Šta je novo?

Asus N61Vg PRO64VG

jaygee

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
320
ASUS N61Vg PRO64VG-JX101D

Uskoro se pojavljuje u jednoj firmi (link: http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/3551-asus-n61vg-pro64vg-jx101d)

Za te pare mislim da ce doziveti popularnost kao i N50Vn, samo ukoliko ga nabave u dovoljnim kolicinama... Mislim da je ovaj model moj izbor cim se pojavi.

Molim za komentare i misljenja. Hvala.

Detaljna specifikacija:

Procesor Intel® Core™2 Duo T6600 2.2GHz 2MB FSB800
Chipset Mobile Intel® PM45 Express Chipset
Memorija 4096MB DDR2 800MHz
HDD 500GB SATA 5400rpm
Monitor 16" HD 1366 x 768 pixel resolution, high-brightness
Grafička karta NVIDIA® GeForce® GT 220M 1GB
CD/DVD DVD RW Dual Layer Lightscribe
Zvučna karta 24-bit Sound Card
Zvučnici Altec Lansing® stereo speakers
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6cell,4400mAh
Težina 2.71kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader 8-1 čitač kartica
USBx3
eSATA
AudioOut
MicIn
SPDIF
ExpressCard slot (34/54mm)
LAN (RJ 45)
Analogni VGA
HDMI
Web Camera 2.0MPx
Garancija 24 meseca

:banana::banana::banana::banana:

n61vg-hands-02.jpg

n61vg-hands-03.jpg

n61vg-hands-04.jpg

n61vg-hands-05.jpg

n61vg-hands-06.jpg

n61vg-hands-07.jpg

n61vg-hands-10.jpg

n61vg-hands-11.jpg

n61vg-hands-12.jpg

n61vg-hands-13.jpg

Kupio, jedino razocaranje je sto ne moze XP na njega. Moracu Windows 7 da stavim, posto Vistu zaobilazim u velikom luku. Placen 60.000 din cekovima na rate u PC Practic.

@zoki: Javi utiske o bateriji i zagrevanju lap topa :)

Kupljen je za sina za rodjendan. To je za 6.12. Dotle cu instalirati "sedmicu" pa cemo videti. Ali tek u decembru cemo videti. Poklon je sakriven i ceka rodjendan.

i ja sam bio iskljucivo za xp, ali kada vec ima 4 giga rama a i 7icu nahvalise na sva usta, onda ne vidim prepreku da stavis 7icu, i ja bih to uradio iako uvek sacekam da se stvari slegnu...

pih, znaci tek u decembru mozemo utiske s tvoje strane ocekivati? steta, ja cu mozda sledece nedelje da idem da uzmem (prvo bih ipak da ga vidim, ne bih da kupujem na slepo), pa cu napisati kratak review.

zoki, ako ima nesto sto si video, a znacilo bi drugima prilikom kupovine ovog modela, slobodno napisi ovde, da znamo.... hvala.

ses mi je uzela pomenuti laptop za 56000...

Masina je za taj novac best buy, mogla je malo kvalitetnija tastatura da se stavi i malo lepse da su sastavili plastiku sa cela na ekranu ali sta je tu je.

Nervira cinjenica sto je do drajvera tesko doci tj moraju se skinuti sa asus sajta a to je pain in the ass kad bi neko imao link za all in one instalaciji bilo bi super.

J aimao neki f50sl na servisu slicna platforma i po meni veliki krs, glupavi sisi cipset u biosu nema nista , achi mod nemoguce iskljuciti ma tuga bozija, vista se vuce ko pokisla

Ne znam cemu to poredjenje, kada je ovaj model sa intel chipsetom i iz bolje serije od tog modela koji si imao....

