Šta je novo?

Asus m4a89gtd pro/usb3 ???

coldej

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2008
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600
Matična ploča
Msi b450 Tomahawk max
RAM
Gskill trident z 3000 Mhz Cl16
GPU
Powercolor Hellhound rx6700xt
Storage
Ssd, hdd
Zvuk
Xonar dx
PSU
Corsair cx750w
Kućište
Cooler Master 690 III
Monitor
Dell 2722DGM
Miš & tastatura
Logitech
Mobilni telefon
Poco x3 pro 8/256
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam model bez oznake usb3 znaci asus m4a89gtd pro i u daljem tekstu cu ih naznaciti kao "non usb3 model" i "usb3 model" ,vec neko vreme i prezadovoljan sam nego da predjemo na stvar dobio sam usb3 model prvo sto sam primetio da ima drugaciji socket evo slike od non usb3 modela:

usb3 model:

Procesor je Phenom II x2 560 rev c3, memorija geil ultra plus 2x2Gb 7-8-7-24 1600mhz napajanje ocz 600w modxstream pro sve radi ispravno na non usb3 modelu otkljucava se klokuje itd hteo bih da kazem da je sve ispravno.

Ova ploca sto sam dobio usb3 model ima razlicit socket ali procesor leze u socket bez problema ali ploca ne postuje.Video sam da prvim biosem nije podrzan procesor PII x2 560.

Dakle povezao sam napajanje 8pin i 24pinsko ubo jedan stap memorije 2giga cpu fan povezao, expansion card za pci-e slot ploca upali lampicu na ploci sija power diode ali nece da beep-ne probao mem ok taster ploca se upali i blinka beskonacno mem ok dioda. CPu fan ne vrti ,drzim power dugme ploca se ugasi. Nece da beep-ne sa ramom ni bez rama. Ubodem li grafu pci-express zavrti fan na grafickoj a na procu ne resetovao sam bios clear cmos preko dzampera vadio bateriju.

NAjvise me buni socket a video sam da moj procesor nije podrzan na prvom biosu asus m4a89gtd pro/usb3. Ima li neko ideju shta mogu jos probati. Ostale komponente mislim proceso grafa mem napajanje rade na drugoj non usb3 ploci bez problema. Hvala unapred pozz !!

da dodam da Ploca nema fizickih ostecenja

Poslednja izmena:
Rekao bih da se ploca razlikuje zbog podrske za AMD FX procesore, ali nemoj me drzati za rec.

Da li si probao da ubacis neki stariji procesor? Mozda 560 nije podrzan sa tim BIOS-om, pa zato i nece da ti postuje.

Pokusaj da ubacis neki 955 Fenom, pa da sa njim flesujes najnoviji bios. To bi trebalo da resi sve probleme.

Pokusaj da ubacis neki 955 Fenom, pa da sa njim flesujes najnoviji bios. To bi trebalo da resi sve probleme.

+1 Mislim da je ovo najbolje resenje. Vidi da pozajmis od nekoga proc koji je sigurno podrzan, ubodi u plocu, odradi update BIOS-a, pa probaj ponovo sa tvojim procesorom.

Nasao sam jedan athlon II x2 250 podrzava ga ploca sa fabrickim biosom, probacu sutra pa javljam shta sam uradio. Pozz

Samo fleshuj plocu, radice to kako treba.

Samo da javim posto nisam bio duze tu da sam flesno plocu i radi phenom x4 b60 na njoj:)

Vrh Dno