Šta je novo?

Asus n6200GE/TD

ExR

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
650
Da li je neko probao navedenu karticu, da li se moduje i ako moze neki rezultat.Vidim da je kartica najpovoljnija iz 6200 serije pa me zanima kako se pokazala u praksi.

Ja sam je kupio pre par dana..........Kartica je VEOMA, VEOMA velika, ogromna je blaga rec. Uspeo sam da otkljucam sa Riva tunerom jedan zakljucani pipe, ali sam dobio tackice u igrama, pa sam ga opet iskljucio. Chip je Nv43 revizija A2 (barem kod mene), lagano sam ga klokovao gpu 450 memorija preko 630, ali nema potrebe za tim jer sve radi super. Kutija je takodje ogromna , a uz nju dobijas i dvi2analog adapter, svhs 2 av chich, neki bedni manual i 2 diska.... Nema sta prosecna 6200 graficka, samo mi nije jasno sto je tolika, kada su mogli da je skresu za vise od 1/4?!

p.S. Dodaj jos malo para pa uzmi 6600, moja topla preporuka, ja sam se *****'o sto nisam dodao jos 30 EVRA i uzeo normalnu grafikcu....

p0z

Poslednja izmena:
Da li si radio 3d mark03 bez otkljucavanja?Koliko si je platio?Koji Riva Tuner si koristio(verziju)?

RivaTuner v2.0 RC 15.6, mislim da je to najnoviji...3dmar03 nemam , jer sam formatirao disk cim sam je kupio (desavale su se gluposti posle promene graficke, iako sam instalrao driver cleaner), pa cu da ga danas instaliram i da ti javim. Cena je kao sto si ti naveo, jeftina (mada ima i jeftinije) 105 evra, u Pakomu...
Cek,cek, pa ti imas 4200 :zgran: , pa mislim da ti i ne bi bila bas toliko vidiljva razlika izmedju tvoje i ove graficke.....naravno ako planiras da je ne otkljucavas....(sto je malo verovatno :wall: )nadji neki jeftiniji 6600, tvoja graficka nije losa, i svarila bi svaku igru dok ne skupis jos malo para. Inace asusov 6600 je 145 evra...

adje pa cu da ti okacim rezultate...

p0z :wave:

Poslednja izmena:
Pogledaj na www.benchmark.co.sr. Tamo sam postovao rezultate sa neotkljucanom 6200 (doduse PCI-e).

Inace, Asus 6200 se najslabije otkljucava. Od 9 se nijedna nije otkljucala, ustvari jeste ali neispravni pajpovi!!!

Poslednja izmena:
I pored toga sto mnogo volim ti4200, razlika izmedju nje i 6200 (cak i nemodovane/neklokovane) je povelika.
Ovaj moj club 3d mi se sve vise i vise svidja :) (400/700 + otkljucan).

Yebiga....uh......Izgleda da mi je napajanje riknulo posle oluje, kad mi ga vrate iz servisa, javicu ti rezultate sa jos boljim napajanjem.......

p0z

Ipak sam uzeo

Posle velikog premisljanja sta uzeti ipak sam se odlucio za Asus.Bio sam u fazonu da probam da je modujem pa i ako nece sigurno moze da se dobrano klokuje.

I evo sta sam dobio. Otkljucao sam je bez problema i sada je 8x1,3vp. Cip na kartici je N43 rev A2. U startu bez oc sa modom sam dobio 4742 3dm 03. Onda sam se bacio na oc i ni tu me kartica nije razocarala jer sam za sad stigao do za gpu 440 i 660 mem sto morate priznati nije mali klock bez ikakakvog dodatnog hljadjenja.Koliko provaljujem mem moze mnogo vise jer je prolazila testove i na 700 pa cak i na 710 samo je score bio nesto nizi.U ovom slucaju sam namestio osmicu da duva direktno na karticu i mereci temp mem na dodir nisam osetio neko preterano zagrevanje posle 1h testova. Memoriski cipovi su Hynix i zadnja dva broja na cipu su 36 sto verovatno govori da je deklarisana na 3.6ns sto objasnjava ovaj visoki clock ili je pak 4.0ns, mada ja mislim da je ono prvo.

@ivica,animan i ostali leadtek-ovci sta mislite???
E pitanje je sad da li flashovati bios i staviti Sparkle 6600 Ultra ? Da li bih dobio veci clock i gpu i mem?
Trenutne voltaze citajuci ih preko Smart doktora :
Vcc :3.35
Vcore :1.31 ...predpostavljam gpu
Agp Vddq:1.51
FB Vddq: 2.68 ...predpostavljam mem

Ako neko moze da protumaci ove vreddnosti bilo bi super???