mene cudi kako ljudi koji dolaze na ovaj forum i citaju postove o laptopovima koji su ovde 80% ih je tipa - problem sa asusom, msi-em i acerom. Asus i msi su "novajlije" u svetu notebokova i kao takvi se trude da ponude "sto vise za sto manje para" a pri tom se stedi i na plastici da ne kazem da masina koja kosta 56000 din ima ddr2 i stari chip set umesto ddr3 i neke novije chipsetove mislim na intel. A posebno je nezahvalno preporuciti nekom da kupi "e bas taj model je do jaja" jer ga niko do sad nije ni video jer i asus i msi izbacuju nove modele svakih 15 dana pokusavajuci da zamute vodu pevajuci onu balasevicevu "bluz mutne vode":) dok kupci pokusavaju da shvate sta je to revolucionarno u "novim" modelima.
Ono sto bi maltene svi na ovom forumu od lapa hteli je da im zameni desktop masinu da mogu da se igraju i da su jeftiniji od desktopa *** pa manji su sta to ima unutra da tolko kosta:) Pravi lap biznis kategorije koji je namenjen za primenu za koju je i namenjen obicno je preko 1500 evra nema veliki ekran i obicno nema ni posebnu graficku koja "tera" crizu u full-u ali zato ima sve sto jednom poslovnom coveku treba lagan je baterija drzi dugo i nadasve robusan je napravljen da traje i da podaci koji su u njemu maksimalno budu zasticeni. Da li se neko seca testova laptpova pre x godina kad su ih bacali sa krova solitera ili ga gazio kamipn a disk sa podacima je ostajao netaknut. De da vidim da neko baci asusa ili msi sa 2 sprata ne mora sa vece visine:)
sta hocu da kazem:) svaki je dobar za sumu koliko vredi i za namenu koju ste mu namenili, nema revolucionarnih modela onako iznenada i za male pare.

ses mi je uzela pomenuti laptop za 56000...

jesi li siguran da je potpuno isti model tj. oznaka modela za 56000? zato sto ja nisam pronasao ovaj gore navedeni za ispod 58000. A za 56000 sam pronasao istu seriju ali model sa drugom oznakom (taj bi trebalo da je N61VG-JX037D)... Mada mu ne vidim razliku osim nemanja e-sata prikljucka i 24 meseca garancije. :mad:

@Stilgar

Voleo bih da kupim Toshibu, HP ili Dell sa barem slicnim karakteristikama za iste pare.
Ili za malo vece pare sa DDR3 memorijom. Nema.
Nekada je sve bilo dosta skuplje i kvalitetnije, mnogi kazu.
Ja se ne bih slozio sa ovim drugim, a da je bilo skuplje - jeste.

@Stilgar

Voleo bih da kupim Toshibu, HP ili Dell sa barem slicnim karakteristikama za iste pare.
Ili za malo vece pare sa DDR3 memorijom. Nema.
Nekada je sve bilo dosta skuplje i kvalitetnije, mnogi kazu.
Ja se ne bih slozio sa ovim drugim, a da je bilo skuplje - jeste.

Moj prvi laptop kupljen davno ima vise od 7 godina je bio neki gigabyte modela se vise i ne secam, papreno placen ali ipak "povoljno" u odnosu na velike laptop igrace. Koristila ga je zena za jedan zavrsni (ona je knjigovodja) i prodat je.

drugi je bio MSI EX610-018EU i bio je sasvim ok nisam imao problema prodat posle 2 meseca jednoj drugarici arhitekti koja ga i danas koristi sa zadovoljstvom. Nikad se nije kvario.

treci je bio HP 6720S intel core duo, integrisan 3100, hdd 250gb 2gb rama ako se secam, spartanska ofice masina prodata posle 2 meseca drugaru koji je isao u inostranstvo trebala mu masina sa wifi hitno.

cetvrti je bio ACER aspire 5530G-702g32mi model koji je imao posebnu graficku 3470 i integrisanu 3200 pa pod vistom rade obe a kad si na bateriji samo integrisana, lepo je radio i danas lepo radi u jednoj firmi kod gazde:)

trenutno imam Lenovo G550A i mogu ti reci da je neuporedivo bolji u svakom pogledu od prethodno navedinih a mane vise je u stom cenovnom rangu sa msi i acerom. Ako se dobro secam msi je placen 47*** din kao i acer. Toliko me je kostao i lenovo. jedino je Hp bio u nizoj klasi sa cenom i performansama.

