Šta je novo?

Asus P5DL2 ili MSI 945P Neo F

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Slabo sam imao prilike da sklapam intel platformu u poslednje vreme a još manje vremena da eksperimentišem sa o/c pa imam sledeću dilemu: Asus P5LD2 ili MSI 945P Neo F. Naravno interesuje me koja je bolja za klokovanje jer mi oprema na obe ploče odgovara. Pozdrav

ASUS, definitivno... Prave najbolje ploce za Intel, nemoj da se razmisljas ni trenutak :)

Koliko god bili chobani i na znali da naprave plocu za AMD, toliko su dobri na kontra strani...

Sumnjam da iko ovde zna koja se bolje "kloka". Ne znam ni ja ali bi smanjeni Asus zaobisao.
Nekako mi je previse "sprcen", ako su stedeli na stampi toliko, pitanje koliko su zakidali na drugim stvarima.

Drugo, CPU Unlock ne radi iako ga reklamiraju na kutiji.

Sasa je napisao(la):
Sumnjam da iko ovde zna koja se bolje "kloka". Ne znam ni ja ali bi smanjeni Asus zaobisao.
Nekako mi je previse "sprcen", ako su stedeli na stampi toliko, pitanje koliko su zakidali na drugim stvarima.

Drugo, CPU Unlock ne radi iako ga reklamiraju na kutiji.
Šta podrazumevaš tim "smanjeni"

Vule je napisao(la):
Kakav smanjeni ASUS? Kako sprcen?

Ploca k'o ploca, ima sve kao i DeLuxe i Premium, naravno siromasnije pakovanje i oprema (i druga boja PCB-a :))...

Moja greska, pomesao sam P5DL2 i P5PL2.
Ova druga je "sprcena" prva je veca i sve je regularne full atx velicine i rasporeda.

P5LD2 je dobra ploca. Tekuca revizija BIOS-a 0901 koja je izasla 4.1.2006. ima podrsku za 9xx seriju dual-core procesora. Ja sam sa box coolerom na P4 630 (3GHz) izvlacio 3906 MHz (260MHz FSB) za SuperPI. Da sam imao bolje hladjenje i RAM mozda bih izvukao i vise. Na takvoj ploci su terali do 7.5GHz sa LN2 (ono u lavabou ako se secate :)).
CPU unlock radi koliko se meni cini, moze se staviti preko EIST opcije Min, Automatic (OS kontrolise multi) i disabled. Stoga mislim da i ovaj moj neotkljucani CPU moze da boot-uje na 14x ali ne bih se zakleo jer nisam jos probao.
Inace radi izuzetno stabilno i ima pasivno hladjenje za northbridge, i Stack Cool (hladnjak za power MOSFET-e preko koga pirka cooler od procesora.
Nije opremljena kao Deluxe ili Premium verzija, ali po meni ovo je taman jer vecina ljudi ionako na kraju iskljuci pola od tih dodatnih burlaka. Ima Firewire, Gb Lan (marvell), i ITE8211 IDE/RAID kontroler dok Intelov SATA podrzava Matrix RAID (RAID 0+1 sa 2x HDD).
Za MSI ne znam, nisam video kakva je.

Problem je što Asus-a trenutno nema kod glavnih dobavljača (ako neko zna gde je ima neka javi) pa ću morati da se zadovoljim sa MSI. Javljam utiske!

Nazad
Vrh Dno