Evo i rezultata 3dmark 03 sa i bez clocka:

Prilozi

• N6600GE 8x1,3vp no oc 3dM03.jpg
    N6600GE 8x1,3vp no oc 3dM03.jpg
    27.4 KB · Pregleda: 177
  • N6600GE 8x1,3vp 440-650 3dM03.jpg
    N6600GE 8x1,3vp 440-650 3dM03.jpg
    32.7 KB · Pregleda: 179
Poslednja izmena:
Ja razmisljam da je pazarim al ne bih da se kockam sto se tice otkljucavanja ... Ako neko nudi birane primerke please PM ...

pnjaf je napisao(la):
Ja razmisljam da je pazarim al ne bih da se kockam sto se tice otkljucavanja ... Ako neko nudi birane primerke please PM ...
Pa da kazem da sam je birao i zagledao i uporedjivao sa 6600,ali dok se ne proba nista.Ortak treba da uzme jednu isto gde i ja pa ce mo da vidimo sta kaze.

Probao sam Sp-temp.rom bios .Flashovanje proslo bez problema ali imao sam problema da se instalira driver.Da li neko zna sta bi moglo da bude?

4700 je po Asus default za 6600 non gt a tebi je verovatno zapao neki extra primerak.Ko zna mozda sa GDDR3.
lol

ma potero je a64 na 2700Mhz, mozda zbog toga :p mada to kao ne bi trebalo da ima veze u 3dmarku03

a pise na linku:
Engine Clock 300MHz
Memory Clock 550MHzHz(275MHz DDR)

Poslednja izmena:
Moguce je da je a64 zavrsio posao, a ima veze(bar kod mene) skor je drugaciji(bolji) makar kloknuo za 20Mhz.

Ali evo i najnovijih rezultata. Posle "neuspesnog" flash-a Sparkle biosa stavio sam Asusov bios od N6600.Rezultat je vise nego dobar jer sam Gpu poterao na 520 a mem nisam puno 670. E sad mem moze i 710+ bez anomalija ali opada konacni score.
Da li neko zna u cemu bi mozda bila caka???Kako ovo da resim???
Takodje ako neko moze da pomogne da otkljucam ocitavanje temperature?

Prilozi

• N6200 520-670.jpg
    N6200 520-670.jpg
    28 KB · Pregleda: 144
  • N6200 520-670 01.jpg
    N6200 520-670 01.jpg
    45.9 KB · Pregleda: 141
Nibitor ima opciju u temperatures enable 6600gt temp monitor trick to stikliras i flesujes.
Zar sparkle bios nema otkljucan temp. monitoring?
Vecina ih ima Ivica ih odkljucavao.

A da sparkle ne radi asusu zboravih izvini.A nibitor nadji na googletu tezak je nekih 500-600 KB.Tajminge za memoriju i voltaze ne diraj dok frekvenciju namesti kako ti odgovara.
Mislim ali nisam siguran da imas asusov bios sa temp.mon. u onom ogromnom thredu , ako te ne mrzi da ga trazis.

Hvala SPEEDY KG ali vec sam odradio bios.
Snasao sam se citajuci postove o leadtek-u.Sada je temp. monitor. ukljucen i mogu reci da se kartica iznenadjujuce malo greje modovana+flashovana+oc.

Koje su ti temperature?Meni na 500/700 nekad predje 60c :D .
A na 590/740 otislo mi jednom do 86c .
I sve to bez dodatnog hladjenja.

Ja mislim da je sad dosta!

Pao je jos jedan flash bios.Stavio sam, tj. edit-ovao N6600 bios sa tajminzima od 6600Ultra (Timingset 1).Omogucio sam mnogo veci klok memorije sto je i bio cilj.
I evo sada je 545/760 i stvarno mislim da je dosta za karticu od 100e.Preostaje mi da kupim neke "pasivce" da nalepim na memoriju i to je to(da ali onda moze jos,lol).Mozda bi tu moglo jos i sa Vmod-om ali neka i ovako je vise nego dobro.
Temperatura ide do nekih 66c ali moram da napomenem da sam sa obe strane kartice postavio osmice(i gore i dole) da "biju" na mem(ovako se ne greje).Ali kada stavim hladnjake uz normalno manji klok nego sto je sada, ove osmice nece trebati.
Evo i rezultata.Prosao 15k u 01 .Moze vise da se potera u 01 ali meni nije interesantan.
Samo nemam 3DM 05 da vidim sta ce tu da kaze.Bice uskoro.

Prilozi

• 545-740 3dMark01.jpg
    545-740 3dMark01.jpg
    47.9 KB · Pregleda: 185
  • 545-760  3dMark03.jpg
    545-760 3dMark03.jpg
    86.3 KB · Pregleda: 232
Poslednja izmena:
Koji si bios flesovao i dobio tako veliki skor?

uNesc0 je napisao(la):
Koji si bios flesovao i dobio tako veliki skor?
Kao sto sam vec napisao prepravio sam bios od Asus N6600(promenio sam tajminge za memoriju), stavio da klokovi budu 500/600 po default-u i ukljucio sam monitoring temperature GPU-a. Ako nekome treba mogu da ga okacim.