Kad me prosla "luda" ideja da se na laptopu igram jer je to izuzetno skup sport na laptopu, prvenstveno me zanimaju brzina i stabilnost u ofice i multimedijalnim sadrzajima kao i opsti osecaj u radu(da se ne nerviram da li se greje, da je raspored tastera normalan i da su "gumbici ugodni za tipkanje"), a ako to radi kako treba radice i neka starija igrica za ubijanje vremena.

p.s. Ako si igrao igrice na desktopu sa minimum 2gb rama nekim c2d-om 6300-8600 i minimim 4850 grafikom sa 512 ddr-a i naviknut si na taj konfor u igranju onda ekvivalent na laptpu kosta oko 1600-pa na gore eura. U tom smislu mislim da je igranje na lapu "luda" ideja.
za 1600 eura mozes da kupis solidan laptop i dve odlicne igracke masine pa da igras sa ortakom kad ti dodje u goste:)

Poslednja izmena:
vidim na nekim sajtovima domacih prodavaca laptopova, za ovaj model (druga oznaka) pise: Ultimativna Gejmerska Masina....
a svi iole upuceniji znaju da to ova masina nije...
a nismo ni pricali o ovoj masini kao o igrackoj, zar ne? zato ne vidim zasto spominjes igranje igrica...

nebitno, bitno je to da pomenutog Lenovo laptopa vise nema u prodaji, a kad ga je bilo nije imao podrsku za XP, sto se meni nije dopadalo.... Tad jos nije bilo oficijelne 7ice....

mislim da je ovaj Asus i dalje dobra kupovina za nekog ko ne ocekuje da igra Crysis, a da pritom u jednom pakovanju ima sve sto ce mu u dogledno vreme biti potrebno: citac kartica, bluetooth, hdmi, e-sata, web kamera, numericka tastatura i solidna neintegrisana grafika... sto priznacete retko koji laptop u poslednje vreme poseduje, pogotovo za ispod 60k dinara...

vidim na nekim sajtovima domacih prodavaca laptopova, za ovaj model (druga oznaka) pise: Ultimativna Gejmerska Masina....
a svi iole upuceniji znaju da to ova masina nije...
a nismo ni pricali o ovoj masini kao o igrackoj, zar ne? zato ne vidim zasto spominjes igranje igrica...

nebitno, bitno je to da pomenutog Lenovo laptopa vise nema u prodaji, a kad ga je bilo nije imao podrsku za XP, sto se meni nije dopadalo.... Tad jos nije bilo oficijelne 7ice....

mislim da je ovaj Asus i dalje dobra kupovina za nekog ko ne ocekuje da igra Crysis, a da pritom u jednom pakovanju ima sve sto ce mu u dogledno vreme biti potrebno: citac kartica, bluetooth, hdmi, e-sata, web kamera, numericka tastatura i solidna neintegrisana grafika... sto priznacete retko koji laptop u poslednje vreme poseduje, pogotovo za ispod 60k dinara...
ovo postade ubedjivanje izmedju tebe i mene:) al valjda ce koristiti i drugima. Sto sam pomenuo igranje igrica? nisam mislio na tebe licno vec na postove ovde pogledaj i sam ili si vec primetio ako pratis ovu temu da malo malo pa se raspravlja o tome da li je bolja ati 4650 ili nvidia 8600gt u laptopu. Laptop po meni ali po mom misljenju koje uopste nije opsteprihvaceno niti treba da bude samo je moje:) je da za gamerski laptop treba odvojiti bar 2000 evra da bi igranje bilo udobno ko na desktopu a da masina nema pratece negativne efekte pregrejavanja zakucavanja i ostalih bolesti ko tzv gamerske masine (laptop) od 500-700evra.
lenova je bilo ali mozda ga jos ima ako pogledas kod pina iz novog sada neznam da li ga imaju jos na stanju (nije reklama) drivera za xp je bilo odmah ali su bili kurvinski sakriveni kad kliknes na link za njih ne dobijes nista kad kliknes na link za all os dobijes i drivere za win 7 kao i za xp. imam ih sve poskidao sam ih odmah po kupovini i i isao redom prvo dva dana xp pa viste i ostadoh na 7-ici jer radi ko zmaj.

