Šta je novo?

Asus N50Vc-FP042 HDD

randomnbgd

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2008
Poena
301
Danas sam pokrenuo ovu masinu koju sam kupio pre jedno 10 dana i pocelo je veselo... :d Prvo sam ubacio Windows XP Pro 64-bit disk (nabavio sam ga preko Microsoft programa za ETF kao i ostale OS, cisto da ne ispadne da nelegalno pravim zalihe Windowsa:smoke:), sistem je nakon ucitavanja svih fajlova prikazao jedan lepi plavi ekran kakav dugo nisam video (BSoD):-devil-:. Onda sam probao sa Vistom Business 64bit SP1 koja se pokrenula, medjutim pri biranju particija nisam mogao da radim nista sa 180 GB nealociranog prostora (ni da formatiram, ni da instaliram na njega, niti bilo sta, ali ga Vista detektuje), jedina funkcionalna particija koja je oznacena kao Express Gate (po mini-linuksolikom OS Express Gate, koji se pokrece tako sto se laptop ukljuci na posebno dugme :p - nisam siguran da li je zapravo tu i instaliran, format particije je NTFS, 120 GB). Elem, instalirao sam Vistu na tu particiju, i Express Gate i Vista rade. Medjutim Vista ne prepoznaje graficku (videcu jos za drajvere na sajtu) i ono sto je vaznije, u Disk Managementu ona neformatirana particija ne moze da se formatira, izbacuje nekakvu gresku generickog formata.:trust: Na sta ovakvo ponasanje upucuje i sta bi moglo biti resenje? Da li cu na kraju morati formatiranjem da pregazim Express Gate? Vistu ili Windows XP 64bit (ovaj drugi bih mozda radije koristio) cu reinstalirati ako bude potrebno, naravno... Hvala na odgovorima.

Hm, gde si nasao drajvere za XP? Koliko znam nije podrzan XP uopste.
Meni je juce stigao ovaj laptop, ali N50VC-FP001, sa P7350 procesorom i legalnom Vistom Home Premium i sve radi kao sat.

Drajvera za XP nema na ASUSovom sajtu tako da je to verovatno problem za XP x64, graficka je sredjena, ali ostaje ovo za hard. Inace, da li zna neko gde se drugde mogu naci drajveri za XP?

sta si na kraju instalirao moze li xp32 ..

sta ustvari moze ? :D
pozz

Moze Vista 64 bita, ali imam problem sa unallocated 180 GB na hardu, nece da ga formatira... Sta moze da se uradi sa tim?

Samo da dam feedback, možda nekom pomogne... Uzeo sam wdclear da prebrišem disk, nije pomoglo. Zatim sam uzeo Hitachi Drive Fitness Test (alat proizvođača dotičnog hard diska za testiranje i low-level formatiranje) i opet nije radilo. Problem je rešio Killdisk, kojim sam prvo sve bitove postavio na 0 (formatirao ga celog) i onda pri instalaciji je sve fino funkcionisalo, pa sada imam punu udobnost koju donosi 320 GB.

Moze bilo koja Vista 32 bitna i 64 bitna da se instalira na bilo koji Notebook.
Izbacio ti je plavi ekran jer ti fali Sata drajver koji moras integrisati u XP instalaciju,a tvoj XP 64-bitni verovatno to nema.

Za Air Jordan-a

Da li kod nas moze da se nadje ovaj tvoj N50VC-FP001, sa P7350 procesorom i legalnom Vistom Home Premium?

NA pocetku se prilikom instalacije xp i meni pojavljivao plavi ekran...sve sto treba da se uradi jeste da se u biosu pod hdd sekciom podesi hdd mode na compatability i resen problem.
Xp sam instalirao, sve drajvere sam nasao na asusovom forumu i odeljku drivers na asusovom sajtu ( naravno nisam trazio drivere za ovaj model jer ih ima samo za vistu vec svaki drajver posebno sa nekog drugog modela ) i sve radi savrseno.
Ne znam dali ovaj lap ima tv tuner??? Jonizator vazduha ne mogu da pokrenem jer kad pritisnem gore iznad zvucnika lampica samo zatreperi ali se nista ne desi niti se upali ona lampica pored lampice za caps lock koja bi trebalo kada jonizator radi.

Ako neko ima resenje neka javne,
Pozz.

Zamolio bih te da mi pošalješ listu odakle je koji drajver. Da li neki drajver za Vistu može da se iskoristi i za Xp?

Sa ASUS sajta sam skinuo drajver za čipset za N50vc koji može da se instalira i na Xp i na Vistu. Verovatno ima još nekih drajvera sa istom karakteristikom. Nisam probao, jer još nemam ovaj lapac. Interesuje me ko je probao?

Да, такви драјвери постоје који у себи имају могућност да се инсталирају на више оперативних система (то сам виђао код Realtek-а највише).

Али драјвер само за Висту не може на XP.

Samo da dam feedback, možda nekom pomogne... Uzeo sam wdclear da prebrišem disk, nije pomoglo. Zatim sam uzeo Hitachi Drive Fitness Test (alat proizvođača dotičnog hard diska za testiranje i low-level formatiranje) i opet nije radilo. Problem je rešio Killdisk, kojim sam prvo sve bitove postavio na 0 (formatirao ga celog) i onda pri instalaciji je sve fino funkcionisalo, pa sada imam punu udobnost koju donosi 320 GB.
I nakon ovog full erase-a celog diska... jel' ti radi Express Gate? Jesi li ga pregazio na taj nacin, ili je on instaliran negde drugde, "izolovan"?

Nazad
Vrh Dno