Šta je novo?

Asus N53 JN i5 HDMI Problem

igor88

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2009
Poena
575
Imam problem instalirao sam drajvere za graficku u pitanju je Nvidia GT335m Poslednji Drajveri sa Nvidia sajta su instalirani ali i dalje tv ne izbacuje sliku prpobao sam sa drugim LT-om ali ATI grafa i sve sljaka kako treba. Ima li neko resenje ili je pak HDMI izlaz neispravan LT je NOV

ne znam da li to vazi i za nvidiu, ali ati iskljucivo na svom sajtu navodi da catalyst drajvere ne treba instalirati na laptopove, vec iskljucivo koristiti samo drajvere sa sajta proizvodjaca laptopa. pokusaj sa Asusovog sajta da instaliras Nvidia drajvere, sigurno ce raditi! pa javi sta je bilo.

ne znam da li to vazi i za nvidiu, ali ati iskljucivo na svom sajtu navodi da catalyst drajvere ne treba instalirati na laptopove, vec iskljucivo koristiti samo drajvere sa sajta proizvodjaca laptopa. pokusaj sa Asusovog sajta da instaliras Nvidia drajvere, sigurno ce raditi! pa javi sta je bilo.
Deuze problem u tome i jeste sto LT ima i integrusu i externusu pa draveri sa diska se nemogu instalirati iz NN razloga skinuo sam sa NVIDIA sajta za 335 gt drajver i dalje zeza a everest prepoznaje HDMI tj vidi da je na ploci dakle ipak izlaz radi ... sta moze biti?

evo slike everesta... ako treba jos negde da pogledam recite

Poslednja izmena:
Greska koju mi izbaci instalacija drajvera sa ASUS sajta odabran model i sve kako treba dakle isi problem se pojavljuje kada instaliram sa originalnog CD-a

Poslednja izmena:
Sutra Vracam Laptop Problem je u samom izlazu HDMI-kabla uzas veliki minus za asus jer je ovo vec drugi Lap top koji vracam ista oznaka isto sve ocito je pun falinki... Za ostale kupce da obrate paznju prvi problem je bio sa mrljanjem boja ekrana ovaj drugi HDMI izlaz...

Problem je hiperprodukcija i slaba kontrola finalnog proizvoda a to se Asusu u srednjoj klasi suviše često dešava. Doduše uglavnom kod nas jer nisam primerio po inostranim forumima da se ljudi žale

ako te nesto tesi, moj asus k52jr od pocetka ima fabricku gresku koju fabrika ne priznaje kao gresku. vec sam pisao o tome, pistanje procesora u low-power rezimu rada....
postoji neko zaobilazno resenje, ali to ne povlaci cinjenicu da je laptop prodat i proizveden sa fabrickom greskom, a da proizvodjac i prodavac apsolutno za to ne mare.
tako da ti kidanje zivaca nece mnogo pomoci a verujem ni nadmetanje sa uvoznikom. isti je problem sa asusom u celom svetu i svugde se isto ponasaju prema korisnicima, tako da to moze da nam bude uteha. :banana:
za nauk, ubuduce nista ne kupovati od asusa.

p.s. a da, ja sam primetio da se ljudi zale na forumima za asus i to bas na asusovom sajtu, gde se i pokrenula velika diskusija o ovom problemu. no, "kompaniju" za to savrseno boli uvo izgleda.

Poslednja izmena:
Vecina proizvodjaca laptopova u trci za zaradom u ovo vreme krize je morala da popusti kada je u pitanju kvalitet.

Na mnogim sajtovima postoji lista najvise kvarljivih laptopova u svetu. Nazalost na vecini ovih lista u proseku Asus laptopovi su na prvom mestu.

Dakle, nauk je kupovati iskljucivo high-end laptopove kada je u pitanju Asus (ako sete naklonjeni ovoj firmi) ili uzimati Acer ili Hp modele (bolje resenje). Toshiba je takodje dosta problematicna. Medjutim, ne postoji pravilo.

Naravno tu je i IBM/Lenovo ThinkPad serija laptopova koju vec godinama intezivno koristim i nikakvih problema nikada nisam imao. Jesu skupi, ali vrede svaku paru. Vrednost uvek ima cenu.

Poslednja izmena:
@jaygee
Hajde molim te postuj linkove ka temama (velikoj diskusiji) u zvaničnom forumu

@Branco
Teinformacije sa sajtova koje pominješ a čije linkove nisi ni potovao su više nego problematične. Kao što navodiš da postoje takvi sajtovi mnogi će reći da postoje sajtovi koji navode Asusa kao najboljeg proizvođača a njegove laptopove kao one koji se najmanje kvare.