Ne odvracam ja tebe od asusa ko brenda niti tog modela konkretno, ako si primetio vrlo cesto sam menjao laptopove jer sam mnogo brzao. prvo bih se zalepio za cenu, pa za brend, pa za komponente i uvek mi je nesto smetalo, sitno nekima nebitno ali kad si ceo dan za kompom onda ume da bude i frustrirajuce.
Hocu da kazem polako, ne zuri dobro procunjaj svuda i uporedi modele, nebitno kog brenda, ako imas nekog ko se bavi prodajom istih raspitaj se da li su price o garanciji bas uvek tako "slatke" ili ima frke i cekanja, koje serije su se pokazale lose i od kog brenda. Novih modela boljih jacih i jeftinijih ima svakog meseca, ali bitno je ono sto ti treba. Lap nije desktop pa i ako se za****s izvadis komponentu ubacis drugu i sredis stvar. znaci sve moje "kritike" shvati krajnje dobronamerno.

Poslednja izmena:
ovo postade ubedjivanje izmedju tebe i mene:) al valjda ce koristiti i drugima. Sto sam pomenuo igranje igrica? nisam mislio na tebe licno vec na postove ovde pogledaj i sam ili si vec primetio ako pratis ovu temu da malo malo pa se raspravlja o tome da li je bolja ati 4650 ili nvidia 8600gt u laptopu. Laptop po meni ali po mom misljenju koje uopste nije opsteprihvaceno niti treba da bude samo je moje:) je da za gamerski laptop treba odvojiti bar 2000 evra da bi igranje bilo udobno ko na desktopu a da masina nema pratece negativne efekte pregrejavanja zakucavanja i ostalih bolesti ko tzv gamerske masine (laptop) od 500-700evra.
lenova je bilo ali mozda ga jos ima ako pogledas kod pina iz novog sada neznam da li ga imaju jos na stanju (nije reklama) drivera za xp je bilo odmah ali su bili kurvinski sakriveni kad kliknes na link za njih ne dobijes nista kad kliknes na link za all os dobijes i drivere za win 7 kao i za xp. imam ih sve poskidao sam ih odmah po kupovini i i isao redom prvo dva dana xp pa viste i ostadoh na 7-ici jer radi ko zmaj.

Ne odvracam ja tebe od asusa ko brenda niti tog modela konkretno, ako si primetio vrlo cesto sam menjao laptopove jer sam mnogo brzao. prvo bih se zalepio za cenu, pa za brend, pa za komponente i uvek mi je nesto smetalo, sitno nekima nebitno ali kad si ceo dan za kompom onda ume da bude i frustrirajuce.
Hocu da kazem polako, ne zuri dobro procunjaj svuda i uporedi modele, nebitno kog brenda, ako imas nekog ko se bavi prodajom istih raspitaj se da li su price o garanciji bas uvek tako "slatke" ili ima frke i cekanja, koje serije su se pokazale lose i od kog brenda. Novih modela boljih jacih i jeftinijih ima svakog meseca, ali bitno je ono sto ti treba. Lap nije desktop pa i ako se za****s izvadis komponentu ubacis drugu i sredis stvar. znaci sve moje "kritike" shvati krajnje dobronamerno.

hehe, samo polemika kojekakva korisna ili beskorisna...... :banana:

sto se tice traganja za drugim modelima, to je upravo ono sto i radim vec mesecima... i jos ne naidjoh na kandidata, osim mozda nedavno na par modela koji su bili perfektni ali recimo bez hdmi izlaza ili bez bluetootha..... ili e-sata prikljucka koji ce uskoro postati standard.... zato i ne kupih nista do sad....

ujak je kupio onaj Asus m50va, nisam siguran da je ta oznaka, ali pokazao se izvanredno, radi kao sat..... to je bilo pre manje od godinu dana...

za sada se iz prakse i na forumima pokazalo da su asusovi modeli iz N serije dobri, pa sam zato i cekao da se, posle nekog vremena, ponovo pojavi koji model iz ove serije... obilazeci raznorazne radnje u kojima se prodaju laptopovi, cesto sam uporedjivao kvalitet materijala i "pucketavost" plastike, zavrshnu obradu i sl..... iz ovog cenovnog nivoa, ja iskreno nisam vidjao modele sa loshom zavrshnom obradom, a chak su me i mnogi asusovi modeli koji su znatno jeftiniji zapanjili kvalitetom zavrsne obrade... tako mislim da i ovaj m50va uopshte nije losh, a najbitnije je da se ni posle nekoliko sati rada nimalo ne zagreje....

