Raksa
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.10.2005
- Poena
- 319
Izasao toliko dugo očekivani novi BIOS!
Evo nekoliko novih izmena u odnosu na stari:
18.04.2008.
- P5K Premium/WiFi-AP BIOS 0612
- Improve ATAPI CD-ROM's compatibility with EZ-Flash.
- Support new CPUs.
- Add [7 DRAM Clocks] in [CAS# Latency] option.
- Add some items for [REF Cycle Time].
- Enable better support for FSB1600/DDR-1200 combination.
- Enable CPR support for CPU Ratio control.
- Fix C1E, TM and EIST can't be disabled issue.
- Add option [60 DRAM Clocks] into [REF Cycle Time] setup item.
- Fix when using Conroe 3.0GHz CPU with FSB1333MHz the system may not resume from S3.
Zanima me sledece??
1. Da li će update novog BIOS-a uticati na moj RAID0 raspored koji je kreiran na staroj verziji 0504.
2. Da li je novim BIOS-om rešena opšte poznata boljka sa WD5000AAKS diskovima i ICH9R kontrolerom gde u SATA2 režimu RAID uopšte ne funkcioniše!!!
- Ovo mi je zaista bitno da znam jer hoću da uradim update a bojim se da li ću tim možda izgubiti podatke sa oba WD5000AAKS diska koja su vezana u RAID0 niz i da li su rešili boljku sa ICH9R kontrolerom gde u SATA2 režimu uopšte ne funkcioniše RAID. Samo da napomenem Ja imam dva diska WD5000AAKS vezana u RAID ali sam ih prebacio u SATA1 mod...
Hvala puno na brzim odgovorima....
Evo nekoliko novih izmena u odnosu na stari:
18.04.2008.
- P5K Premium/WiFi-AP BIOS 0612
- Improve ATAPI CD-ROM's compatibility with EZ-Flash.
- Support new CPUs.
- Add [7 DRAM Clocks] in [CAS# Latency] option.
- Add some items for [REF Cycle Time].
- Enable better support for FSB1600/DDR-1200 combination.
- Enable CPR support for CPU Ratio control.
- Fix C1E, TM and EIST can't be disabled issue.
- Add option [60 DRAM Clocks] into [REF Cycle Time] setup item.
- Fix when using Conroe 3.0GHz CPU with FSB1333MHz the system may not resume from S3.
Zanima me sledece??
1. Da li će update novog BIOS-a uticati na moj RAID0 raspored koji je kreiran na staroj verziji 0504.
2. Da li je novim BIOS-om rešena opšte poznata boljka sa WD5000AAKS diskovima i ICH9R kontrolerom gde u SATA2 režimu RAID uopšte ne funkcioniše!!!
- Ovo mi je zaista bitno da znam jer hoću da uradim update a bojim se da li ću tim možda izgubiti podatke sa oba WD5000AAKS diska koja su vezana u RAID0 niz i da li su rešili boljku sa ICH9R kontrolerom gde u SATA2 režimu uopšte ne funkcioniše RAID. Samo da napomenem Ja imam dva diska WD5000AAKS vezana u RAID ali sam ih prebacio u SATA1 mod...
Hvala puno na brzim odgovorima....