liberman
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 13.05.2010
- Poena
- 154
Ventilator na cpu hladnjaku ne mrda od 9xx obrtaja bez obzira na opterećenje.Aj da krenem redom konfiguracija je sledeća matična Asus M4A785-M BIOS verzija orginalna 0307, cpu AMD Athlon II X2 240 2800 MHz (14 x 200),memorija 2xGeil Ultra ddr2 800, HDD SAMSUNG HD502HJ, optika Lite on iHAS324 i napajanje bluberi 450w, OS Win 7. Box ventilator na CPU se vrti na 940-970 obrtaja bez obzira na opterećenje procesora tj. temperaturu i to sam ustanovio tek kad sam pustio da konvertuje filmić, inače mašina služi za ofis i net. Čačko sam po biosu uključivo isključivo kul&kvet smart fan i upisivo te dodatne asus programčiće al ništa i dalje 9xx obrtaja. Onda se lepo rasečem 600 din i upazarim ˝Xilence AM2B 92 cooling fan˝ nov cpu kuler (jes da ima 3 pina al taj jedini stane u kung fu kućište)i rešen problem zagrevanja ali ne i promena br. obrtaja. Sad je 2200-2300 stalno i neće da se smanji niti skače a cpu se baškari na 23-26°c a kad ga uposlim 100% nemože da pređe 39°c. Elem na starom kompu CM hiperTX2 menja broj obrtaj po propisu zašto neće ni boks ni xilence na ovom iz naslova?
Svaka pomoć je dobrodošla, iako nije bučan xilence bi bio nečujan kad bi obarao broj obrtaja.:cigar:
Svaka pomoć je dobrodošla, iako nije bučan xilence bi bio nečujan kad bi obarao broj obrtaja.:cigar:
Poslednja izmena: