Šta je novo?

ASUS P5K ili GIGABYTE GA-EP35-DS3R

rida

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2007
Poena
395
Dvoumim se izmedju ove dvije ploce, pa bi svaka strucna sugestija pomogla...Ne mislim se baviti nikavim OC, znaci sve bi, bar sad zasad ostalo na defaultu...Ploca ce raditi u kobinaciji sa Core2Duo E8400, OCZ Reaper HPC PC2-6400 2x2GB, napajanje Chieftec 400W itd...
Sta mi preporucujete, koju da uzmem?

Moja preporuka ide za GA u svakom slucaju. Ja sam bezao od te firme, ali mogu vam reci da sam se sa ovim P31 modelom prijatno iznenadio. Radi kao sivonja, dok je ASUS P5K po meni skupa za ono sto nudi... Kod GA ces dobiti 6 phase PSU za CPU sa po 3 MOSFETa poslednje generacije po fazi pa ti vidi. Vredi u svakom slucaju!!!

Medjutim ASUS P5K/EPU je vec nesto drugo. Tu bih se dvoumio debelo! Ima 8 phase PSU for CPU sa po 3 mosfeta, WiFi i sve sto vole mladi za ~ iste pare kao doticna GA ploca...

PAL MAL-mislite o tome!!!

Poslednja izmena:
P5K/EPU nema wifi ja mislim, i ako neko zna da li je PCI-e 2.0.
Ja planiram 8400 u Asus/EPU.

P5K/EPU nema wifi ja mislim, i ako neko zna da li je PCI-e 2.0.
Ja planiram 8400 u Asus/EPU.

Ti razmisljaj, a ja znam. :p

Ima WiFi ali je PCI-E 1.x, nije 2ka na zalost.

Medjutim, za malo vecu lovu(5-6 EURa) imas GA-EP43-DS3 koja ima i WiFi i ALC888 i PCI-E 2.0 i ICH10 i ...

Poslednja izmena:
Zorz , a sta mislis za P5K pro ili P5Q ili P5Q pro.

P5q

Mislim da su OK ali treba izabrati sto jeftiniju a sto bolju kombinaciju... Tako da ako neces da teras FSB preko 420MHz ASUS P5QL-E je dohajna kombinacija. Medjuti, ponavljam, vise mi se svidja GA armada jer bolje radi sa memorijama. Evo, meni na ovoj GA P31 memara radi na 1111MHz dok na ASUS nije htela ni da cuje. Ama nikako, i to je iz BIOSa namesten PerformanceLevel=5 za memoriju.

Poslednja izmena:
Nebi da nista klokujem , default za svaki dan igranje, download i ostalo.

Ok, evo dali ste nekoliko novih prijedloga...
E sad, ASUS P5K/EPU ili ASUS P5QL-E...razlika u cijeni je 5 eura, dakle zanemarivo...
Sta mislite?
Sta ide u korist jedne a sta druge?
Koja ce bolje raditi uz OCZ Reaper HPC PC2-6400 2x2GB?

Kupljena GIGABYTE GA-P35-DS3L...super radi, bez ikakvih problema

Nazad
Vrh Dno