Šta je novo?

ASUS P5E ili GIGABYTE EX38-DS4 uz E8400 za OC & Games?

SMAP

Slavan
Učlanjen(a)
09.04.2008
Poena
301
Kupovina kompa je na dnevnom redu. :D
Trebalo bi mi par (argumentovanih) saveta vezano za izbor MB izmedju gore navedenih ... Asus i Gigabyte.

Naime sta od gore navedenog moze da GARANTUJE OC, na ne vise od 4GHz , u redovnim uslovima (every day varijanta) uz jedan Cooler Master Hyper 212.

Grafika ce biti 9800GTX, 2-4Gb Ram-a ....
Znaci dobar OC, performanse, stabilnost, i potencijalni UPGRADE u blizoj buducnosti na neki Quad-core su prioritet !

Sta bi, generalno gledajuci, bio bolji izbor uz osvrt na sve njihove vrline i mane?
Hvala!

Poslednja izmena:
P5E naravno poshto to ti je maximus formula samo bez WB i josh nekih stvarchica a po performansama su potpuno iste

Poslednja izmena:
P5E naravno poshto to ti je maximus formula samo bez WB i josh nekih stvarchica a po performansama su potpuno iste

Hvala na EXTRA brzom odgovoru, ali molio bih barem malko detaljniju analizu.

Znam da je to blago osiromasena FORMULA...
Cujem da je P5E prilicno probirljiva po pitanju memorije, da ima problema sa Vdrop kod OC, da se mora update-ovati Bios-a za E8400 vec u startu itd...
Sa druge strane kazu da GA-X38-DS4 nije tako dobar za OC, da Gigabyte zna da "izdahne" u kratkom roku i sl.
Komentari iz licnog iskustva bili bi POSEBNO interesantni!

i ja sam isto chuo da zna da se zaglupavi sa memorijom ali ovde na forumu niko se nije zalio :trust:

Poslednja izmena:
Da sam na tvom mestu u kombinaciju za izbor ploče ubacio bih i DFI LanParty DK X38-T2R. Izgleda jako dobro! ;) Vlasnici će dati bolje argumente.
9800GTX je praktično 100e skuplji od 8800GT (zavisno od proizvođača), ali ne znam baš da li je toliko bolja.

jos neko....

Vecinom glasovi za ASUS.
Ima li neko (negativnih) iskustava sa GA-X38-DS4???

P.S. Taj DFI je OK koliko vidim, ali nema FireWire koji mi treba....

Ja imam Gigabyte P35 DS4 - dobra ploca, razlika izmedju nje i GA-X38-DS4 je samo u cipsetu tako da je to sigurno dobra ploca. Neces pogresiti ako kupis GA-X38-DS4

Ovo glasanje ti je odprilike kao rasprava da li kupujes BMW ili Mercedes,neces pogresiti ni sa jednom,nije tacno da se GA ne klokuje dobro...Sasvim je solidan za OC...

Vrh Dno