Šta je novo?

ASUS O!Play Air HDP-R1

ikiM

Slavan
Učlanjen(a)
17.03.2005
Poena
319
Da li neko ima ovaj uređaj?
Koliko sam razumeo sa novijim firmverom dobija skoro sve funkcije kao ASUS
O!Play Air HDP-R3, sem što nema ulaz za memorijske kartice.

Ako neko može da ispiše impresije, bilo bi mi od pomoći!

Kupljen pre par dana, i zadovoljan sam :)
Sve filmove i serije, pustio bez problema. Odusevio sam se sto mogu u toku gledanja filma, da smanjujem ili povecavam prevod, menjam boju slova, ili da se spusta ili podize polozaj prevoda na ekranu....
Jedina stvar koja me je razocarala, nema youtube servis.... Po forumima, koje sam nasao da pisu o ovom modelu, verovatno asus i nece doneti podrsku za youtube, ali postoje "kuvani" firmvaer, za nekoga ko ne moze bez te opcije.
Koliko sam ja provalio, razlika izmedju R1 i R3 je u wirelessu i citacu memorijskih kartica... To meni ne treba, tako da R3 i nisam razmatrao za kupovinu :)
U lanu se R1 super snalazi, imam lan storage od 1,5Tb, i bez ikakvih problema sve cita sa njega. Komp na mrezi, takodje vidi bez problema.
Zanimljivo mi je, da je na domacim forumima, Asus o!play serija jako slabo rasprostranjena... :D

Mislio sam da ima YT servis, bar sam tako negde video da je neko napisao. Ne znam da li si ubacio poslednji firmware?
I ja sam očekivao malo više informacija na domaćim forumima o ovom modelu.

Kupljen je sa poslednjim firmwaerom... provereno :)
Ko moze bez YT, onda je uredjaj odlican. Mada, ko ne moze bez YT, uvek moze da stavi kuvani rom,
pa da se igra... ne nekim forumima sam video da ima osim podrske za YT i podrska za Operu... zanimljivo,
ali ja jos nista ne diram... :)
Idi na asusov forum za podrsku, ima reci o ovom modelu, kao i kako da se instalira kuvani rom, odakle da se preuzme... itd...
(naravno, gubi se garancija). Toliko o azurnosti asusovih admina :p

Video sam da mže da se u njega ubaci i ROM od HD2 plejera (http://www.youtube.com/watch?v=aqkfzEwXUYk&feature=related)...
Stvarno je čudno da nema više korisnika ovog uređaja, bar ovde na forumu.
Ja se još razmišljam između r1 i r3 varijante jer bi mi mogla zatrebati i wifi opcija (da ga koristim na drugom tv-u), a mislim da je za cenu wifi dongla, tolika i novčana razlika između njih.

Pazi, ne mozes samo da ubacis ROM od HD2 plejera (imaces zakucan player u najavi :D ). Mora modovan ROM...
Ja jos ne zelim da cackam to... tek kada neko odavde proba, i prenese svoja iskustva...

Vadim temu iz mrtvih, ali moram...

Naime moju su zahtevi jednostavni:
- pouzdan .mkv plejer, da čita maltene sve što mu se podmetne
- da ima USB2.0 po mogućnosti i eSata i USB3.0
- da podržava striming video materijala sa PC računara preko WiFi rutera 802.11n
- da podržava naša slova i bude fleksibilan oko titlova (naziva, veličine, itd).
- da bude što manjih dimenzija
- da cena bude što niža

Koliko kapiram, ova Asus O!Play serija se pokazala dobro, ali vidim ima ih gomila i ne mogu da pohvatam koji je najjeftijiji a da zadovoljava moje zahteve.

Najjeftiniji O!Play HDP-R1 izgleda nema WiFi bežičnu vezu, a onda je tu R3 ali po funkcionalnosti slični ali po dimenzijama manji i nešto skuplji O!Play Mini Plus (zaista ne mogu da pohvatam ima li razlike u funcionalnosti osim što Mini Plus ima i čitač kartica).

I na kraju tu je odličan, glomazni i preskupi O!Play TV Pro, koji ne dolazi u obzir zbog visoke cene.

Nekako mi se čini da Mini Plus najviše izlazi mojim zahtevima u susret (osim što nema USB3.0, ali to i nije mnogo bitno). Molim za savet iskusnijih poznavalaca... Da li sam nešto ispustio iz razmatranja?

Poslednja izmena:
to sto ti trazis..nece da moze,i malo,i jeftino...i da sve radi...:)
motalo mi se masa Playera,kroz ruke..neke duze,neke krace zadrzim...i opet dodjem do zakljucka da svakom po malo nesto fali...
na kraju ispade da moj Sat risiiver AzBox HD,pusta preko sambe,ili sa Usb...sve....jedini je on kod mene pustio HD 4.2.2 snimljeni fid.....opet,to je ipak Sat risiver,i to mu je namena,da steka HD kanale+one koji to nisu:)
uz njega obozavam AppleTv 2,zbog Jailbreaka,ono sto on sa sobom donosi......i kao potpuni ugodjaj je legao i Android Tv Box,da se dobije malo Smart TV...
na kraju.....mozda je za tebe,neki od ovih malih Android Playera....koji kazu vrte sve....(ovaj moj sta god sam probao,islo je..,mada nije od tih Malih...).....a na ruku mu ide i to sto postoji XBMC za njega,mada je jos uvek bagovit...
verovatno znas za PopCorn ekipu playera..ali su ipak skupi.....pa odpadaju.....

Pa dobro, ne mora DLNA striming, može i prosto šerovanje foldera, ali mora da radi preko WiFi... Poenta, ima li nešto bolje od Asus-a O!Play Mini Plus a da je za slične ili manje pare? Ovaj Asus je oko 130 evrića...

Pa dobro, ne mora DLNA striming, može i prosto šerovanje foldera

Čuj, pa DLNA streaming je mnogo prostije od shareovanih foldera (Samba).
U stvari, najteže je namestiti da shared folders rade besprekorno, u oba smera.
Čak štaviše, mislim da jedino wdlive to radi besprekorno (doduše u smeru da shareuje hd povezan na njega preko usb-a celoj mreži-samo ako je hdd ext3 formatted), uz brad fw naravno...

WDlive nema WiFi podršku koliko znam?

Ima out of the box WiFi na WD TV Live. Samo treba obratiti pažnju da p/n bude WDBGXT0000NBK. To je najnovija verzija.
Ima ga za 100-110 eur.

Najbolja opcija je O!Play mini plus. Kao sto sam vec pisao:

Mini je verzija bez podrske za internet servise i bilo kakvog povezivanja sa mrezom.

Dok je ASUS O!Play mini Plus punokrvna verzija sa podrskom za youtube, facebook, gomilu audio, video i foto fajlova. Vremenska prognoza, internet radio, internet TV, pregledanje svega iz mreze.
NPR ako imas racunar sa podacima u jednoj sobi a zelis da gledas/slusas/citas taj sadrzaj u drugoj sobi sa velikim TV-om ili monitorom. Povezes se bezicno i bog da te vidi
Titlovi se podesavajau i menjaju po visini, duzini i sirini, velicini i boji.

Zatim ako imas "pametan" telefon- O!Media share android/Apple aplikaciju za striming sa telefona/tableta bez kablova i zezalica...

Od mogucnosti fizickih konekcija tu su ti Wirelles, HDMI, USB, Citac kartica, E-sata port, LAN, opticki audio izlaz, analogni audio/video izlaz.

itd

Nazad
Vrh Dno