Šta je novo?

Asus MyPal A620 ili Palm Tungsten E

radar

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2001
Poena
619
Eto, priblizava mi se rodjendan pa devojcica hoce da me obraduje. Dvoumim se izmedju ova dva PDA iz naslova, pa ako ima iskusnijih neka priteknu u pomoc. I neko trece resenje dolazi u obzir, ali da ne prelazi mnogo granicu od 250 Evra (moze malo).
Ono sto mi je neophodno od ovih uredjaja je da mogu da prenosim Excel i Word dokumente u njih, da ih na terenu azuriram, a potom da ih vratim tako promenjene u racunar. Naravno podrazumeva se i saradnja sa Outlookom. Sve opcije preko toga nisu neophodne, ali su dobrodosle.
Ajd uzdravlje

Moja preporuka ti je Tungsten E. Imam ga već preko 2 godine i izuzetno sam zadovoljan njime. A Asus A620 mi je prošao kroz ruke i njegova jedina prednost (za neke) je što ima Windows Mobile OS, pa će ti možda biti lakše da se snađeš, mada je Palm OS jednostavniji za upotrebu.

Iako sam veliki ljubitelj Palm-a i korisnik Win MobileOS PDA, preporucujem ti Asus 620. Prosto i jednostavno mislim da se za ono sto je tebi primaran razlog nabavke namece samo po sebi. Mislim da neces pogresiti, plus mislim da taj Asus ima i BT tako da ces imati i mnogo dodatnih mogucnosti.
Poz.

Asus 620 sa bt je oko 340€ tako da ti ne ulazi u sumu,od ovih sa bluetooth-om ti je najjeftiniji Zire 72 oko 270 €.

ljudi kako bre moze jedan tungsten e da bude kao ausu.odradite neki test, ce te znati sta je bolje

Ala si mu rekao :) Ti za pocetak nauci da pises.

Ja posedujem Thungsten E, imam i 512 mb SD karticu. Prezadovoljan sam. Jedino sto mu zameram je nedostatak BT-a pa sva sinhronizacija ide ili preko IR porta ili USB kabla. Ali ni to nije tako strasno kao sto se meni cinilo.

Thungsten ima odlicno kuciste, lagan je, nije velikih gabarita, ali sto je najvaznije izuzetno je kvalitetno uradjen. Znaci nema nikakvog krckanja i bojazni da ce se u dzepu nesto polomiti ili puci. Nije neki brzinski sampion, mada imajuci u vidu kada je izasao to i nije neki problem. Ali sto je najvaznije - sistem i sve sto sam instalirao, pocev od najdebilnijih aplikacija, preko gledanja filmova, slusanja muzike do igranja 3d igara - sve je islo totalno smooth.

Za Asus zaista ne znam, neko drugi ko ga je imao moze vise o njemu da ti kaze pa uporedi.

Evo i ja da se javim kao jos jedan prezadovoljan vlasnik T|E-a.

Uredjaj je veoma kvalitetno napravljen, bolja zavrsna obrada...mislim da je neuporediv sa Asusom u tom segmentu. Iako vremesan Texas Instruments cpu na 126Mhz - za godinu dana koriscenja nisam video aplikaciju/igricu koja radi slabo na njemu. Jedino je bio problem gledanje filmova - na svu srecu izasao je odlican program koji i to resava "TCPMP" (sve vozi bez problema).

Mane Tungsten-a su nemogucnost nadogradnje Wifi/BT adapterima, jer iako postoji SD slot, Palm jos nije napravio kartice koje bi njemu odgovarale a pretragom po raznim forumima nisam sreo '3rd party' kartice koje uspesno rade na njemu. Cak i kada bi postojale kartice sumnjam da bi radio vise od 10min sa njima zbog baterije. Takodje ne postoji cradle za T|E.

Ove mane ispravlja T|E2 tako da mislim da bi bilo bolje da njega potrazis (mislim da je razlika oko 30€-40€) ukoliko se odlucis za Palm platformu.

Mislim da bi bilo najbolje da se neko javi sa Asusom pa da onda sve stavis na vagu i odlucis :)

P.S. Tek sad videh kad je bio prvi post....ovo T|E Vs Asus verovatno nije vise
aktuelno :)

Poslednja izmena:
Ha ha ha, da nucim da pisem.Hocu druze profesore.Kao prvo ako se ne bojis da ga ne polomis uzmi lepo i rokni ga dole,i to snimi pa ga okaci tu.Uzmi jednu DIVX datoteku od 100 frejmova,stereo zvuk...pa potreja benchmark na njemu i videces koji je PDA bolji.Asus ima brzi graficki koprocesor,em mu je magistrala memorije 200 mhz,a koliko se secam kada sam radio test tungstena magistrala mu je bila tu oko 100 mhz.A kvalitet izrade Asusa je vrhunski,zavrsna obrada je odlicna i u opste nekrcka.Tacno je da tungsten ima bolje kuciste,ali asus je u performanasama 6-7x bolji(po benchmarku),a tek 3d igre da ne pominjem.Misic da ti nadjem ja program(tj.3d igru) koja bas nece ici tako glatko.:)E da ljudi bre malo opustenije ne vredi da se bezveze prepiremo.

Nazad
Vrh Dno