Šta je novo?

asus p5b zakucava!

joc

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2007
Poena
320
ostale komponente:e2140,2x256 i 2x512 ddr2 na 533mhz,9500gt,neka stara tv karta ,optika i hdd.sve je ispitano na drugoj ploci osim procesora,i radi.
ploca se ponasa ovako....sa e2140 procesorom pisti kad su povadjene memorije, a kad se vrate,ne desava se nista,samo mrak
sa celeronom 346 upali,prodje detekciju hdd i optike,pa se zapuca na pritisni f1 ili f2 da bi ucitao default,ili usao u bios.tu stoji i ni makac
probao sam sa 2 napajanja,zicnom i bezicnom tastaturom...
komp je ostao da radi preko noci,i kad sam se probudio,samo su se culi ventilatori
cmos je brisan na sve poznate nacine,ubadao sam i staru pci grafiku...
hvala

Mozda ga hdd zeza, probaj da ga raskacis i da vidis da li ulazi u bios. Takodje probaj sa optikom, ali verujem da je hdd problem. tj. u kontroloru za hard. Ako hdd radi na drugom racunaru normalno, onda je ploca otisla.

Poslednja izmena:
solid.kao sto napisah,sve komponente provereno rade.trenutno su nakacene na 945 plocu i rade.samo sto ta ploca ne vidi conroe prcesore.

imam tu plocu i zna praviti dosta problema, za pocetak uradi update biosa ;)

ako je sve radilo .... godinama i onda prestalo najverovatnije je otisla u vecna lovista :(

*** ... ipak je to stara ploca .... ja kapiram jedno ... 5 godina ?

ne verujem da mogu uraditi update biosa.
vec sam sve prste raskrvario stavljajuci i skidajuci tx2.za juce i danas dosta...
ploca je vec bila na servisu ,takva je i uzeta.
sad je prevrcem u rukama.cip od biosa nije u podnozju,tako da jos jedna ideja pada u vodu...

Vrh Dno