Ne ulazeći u diskusiju o jednima i drugima trebaš samo imati na umu d aje Asus jedan od najvećih proizvođača laptopova pa je logično jelte da ima na tržištu i najveći broj modela kao i korisnika, samim tim logično je da ima i najviše kvarova. A to što ti nisi imao nikakvih problema sa određenom serijom neznači ama baš ništa jer možeš naći na hiljade Kineza koji nisu imali baš nikakvih problema sa svojim no name laptopovima.

I prvi "argument" koji iznosiš i drugo neosnovano pozivanje na "bolje " marke Accer i HP i treći "argument" da ti kao pojedinac nisi imao problem pa zaključuješ da niko nije su školski primeri logičkih grešaka u zaključivanju. Žao mi je ali je tako.

Sta znam dobar je ovaj LT Nebih rekao da je LOW END ;-) ispostavilo se samo da je HDMI ulaz preduboko na ploci zalemljen reseno je to no buni me ovaj problem sa FABRICKIM drajverima

@igor88
Kako si resio problem sa HDMI konektorom? Imam isti laptop i takodje ne mogu da ga prikljucim na LCD TV. Ako ti nije problem slikaj kako ti sada izgleda konektor.
Ne znam da li je i tebi tako ali tastatura me uzasno nervira, sva se ugiba kada pritisnem bilo koji taster.

Vecina proizvodjaca laptopova u trci za zaradom u ovo vreme krize je morala da popusti kada je u pitanju kvalitet.

Na mnogim sajtovima postoji lista najvise kvarljivih laptopova u svetu. Nazalost na vecini ovih lista u proseku Asus laptopovi su na prvom mestu.

Dakle, nauk je kupovati iskljucivo high-end laptopove kada je u pitanju Asus (ako sete naklonjeni ovoj firmi) ili uzimati Acer ili Hp modele (bolje resenje). Toshiba je takodje dosta problematicna. Medjutim, ne postoji pravilo.

Naravno tu je i IBM/Lenovo ThinkPad serija laptopova koju vec godinama intezivno koristim i nikakvih problema nikada nisam imao. Jesu skupi, ali vrede svaku paru. Vrednost uvek ima cenu.

Rekao bih da je ovo neargumentovana izjava. Čini mi se da svaki korisnik laptopova ima svoje favorite, postali su svi brandomani i svi znaju najbolje ko je pouzdan a ko nije. Upoznao sam stotine, hiljade korisnika laptopova (jer takav mi je posao) i primetio čudnu "brendoman simptomatiku", koja je jako teško razumljiva običnom i nepristrasnom korisniku. U svom dugom svakodnevnom radu na laptopovima, imao sam veliku većinu svetski poznatih brandova (izuzev apple, msi i gateway, sve druge sam imao ili imam) i ne mogu da shvatim ljude koji veličaju neki brand samo zato što ga trenutno koriste.

Kad pričamo o anketama, rezultatima, listama ... evo još link: TRI (ne jedne) liste u kojima su rezultati baš apsolutno SUPROTNI od toga što tvrdiš, zapravo po njima je asus najpouzdaniji brand BY FAR. I koliko vidim, radi se o jako velikim statističkim uzorcima i eminentnim kućama koje su radile ova istraživanja.

Po meni lično, dosta su važna i iskustva LOKALNIH servisera (nezavisnih, po mogućnosti, kao na primer System 1 koji ne prodaje već samo servisira). Nakon 15minuta razgovora sa ljudima koji svakog dana, godinama servisiraju laptopove u srbiji, vrlo lako ćemo zaključiti da je recimo Toshiba brend sa UBEDLJIVO najviše reklamacija / broj prodatih primeraka ... medjutim, kod nas i dalje važi uverenje da je to pouzdan brend. Zašto? Zato što smo neobično podložni silent i non-silent marketingu, verujemo komšiji koji UVEK PO PRAVILU hvali svoga konja, iako raga samo što nije lipsala.

Takav smo narod, ne znam zašto.

Poslednja izmena:
@igor88
Kako si resio problem sa HDMI konektorom? Imam isti laptop i takodje ne mogu da ga prikljucim na LCD TV. Ako ti nije problem slikaj kako ti sada izgleda konektor.
Ne znam da li je i tebi tako ali tastatura me uzasno nervira, sva se ugiba kada pritisnem bilo koji taster.

resio sam tako sto sam isekao HDMI kabl tj zastitu oko onog metalnog dela da moze dublje da udje jer je sam ulaz za HDMI pre duboko zalemljen na ploci inace lap top s obizrom na konfiguraciju ne leti kako bi trebalo, i grejanje : pokrenem npr mafiu 2 on pocne da gori :-DDDD a sto se tice originalnih trajvera branko jel i tebi izbacio gresku prilikom instalacije "fabrickih drajvera"? Win 7 Ult je u pitanju.

Poslednja izmena:
Vrh Dno