Poslednja izmena:
Ajde EXR ako nije problem daj okachi taj prepravljeni BIOS.
Unapred zahvalni :)

Evo i bios-a.Koristite ga na sopstvenu odgovornost.Ne preporucujem da ga stavljate a da pre toga ne isprobate oc.
Ajde pa javite sta ste uradili.

Prilozi

• ULTRA.zip
    42.7 KB · Pregleda: 110
Problem sa overklokom!

Dakle i ja uzeh pomenutu karticu, sve radi super ali vidim svi nesto budžite pa rekoh ajd da pokušam. U Riva Tuner-u otključah pajpove tako da je sad 8x1,3vp. I posle toga neće ni da se mrdne ni memorija ni GPU ni za jedan MHz. Da li možda neko zna u čemu je problem, da li je do kartice ili nešto drugo?
Pre modovanja klok je išao bez problema. Inače jezgro je NV43, A2, drajveri 71.25, RT 2.0 15.6. Inače u Sys Tool povećam vrednosti, zatim proverim sa Smartdoctor-om i sve je ok, ali posle restarta kompjutera vrednosti se vrate na default 550/300.
Šta mislite može li nešto da se tu uradi?
Goran.

goran73 je napisao(la):
Dakle i ja uzeh pomenutu karticu, sve radi super ali vidim svi nesto budžite pa rekoh ajd da pokušam. U Riva Tuner-u otključah pajpove tako da je sad 8x1,3vp. I posle toga neće ni da se mrdne ni memorija ni GPU ni za jedan MHz. Da li možda neko zna u čemu je problem, da li je do kartice ili nešto drugo?
Pre modovanja klok je išao bez problema. Inače jezgro je NV43, A2, drajveri 71.25, RT 2.0 15.6. Inače u Sys Tool povećam vrednosti, zatim proverim sa Smartdoctor-om i sve je ok, ali posle restarta kompjutera vrednosti se vrate na default 550/300.
Šta mislite može li nešto da se tu uradi?
Goran.
Slican problem je resen stavljanjem bios-a od N6600.Ali prvo reci koliko mozes bez otkljucavanja, do koliko ide i gpu i memorija.
Koristi Systool ne Smartdoctor.I posle restart-a klokovi se vracaju na pocetnu vrednost(coolbits resava stvar) ili modovan bios, imas ga okacenog ovde"ULTRA" ali prvo probaj oc pa javi da vidimo sta dalje.

neotključan

@exr
Neotključan sa RT ide do 439/648, 36,44 temperatura pri startu.
Kad menjam vrednosti sa SysTool posle restarta kao da ništa nije radjeno, da nije to zato što su u isto vreme instalirani i RT, SysTool, Smartdoctor (da li postoji neko neslaganje među njima) ili ja ne znam da koristim isti?

A ako otkljucas i na defaultu, imas li artifakte u prikazu? Najbolje proveri uz pomoc 3d marka 2005! Ako imas, znaci da ti je neispravan quad. Inace, meni se masa tih kartica tako ponasala. Doduse, PCI-Express...

goran73 je napisao(la):
@exr
Neotključan sa RT ide do 439/648, 36,44 temperatura pri startu.
Kad menjam vrednosti sa SysTool posle restarta kao da ništa nije radjeno, da nije to zato što su u isto vreme instalirani i RT, SysTool, Smartdoctor (da li postoji neko neslaganje među njima) ili ja ne znam da koristim isti?
Nista ne citas , zasto ti uopste pisemo!?
Systool ne PAMTI klockove ali je najbolji(za mene) za testiranje.Zaboravi Smartdoctor-a i oc iz rivetunera.Znaci samo Systool.
Ako imas hrabrosti da fleshujes bios okacicu ti ovaj moj mod zvani ULTRA.rom sa default klokovima 300/550.Tako da ako ni posle toga nece da se oc najbolje je da vratis stari bios.
Imao sam jedan primerak koji nije hteo oc posle otkljucavanja(sa 300-550 jedva je hteo gpu na 320) i flash bios je resio stvar. Kao sto rece UnescO provrti malo 3dmark03 ili jos bolje 05 i vidi ima li anomalija u prikazu.Ako nema skupi muda i flashuj ali to radis na sopstvenu odgovornost.Ako ti treba uputsvo za Vga bios flash javi pa cu da pomognem.

artifakti!? šta je to?

@uNesc0
Ne znam šta su artefakti, ali na 3dmark03 u testiranju, samo modovana kartica, nije bilo nikakvih anomalija, a rezultat je 4700 (na default-u je 3591).
@ExR
Ajde kad nađeš vremena pomozi oko fleša, daj uputstvo ili na PM, forumu, [email protected]. Unapred zahvalan.

Vrh Dno