Šta je novo?

Asus P5B Telesky glavobolja

BelThaZoR

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
370
Ne znam sta da radim, proveravao sam BIOS nekoliko puta, sve se cini da je u redu ali svaki put kada pokrenem sistem dobijem sledece:
Overclocking failed! Please enter Setup to reconfigure your system.

Procesor je Intel C2D E4400 (2.0Ghz).
Takodje se ponekad desi i da sistem ne reaguje kada ukljucim kompjuter, ali se ploca svaki put oglasi kad izvadim memoriju i/ili grafiku.

Da li neko moze da mi kaze da li treba na jos nesto da obratim paznju u BIOSU?

Hvala unapred i pozdrav,
Djole

Problem sa ukljucivanjem je resen resetovanjem CMOSa, ali problem ostaje problem sa Overclocking failed...
Inace cela poruka glasi ovako:

CMOS Settings Wrong
Overclocking failed! Please enter Setup to re-configure your system.
Press F1 to Run Setup
Press F2 to load default values and continue

F2 ne resava problem :(

BIOS je inace American Megatrends...

Poslednja izmena:
Jesi probao da updatujes BIOS sa nekim novijim?Vidi na ASUS-sovom sajtu da li imaju noviji bios!Mislim da ce ti to resiti problem.Kod asusa na CD sa driverima imas programcic za update biosa koji je jako prost samo skines novi bios i ucitas ga sa tim programcicem!I resetujes komp i trebalo bi da ti resi problem!Ako ti to ne resi problem idi u prodavnicu gde si kupio plocu i reklamiraj je!ASUS IMA 3 GODINE GARANCIJE!
Poz

Isto se desazva i kod mog druga sa dual pentiumom na 3000mhz i asus plocom neznam oznaku ali neka slabija , medjuti posle servisiranja zamenjena je graficka karta pa se sve smirilo , desava se samo ponekad.
Ako resis problem molim te postuj ga ovde.

Meni se to desilo sa Asus P5P800S pločom. Drugu se jednom samo ugasio računar i počeo je da izbacuje tu poruku, Overcloking failed... Ništa nije bilo overklokovano. Problem sam riješio tako da sam prebacio hard disk i DVD-RW na drugu IDE granu, i memoriju u drugi slot. Ta ploča je djelimično neispravna, barem ja nisam pronašao da je nešto drugo neispravno, radi i danas ovako ali čim se prebaci nešto na drugu IDE granu ili memorija premjesti u drugi slot, svaki put prilikom butovanja izbacuje tu poruku. Kad se učitaju Default vrijednosti sa F2 neće da se butuje, samo crni ekran se pokaže. BIOS je zadnji za tu ploču (takođe AMI). Nije više u garanciji inače bih mu predložio da je zamijeni.
Inače kod njega su počeli problemi tako što mu se od prašine sasvim začepio Intel Box kuler, pa je njegov Preskot 2.6 Ghz dostigao temperaturu od 84 stepena Celzijusa. Naravno izduvali smo prašinu i očistili kuler, negdje nakon mjesec dana javili su se dotični problemi. Nije vezano za temperaturu jer tada je bila u normali.

Poslednja izmena:
Definitivno je Asus P5B problematicna ploca. Pogledajte samo koliko se ljudi zale na nju.

I meni se isto ponekad desavavalo na P5K deluxe
Resavao sam tako sto bi isao na F1 pa EXIT bez promjena i overclock bi ostao.
Kod sledeceg restarta to se vise nebi desavalo.

I msi i asus pate od istog problema i to sve razliciti procesori i ploce.
Treba ici na provereno DFI itd...

Nazad
Vrh Dno