Šta je novo?

Asus MW221U ws VW222U

SaleSk

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2007
Poena
301
Nov sam na forumu i hteo bi da postavim jedno pitanje...Dvoumio sam se oko dva monitora....konkretno LG226WTQ i Asus MW221U.....Od ovog prvog sam odustao jer zivim u Skoplju i problem je to sto ga ovde nema....I nece ga biti...jedna firma j e uvoznik, a ako ga narucim ispasce cena kao da sam kupio monitor sa IPS panelom...to ne vredi, a i + citam da ima problem sa firmverom...Tako da moj uzi krug se sada sveo na dva modela Asus proizvodjaca....Dvoumim se izmedju ova dva modela, stim sto jedina razlika je to sto pise da VW222U ima malo jaci kontrast....Nemam iskustva sa Asus monitorima, pa bih hteo da vas zamolim da date svoje komentare, licna iskustva, i da mi pomognete prilikom izbora....U principu jel zna neko koj panel odnosno panel kog proizvodjaca koristi Asus...do sada nisam imao prilike u moje serviserske karijere da raspakujem Asus LCD :)....Hvala

p.s. Stvarno sam zbunjen...sto vise citam to mi ide da :wall: :mad:

Razlika u ceni je drastična u odnosu na ono od čega si odustao i ono šta nameravaš. Asus 22" bez DVI-a, a sa 2ms odziva, trenutno je najbolja kupovina (najjeftiniji monitor te dijagonale) a da istovremeno ima i najbolje ukupne karakteristike. To proveri najbolje na stranim forumima i sajtovima gde se sasvim lepo nosi i pobeđuje neke dvi konkurente koji su značajno skuplji. Šta se ugrađuje u njega, ne znam, nisam još provalio. Ali, kad šmug-šmug u top seller model ugrađuje AUOptronics-e, lg-e zajedno sa svojim panelima, šta se brineš ako dobro izgleda i radi?

za ASUS MW221U sve pohvale,
slika je odlicna, isijavanje po ivicama jako slabo primetno,
skoro i da ga nema, kontrast, svetlina slike, ma jednom recju za te novce
odlicna kupovina,
e sada moj cimer je imao istu dilemu kao i ti
tj. mw221u vs vw222s i ja sam mu rekao da uzme
prvi jer ima DVI, a razlika izmedju DVI i analog-a je ko dupe i strudla,
a mw221u je ovde skuplji za nekih 40e, mislim da vredi te razlike,
vw222s nisam probao, ali sam radio na nekim samsung modelima koji nemaju DVI
i kada se predje na monitor koji ima DVI, meni je razlika ocigledna.

Da da znam da je razlika velika kada se radi za Digital i analog....Ali ovaj 222U a na 222S ima digitalni ulaz.... :)
a evo sta sam pronasao...ko ce ga verovati :))
The most interesting point is that the Asus doesn´t have an AU Optronics panel as we thought it would have, or a Samsung . Nor is it a LG Philips. It’s a Chi Mei Electronics or CMO. This result is surprising as we were used to seeing low quality panels (with high response times) from this manufacturer.

Poslednja izmena:
Uzeo sam MW221U i prezadovoljan sam :) Monitor je stvarno extra....
:D
Nemam zamerki i toplo ga preporucujem svima onim koji zele kvalitetan, brz i dobar monitor....

Nazad
Vrh Dno