Šta je novo?

Asus N61JV

Z1000

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
319
Najbolji odnos performansi i cene?? Treba mi 16-17'' za do 65k RSD, ni dinar vise. Izbor je pao na ovaj kao najjaci za te pare i sa HDMIjem koji je obavezan. Treba mi za sve, a najvise obradu fotografija, HD filmove i igranje. Da li se slazete ili neko ima bolji predlog? Pozz

Evo i specifikacije ovog modela

http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/18741

Jel to neka solidna konf. za ugodno igranje i novijih naslova?

ne vidim spisak, ali bolje moze uvek, al' da li moze za ove pare?

zovi prvo firme i proveri da li ga uopste ima negde na lageru (websajtovi nisu namerno azurirani redovno), jer ja kad sam trazio pre tri nedelje nije ga nigde bilo.... zato sam morao da uzmem k52jr....... koji je skoro isti, malo slabija grafika i neznatno manji ekran i bez esata prikljucka, ali zato je bio vise od 12 hiljada jeftiniji.... razmisli....

evo pisem ti sa slicnog samo sa i5 procesorom,4gb ddr3 1333,i 500gb hardom..sve ostalo isto i nije bas za igranje...cod4 na niskim detaljima i to je to...cak i tada secka...ne znam kakvi su sa radeonima ali ova nvidia nije za igru...ali za sve ostalo bruka...drndas virtuelne masine i sta god ostalo mozes da zamislis bez ikakvih problema

lepo, ja cu ti samo reci da se pojavilo mnogo primeraka iz K serije sa fabrickom greskom tj. pre bih to nazvao bagom. u pitanju je zujanje procesora pri low-power rezimu rada.
izmedju ostalog, i moj ima istu falinku i sutra ide ovako nov-novcijat na servis.
nadam se da ce posle toga sve biti u redu i da necu svima morati da govorim da beze u buducnosti od asusa, jer do sada sam samo asusa preporucivao. steta!

p.s. naravno, maloprodavci nemaju pojma o tome (tj. prave se da nemaju pojma), i uvaljuju takve laptopove kome stignu, jer su u svakom slucaju ogradjeni od odgovornosti zato sto svu robu za reklamaciju treba sam da nosis u ovlasceni servis, a samo je jedan takav u zemlji. bruka!

Poslednja izmena:
sva sreca nemam taj problem...sta god mu radio ne cuje se :))))

Ja vec duze vreme ne mogu da ga nadjem kod lokalnih prodavaca/krusevac/,a ne bih ga narucivao netom,ali za ove pare mislim da je sasvim pristojan laptop.

radi cod..ali ne onako kako bih ja to zeleo...ipak i na 800x600 sa smanjenim detaljima zna da zaskripi..sad ako sam sjebao nesto a sumnjam to je drugo...bas cu da vidim da nesto nisam pogresno uradio

resen problem sa novim drajverima za grafiku...od 70-80 fps-a u cod4

pozzz... ja imam mesec dana N61JV-JX047,i3 2.26, 3gb ddr3 b, nvidia GT 325M 1gb ddr3.....i mogu samo reci da sam prezadovoljan....vrhunska masina,tih,ne greje se...zadovoljava sve moje potrebe,sto se tice igrica,vecina radi, nije sad grafika neka igracka,ne moze da se igraju novije igrice u full detaljima...Split Second radi skoro u full detaljima,far cry 2 radi ok skoro u fullu i prijatno je za igri.....switch koji prebacuje sa integrisane grafike na odvojenu radi bez problema a moze se i desnim klikom izabrati sa kojom grafikom ces da pikrenes igricu....odlican laptop...

pozz ljudi kupio sam pre mesec dana ovaj laptop tacnije N61 jv-jx 038 i radi mi bez problema igrice kao sto su RISEN sve na full radi cak i igrica METRO 2033 na normalnim detaljima i extra sam zadovoljan sa laptopom ali me nervira sto kod nekih igrica koje sam siguran da mogu da guraju na maximumu ne prepoznaje grafiku ovu nvidia gt325m vec ovu integrisanu tacnije igrica PES2010 ne mogu u podesavanjima da promenim detalje samo mi daje opciju za low kao grafika ne podrzava vise pise mi da imam samo 64mb na grafickoj znaci cita mi samo ovu integrisanu ako neko ima resenje moli bih da postavi unapred hvala.

Resio problem sa PES2010 ali sad Mafia 2 zeza znaci pocinjem da se nerviram!!!

kao sto sam rekao,na modelima sa nvidia optumus grafikom ,igricu moze pokrenuti desnim klikom na ikonicu i izabrati pokretanje sa primarnom grafikom,a u nvidia control panelu podesi da ti ona bude primarna...znaci desni klik i pokrenes igricu jacom grafikom....pozzzz

sada sam uzeo isti asus iz serije N61,ali je ovaj N61jq, i7 quad core,sa atijevom 5730 1gb ddr3 ,koja jeste nesto bolja od nvidia gt 325m 1gb ddr3, a i directx je 11.0 dok je kod gt325m 10.1.... u svakom slucaju sam prezadovoljan asusovom N serijom,sve pohvale

Detaljno o N seriji imaš ovde Doduše testirano je na 71 ali

Jel bi neko mogao da pusti Street fighter 4 bench na nvidia 325m?
Bas me zanim jer imam 310m :)

Kakav je po pitanju temperature, treba li skidati novi bios za njega, pre svega u radu sa igrama?

