Šta je novo?

Asus Mobos i DDR2/DDR3 slotovi

knjaz.milos

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
320
Koje od Asus high end ploca (Formule,Extreme) imajui DDR2 i DDR3 slotove...tj. ima li ih uopshte ?

iam ja P45 P5QC

e to sam i ja hteo da pitam :) od novijeg chipset-a koje sve imaju,jel ima jos neka?
kakva je za oc jel se razlikuje nesto bitnije od ostalih P5Q?

jednog dana je neminovan prelazak na ddr3 a posto planiram u skorije vreme da zamenim vremesnu P5B necim novim,a ovo sa kombo memorijom mi se najvise isplati...
prvo sam razmisljao o P5E ali opet ona ima "samo" ddr2...

Koliko je ddr3 zaista bolji od ddr2? mislim da li se isplati prelazak na njega...

ako nije nesto extra bolji pre bih isao na P5E+E8400 kombinaciju...

Hvala unapred!

To cjemo videti ovih dana ;] Klokovao sam E4400 sa 2ghz na 3.4 plafon jer nisam imao dobro hladjenje. Juche sam uzeo E8500 i za pochetak sam ga kloknuo na 4ghz i eno ga gajbi radi orthos kazhe riba stiglo je do 66 stepeni pod 100%. Sutra ujutro dolazim kucji sa posla pa ako sve bude okej onda znam da je na 4ghz rock stable na 1.32v koliko me secjanje sluzhi....

Treba da mi stigne u toku meseca G Skill DDR3 ram 4gb ali o tom-po tom.

8 fazna je, nije previshe vrela tipa do sada je najvishe bilo 40-ak stepeni...

Eto toliko za sada ;]

To cjemo videti ovih dana ;] Klokovao sam E4400 sa 2ghz na 3.4 plafon jer nisam imao dobro hladjenje. Juche sam uzeo E8500 i za pochetak sam ga kloknuo na 4ghz i eno ga gajbi radi orthos kazhe riba stiglo je do 66 stepeni pod 100%. Sutra ujutro dolazim kucji sa posla pa ako sve bude okej onda znam da je na 4ghz rock stable na 1.32v koliko me secjanje sluzhi....

Treba da mi stigne u toku meseca G Skill DDR3 ram 4gb ali o tom-po tom.

8 fazna je, nije previshe vrela tipa do sada je najvishe bilo 40-ak stepeni...

Eto toliko za sada ;]

wow ja kad bih pitao ribu na kolika je temp komp-a izbacila bi me s kuferom kroz prozor :d
elem ta ploca ima 2 ddr3?
to mi se ne svidja bas,kao i polozaj 24pin konektora :(
aj bas mi javi kakva je za oc,ako taj 8500 bude ok na 4ghz,mozda ce moci i 8400 :D

Ja imam super chick, pomogla mi je puno prilikom montazhe IFX-14-ice, tako da je njena moralna obaveza da pomno motri na orthos da vidimo da li se ispaltilo cimanje od 3 sata nameshtanja cele mashine : ))))

Da nazhalost imam 2 "problema" a to su : grafichka krmacha koja mi jede 2 sata ulaza [ iskreno ne treba mi vishe od 6 komada] jer su iskreno mega retardirano resheni ali shta da radim, ima ok pasivne kulere ;) Moram se slozhiti i to gde je polozhaj tog 24-pinskog konektora zato shto ide pored rama i ispod IFX-a i bash ruzhno sve izgleda josh kada se doda "shpaga" do grafichke - ne smem da slikam moje sredjivanje kablova lol.

Ma procjicje na 4ghz sigurno, ja bih maaaaaaaaalo vishe za slikanje :d

Nazad
Vrh Dno