Šta je novo?

Asus P4P800 pitanjca (dual channel i hyper path)

Hardcore

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2003
Poena
619
Ploča je DeLuxe verzija, mada svejedno. Pitanja:
1. Imam 2x256MB, iste module (nije bitno koji su) i kako POST prijavljuje, ploča radi u dual channel modu. Ako dokupim još dva modula, ista kao postojeća dva, ali od po 512MB, dal će raditi dual channel? Ili, još opštije: dal' za dual channel sa 4 memorijska modula, moraju sva 4 biti ista, ili je dovoljno "po parovima"?

2. Neki već dijagnostički program mi je prijavio da Hyper Path nije enableovan. Koje su to postavke u BIOS-u koje aktiviraju HP na P4P800?

ne, moduli moraju da budu istog kapacitreta sva 4 za dual channel..
Plus za DDR400 specifikaciju po kanalu moraju da idu maximalno 2x(mozda cak i 3x) single sided modula ili 1x duble sided modul ako se stavlja vise onda treba spustiti brzinu na DDR333 :(( (ovo se odnosi na DDR400 specifikaciju nezavisno od dual channel-a)
To znaci ako imas 2x 256Mb koji su duble sided i dodas jos 2x duble sided verovatno ces morati da snizis brzinu memorije...
Znaci ako rade u dual channel-u svaki chanenel se racuna odvojeno
Ako imas 2x 256 koji imaju samo sa jedne strane cipove nadji iste takve i sve ce raditi bez problema... moguce da proradi i sa razlicitim proizvidjacima mada to sve moras da probas.. isto tako moze da se dase da i sa istim neradi kako trea tako da i to moras da proveris
Inace *******o je upariti stabilno bas sve 4 popunjena slota..

Za Hyper path neznam ali asus ima da se ukljuci memory acceleration kod podesavanja za memoriju koji ukljucuje PAT koji je samo na 875 chipsetovima officijalno podrzan mada radi na vecinu 865 ploca...

Da, radice, probao sam to i sa nforce 2 i sa ultra nforce 4. Vazno je da bude isti kapacitet na svaki channel, u tvom slucaju ta 2 modula od 256 na a1 - b1 slot i modula od 512 na a2 - b2 ili malim recima 768mb i 768mb
Cak ne moraju da budu iz iste firme.
Da bi to proverio pozajmi 2 x 512 modula od nekog tvog drugara pa probaj.

Poslednja izmena:
Vrh Dno