randomnbgd
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.10.2008
- Poena
- 301
Danas sam pokrenuo ovu masinu koju sam kupio pre jedno 10 dana i pocelo je veselo... :d Prvo sam ubacio Windows XP Pro 64-bit disk (nabavio sam ga preko Microsoft programa za ETF kao i ostale OS, cisto da ne ispadne da nelegalno pravim zalihe Windowsa:smoke
, sistem je nakon ucitavanja svih fajlova prikazao jedan lepi plavi ekran kakav dugo nisam video (BSoD):-devil-:. Onda sam probao sa Vistom Business 64bit SP1 koja se pokrenula, medjutim pri biranju particija nisam mogao da radim nista sa 180 GB nealociranog prostora (ni da formatiram, ni da instaliram na njega, niti bilo sta, ali ga Vista detektuje), jedina funkcionalna particija koja je oznacena kao Express Gate (po mini-linuksolikom OS Express Gate, koji se pokrece tako sto se laptop ukljuci na posebno dugme
- nisam siguran da li je zapravo tu i instaliran, format particije je NTFS, 120 GB). Elem, instalirao sam Vistu na tu particiju, i Express Gate i Vista rade. Medjutim Vista ne prepoznaje graficku (videcu jos za drajvere na sajtu) i ono sto je vaznije, u Disk Managementu ona neformatirana particija ne moze da se formatira, izbacuje nekakvu gresku generickog formata.:trust: Na sta ovakvo ponasanje upucuje i sta bi moglo biti resenje? Da li cu na kraju morati formatiranjem da pregazim Express Gate? Vistu ili Windows XP 64bit (ovaj drugi bih mozda radije koristio) cu reinstalirati ako bude potrebno, naravno... Hvala na odgovorima.