naravno, poslushacu tvoje savete i tragati i za konkurentnim modelima ovom asusu, mada mislim da ako budem chekao neshto "idealno", da na kraju necu nishta ni pazariti...

pogledaj mini-prezentaciju ove serije:
http://www.youtube.com/watch?v=jtyJywJzb1g

a zatim i neciji preview kompletnog N61Vg notebooka, itekako koristan video:
http://www.youtube.com/watch?v=Aj6INalxnWw

I meni je zapao za oko ovaj model, al ne verujem da nema drajvera za xp :( xp josh uvek treba imati, iako je prelazak na 7icu nemonovan.
Nego!
Koja je razlika u ekstenzijama ovog modela n61vg
nabasao sam na n61vg-JX037D i N61Vg-JX101D

video sam chak i neki N61Vg -x1

da si procitao temu, pronasao bi razliku... jedina razlika koju sam ja video a tice se specifikacije je da model 037 nema e-sata prikljucak i ima godinu dana garancije, za razliku od 101 koji ima 24 meseca i e-sata... mada to je samo specifikacija kod tih prodavaca, nista ja njima ne verujem a pogotovo tacnosti podataka na njihovim sajtovima. dok ne vidim, ne verujem nista!

video sam za esata.. ali mi je malo chudno da je samo to u pitanju.. po netu sam nalazio i neke sa quad procesorima, al nisam uspeo na nadjem lepo specifikaciju oval model ovo ovaj model ovo..
inache i 037 moze da se nadje sa garancijom 2 godine.

pozdrav

Danas sam bio u laptop centru i pogledao uzivo N61VG-JX037D model.

Kvalitet izrade je veoma dobar, nigde ne krcka i nema gapova. Tastatura je malo neobicna (ne znam da objasnim), i ugiba se malo kod numerickog dela.

Nisam uspeo da vidim kako izgleda ekran, jer ne ukljucuju laptopove.

Ako neko ima info o ekranu, screenove, kao i kakav je u radu (buka, temperature) bio bih zahvalan.

Planiram da menjam mog dell-a za ovo cudo.

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Asus-N61Vg.21933.0.html

raspali google translate ove strane i bice ti jasno osim ako ne znash poljski :)

a jedini po meni konkurent mu je
dell studio 1555

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Studio-1555-Notebook.17767.0.html

lomim se opasno.. kod della me nervira ati grafika, al me osvaja tastatura koja svetli :)

dell se malo vishe greje, a ausu ima mlohavu tastaturu..
ko ih napravi ovako slichne..

evo i test grafika ako nekoga zanima
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-220M.20054.0.html
http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4570.13885.0.html

ima neko della ovog?

mislim da je razlika izmedju ASUS N61VG-JX037D i ASUS N61Vg PRO64VG-JX101D kod rezaca,ovaj drugi ima rezac sa Lightscribe

Samo jos nesto da dodam...imao sam Asus N50VN-AS065 do pre par dana i koristio sam ga 10 meseci...za tih 10 meseci nisam imao ni najmanji problem sa njim,sve je radilo besprekorno...koristio sam ga za DJ-ing i za obradu video materijala u Pinacle...renderovanje i tako to. Sve je to odradjivao bez ikakvih teskoca i mogu da kazem da sam bio odusevljen sa tim modelom ali eto igrom slucaja covek mi razbio isti i sad trazim drugog Asusa da uzmem posto taj stari je popravljen ali ne zelim da uzmem krpljenu stvar nazad i zelim da mi uzme novi. Najverovatnije cu uzeti bas ASUS N61Vg PRO64VG-JX101D i nadam se da nije nista losiji od mog prethodnog.