Gde se pali bluetooth ako ga ima uopste?

Bluetooth možeš da upališ na tri načina:

- pomoću prekidača na prednjoj strani laptopa
- pomoću prečice FN+F2
- pomoću Bluetooth tray aplication

Kakav je po pitanju temperature, treba li skidati novi bios za njega, pre svega u radu sa igrama?

Zavisi i postoje različita mišnjenja. Na 71 204 je donela smanjenje temperature za 15 stepeni a oni koji su instalirali 205, 206 da se temperatura povisila

Bluetooth možeš da upališ na tri načina:

- pomoću prekidača na prednjoj strani laptopa
- pomoću prečice FN+F2
- pomoću Bluetooth tray aplication

Cini mi se da N61J sa I3 nema bluetooth. Nikakvo dugme nemam napred, a na FN F2 kombinaciju se pali wireless cini mi se... I da interesuje me za sta se koriste one komande kod zvucnika, ne reaguju kad stisnem bilo koje dugme , a i na tastaturi pola tih stvari sa FN kombinacijom ne radi. Jel neki driver treba da skinem?

Cini mi se da N61J sa I3 nema bluetooth. Nikakvo dugme nemam napred, a na FN F2 kombinaciju se pali wireless cini mi se... I da interesuje me za sta se koriste one komande kod zvucnika, ne reaguju kad stisnem bilo koje dugme , a i na tastaturi pola tih stvari sa FN kombinacijom ne radi. Jel neki driver treba da skinem?

Da naravno, treba da instaliraš drajvere da bi ti tastaturne prečice radile!
Evi ti link za Asus drajvere, samo izaberi model laptopa koji imaš i za koji operativni sistem ti drajveri trebaju.

Ili još bolje, evo ti link ka N61JQ thread-u na notebookreview.com forumu, gdje momak postavlja najnovije drajvere za ovaj model!
I tu su samo drajveri, ne postavlja linkove ka utilities koje Asus ima i koje su potpuno beskorisne.
http://forum.notebookreview.com/asus-reviews-owners-lounges/494250-asus-n61jq-driver-thread.html

Samo nisam razumio koji N61 ti imaš, naveo si samo J, ali mora da imaš još neko slovo? :)

Da naravno, treba da instaliraš drajvere da bi ti tastaturne prečice radile!
Evi ti link za Asus drajvere, samo izaberi model laptopa koji imaš i za koji operativni sistem ti drajveri trebaju.

Ili još bolje, evo ti link ka N61JQ thread-u na notebookreview.com forumu, gdje momak postavlja najnovije drajvere za ovaj model!
I tu su samo drajveri, ne postavlja linkove ka utilities koje Asus ima i koje su potpuno beskorisne.
http://forum.notebookreview.com/asus-reviews-owners-lounges/494250-asus-n61jq-driver-thread.html

Samo nisam razumio koji N61 ti imaš, naveo si samo J, ali mora da imaš još neko slovo? :)

Hvala ti, poskidao sam drajvere za sta mi je trebalo. Jedino se za bluetooth ne snalazim ali nema veze, mada mislim da ga ni nema. Model je N61JV valjda

Snake1989, sa donje strane laptopa bi trebao da imaš naljepnicu gdje piše tačan model tvog laptopa!
Sad vidim da i meni na mom N71 na 2 mjesta stoji N71J, dok na toj naljepnici ispod onog bar koda stoji kompletna oznaka modela (N71JQ-TY032)!
Ali spomenuo si da imaš i3 procesor, tako da je tvoj laptop vjerovatno N61JV-JX033 koji zaista nema bluetooth.
Sjećam se da je i meni tako moj prvi laptop (acer) zadavao muke, on čak ima bluetooth prekidač na sebi i drajver za bluetooth, a nema bluetooth! :)
Nije mi jasno što su to tako odradili al' ajde...

U tom slučaju, nemoj da skidaš drajvere sa onog foruma što sam ti postavio link, zato što onaj N61JQ ima potpuno drugačiji harver od tvog laptopa!
Skini drajvere sa onog prvog linka.

@Kritika, piše "ugrađeni bluetooth (opciono)", tako da ga vjerovatno samo N61JV model sa i5 procesorom ima,
pošto vidim na onom linku što si postavio da ima i taj model.

Da šta ti je čudno zato sam to i napisao. Jer ako je Snake1989 instalirao drajvere i probao sve načine koje sam naveo uz ovaj podatak da je reč o opciji onda je skoro izvesno da ga nema ugrađeno u modelu koji on poseduje.
Inače ne mora da znači da ga smao serija koje si naveo ima jer u okviru N61Jv ima dosta podmodela sa malim razlikama.

Ja sam koristio modele iz N61 seije i imali su Bluetooth

Sad sam video model je N61JV JX033, nema bluetooth ***:)
A drajvere sam poskidao samo za zvuk (Realtec SBS), hotkey i cini mi se jos za card reader, a ostalo je windows sam preko update-a.

Nazad
Vrh Dno