Šta je novo?

asus n6600td 128mb ili 256mb ?

ThE_PriNcE

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2005
Poena
304
obadve su agp 128bit...zanima me u cemu je razlika izmedju 128 i 256mb sto se tice performansi u igricama?da li ce neke igrice zaista koristiti svih 256mb...sa prethodnom ati 9550 128mb nisam imao nikakvih problema ali ipak treba gledati na buducnost pa me sad koleba da li uzeti 128 ili 256.
ako vec uzmem 128mb verziju, da li cu se bas jako zeznuti ?

nauci da koristis edit taster, ne moras svaki minut novi post da stavljas.

Poslednja izmena od urednika:
cipovi na kartama sa manjom kolicinom megabajta imaju i manje latencije (ekonomija, isplativost), sto znaci da su te karte brze ili mogu biti brze (OC)...

sto se tice iskoriscenosti kolicine mem. na vga kartama, ja nisam primetio da mi je neka igra pojela svih 128mb...

poz.

Evo imas i od mene glas za 128MB verziju.Imam je i sam tako da znam sta ti govorim.Ako nista evo i rezultati na [email protected] i OC karte na 515/655:
mark05:~3100-3200; mark03:~7200-7400; AquaM3:~52000.Rezultati variraju u zavisnosti od verzije drajvera

Poz

problem sa asus N6600TD 128mb agp

uzeo sam ovu karticu pre nekoliko dana i sada imam problem sa njom u igricama.
u nfmw stalno se pojavljuje neki efekat magle kao da se krecem 800km/h pa je sve oko mene mutno.... a ne idem brze od 20km/h to se desava i na rezoluciji 640x480 sa svim detaljima na mimimum,zatim u colim mcrae 2005 na pocetku igrice ide kao neka animacija na kojoj fali pola stvari i skoro da je skroz crne boje...na zalost nemam 3dmark niti bilo koji benchmark program pa ne mogu da ispisem rezultate :(
za sada jedina igrica koja radi ok je serious sam 2...nabavicu call of duty 2 sad za koji dan....ali ovo me strasno nervira sto zeza nfsmw !
ima li neko ideju ?
drajveri si 81.95 a probao sam i sa 82.12 sa svim najnovijim drajverima za plocu.....
probao sam neke kombinacije sa drajverima ali uvek isto.
konfiguracija mi je sledeca:
AMD althon XP1800+ (radi na 2.2ghz,probao sam i bez clocka uvek ista greska)
asus A7s333
2x256mb ddr 333 (neznam ko je proizvodjac)
N6600TD 128mb (agp 4x-ne moze 8x zbog ploce)
winxp sp2

da li je moguce da je greska na grafickoj ?

Poslednja izmena:
U prethodnom si postu naveo da si prethodno imao radeon 9550. Dali si preinstalirao windows od kad si nabavio 6600?

hahahaha :wall:
nije to "gadan efekat mazanja slike" vec shader koje podrzavaju kartice novije tehnologije i koji ti u ovoj igri stvara josh intenzivniji osecaj brzine. :wave:
u svakom sluchaju mozesh i da ga iskljuchish... kolko se secam u igri u podeshavanjima za grafiku ima opcija skroz dole, "graphic treatment" ili tako neshto... stavi na LOW... efekat ce biti puno ublazeniji... a i onaj efekat "sivila" koji igri daje svoj poseban shmek ce biti ugashen. :)

posikljucivao sam ja sve sto ima za grafiku i opet je tu "mazanje" malo manje ali je tu...mnogo mi se vise svidjala igrica na 9550.
na 9550 te opcije uopste nisu ni postojale.
pa dobro sad bar znam da to tako treba da izgleda...
kada gledam fimove ili cut scene u igricama i one su mi nekako mutne...da li i to tako treba da bude...?
jel bi pomoglo mozda da instaliram asusove drajvere za graficku ? one obicne i enchanted....(mnogo mi da skidam sa neta ~50mb)

ne znam, neshto ti tu ne valja... to mazanje u toj meri nije normalno ipak... e sad relativno je to kolika je ta mera, poshto nisam video koliko ti se razmazuje... uradi ti lepo neki screenshot pa ga zakachi da vidimo...
vidi moj drugar ima 9600pro a sada ima 6600 i kaze da nema puno razlike specijalno u toj igri... shto znachi da ipak to tvoje razmazivanje nije bash najnormalnije...

Nazad
Vrh Dno