Poslednja izmena:
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Asus-N61Vg.21933.0.html

raspali google translate ove strane i bice ti jasno osim ako ne znash poljski :)

a jedini po meni konkurent mu je
dell studio 1555

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Studio-1555-Notebook.17767.0.html

lomim se opasno.. kod della me nervira ati grafika, al me osvaja tastatura koja svetli :)

dell se malo vishe greje, a ausu ima mlohavu tastaturu..
ko ih napravi ovako slichne..

evo i test grafika ako nekoga zanima
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-220M.20054.0.html
http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4570.13885.0.html

ima neko della ovog?

taj tvoj DELL u toj konfiguraciji kosta preko 1000 evra, kod nas ima model za 619 evra, ali pogledaj da nema nista od toga sto pise kod tebe na ovom testu koji si postavio.... pogledaj kod domacih prodavaca na sajtu Studio 1555 i videces...

ove linkove sa gigatrona sto si stavio, opet nisu isti kao na onom testu sto si postavio...
nijedan dell od ovih sa tvojih gigatron linkova nema ni hdmi ni esata...
ako je to tebi nebitno, onda u redu...

Poslednja izmena:
hm, video sam i to... kome verovati, pitaj boga... hajde javi utiske kad se vratish iz prodavnice...

Evo danas nadjoh vremena da instaliram sedmicu. Malo me je namucila ali mi je pomogao serviser iz PC Centra ( na tome mu mnogo hvala). Rekao mi je dva saveta, prvi da preko fast boot-a (ESC dugme) izaberem posle prvog restarta ponovo izaberem HDD za fist boot device (iako je u BIOS-u on primarni) i druga da nekad sedmica nece da se instalira na particiju vecu od 100 GB. Kad sam to uradio sve je proslo glatko. Sedmica je stavila sve drivere osim VGA i ATK (nesto oko power menagmenta). Ja sam jos zamenio i audio driver. Jako lepo radi komp. Jedino zahtevno sam instalirao novi Call of duty. Ladno radi u rezoluciji ekrana bez antialisinga. Sa njime nisam probao. Drugo sto me je prijatno iznenadilo Windows media plejer je ladno terao 1080p MKV bez ikakvih codec-a, samo ono sto ide uz window. Cak sam i TS fajlove pustao sve je islo glatko. Toliko sam probao kad bude mali igrao malo vise igre napisacu kako se ponasa u duzem radu. Moj komad je sa e sata 3x USB, ali interesantno nema fire wire, HDMI, C2D na 2.2, 4 GB memorije, grafika NVIDIA 220 sa 1 GB memorije, HDD 500 GB. Jedino sam primetio da se manje greje nego moj stari ACER 5920G koji ima malo slabiji procesor (2 GHz). Izgleda manja nano tehnologija je dovela do mnogo manjeg grejanja procesora.

Aj zoki daj neke fotke, kakav je ekran i kakav je zvuk....

hm, video sam i to... kome verovati, pitaj boga... hajde javi utiske kad se vratish iz prodavnice...

video sam ih obojicu :)
da kazemo da su istih specifikacija i ""snage", tako da sitnice pobedjuju.
i pobedio je asus.
za trun veci ekran, numerichka tastatura koja i nije toliko loseg kvaliteta, bolji zvuk.

dell kad sam pokushao da zatvorim imao sam utisak da ekran ne pruza nikakav otpor prilikom sklapanja, mnogo je mekan, kao da bi se zalupio da ga pustim.

e sad nervira me shto ima ova dva budjava modela asusa, jer gilgamesh reche da im je razlika pored esata i u cddvd drajvu koji ima mogucnost rezanja labela sa druge stran diska. to iskreno nisam ni znao da postoji a ODUSHEVILA me fora, i to mi je stvarno primamljivo sad kad znam da uopshte postoji :)

a sve to zato shto sam nashao jx037d za 57000 uz lep poklon u gigatronu. za koliko ste vi najjeftinije nashli jx101 i gde.

@gilgamesh
aj leba ti potvrdi ovo za drajv. gde si izvuko taj podatak da jedan ima drugi nema?

@zoki
koliko si platio u pccentru? na sajtu ga nemaju u ponudi. i jel 101 ili 037??

pozdrav

@gilgamesh
aj leba ti potvrdi ovo za drajv. gde si izvuko taj podatak da jedan ima drugi nema?

pa za ovaj pise da ima a za ovaj drugi nisam nasao da negde pise da ima...mozda gresim ali u svakom slucaju ja planiram uzeti ovaj skuplji i ne zanima me ni jedan drugi osim Asusa.

Edit: Izgleda da ima i ovaj drugi ali je garancija 12 meseci sto se meni licno ne svidja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno