Šta je novo?

Asus M3A78

Lug11322

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
320
Mozda je neko ima ili zna, naime, maticnu iz potpisa bih zamenio sa ASUS M3A78, kao pripremu za prelazak na Phenom, a pri tom mi na njoj potpuno dgovara raspored slotova. Konkretno, ne zelim integrisanu grafiku niti me zanima ploca sa mogucnoscu za dve ili vise, i svidja mi se to sto ima tri PCI mesta, potpuno upotrebljiva nezavisno od sirine graficke. Gledam, AMD 770 se malo greje, pa bih mozda ustedeo i koji wat struje, usled cega bi, verujem, napajanje malo odahnulo.E sad da, opet nebi morala da radi lemilica bicu zahvalan za informaciju o velicini napona za proc. i mem. Vmem me vise zanima jer moja memorija trazi 2.15V. Doduse radila je “normalno” i sa 1.95V, ali sa vise bolje “dise”. Navalite sa komentarima!

ova

izgleda ovako

Prilozi

• m3a78.jpg
    m3a78.jpg
    19.6 KB · Pregleda: 165
Bolja je pro verzija ako hoces da klokujes.

Имам про верзију и могу рећи да је то једна хебено добра плоча. Додуше има једна ствар на њој, опција CPU Tweak из биоса изазива BSOD-ove када је укључена.

Напони су стабилни ко стена, има благи андерволт али константан без флуктуација.

Са новим биосом има 1.4 за процесор и 2.2(ваљда) за меморију, са старим биосом има 1.7 :d за процесор.

Bolja je pro verzija ako hoces da klokujes.

bas mi za to treba, mislim da se kokuju isto, tj. da su im mogucnosti iste osim sto PRO ima int. grafiku. Mada mi se i PRO svidja,osim da mi malo smeta da mi trosi struju (int. graf.), kad je necu koristiti, valjda je i jednoj i drugoj osnova AMD770? I bas je bez Veze da novija ver. bios-a (kod PRO) daje manji napo za proc. Bio bi ***** da stavim poslednji bios a onda kvrc. Treba razmisliti...kad bi neko imao utiske iz prve ruke...

А шта ће ти 1.7 волти ? С'тим само може да се спали процесор и ништа друго.

Да зезнуо сам се, није максимум 1.4 него 1.475 и то је и више него довољно са све врсте оверклока.

Про је базирана на 780Г чипсету.

1.475V? To je vec sasvim u redu. Razmislicu o PRO, video sam Biostar 790BX il tako nasto jako je slicna, (raspored slotova). A "rostiljusa", tesko, jos mi se ne menja napajanje, pa jos tri rupe za graficke, nisam toliko zahtevan mada je tesko odoleti. Smara to sto prodavac koji je "ima na lageru", (M3A78), "nema mesta uradnji za sve komponente" ,pa mora malo da se ceka a ja bih to da vidim odma i ako mi se svidi uzimam pa sta bude. Posto nije tako, kad vec cekam, bar da znam unapred moguca iznenadjenja.

Integrisana grafika se moze iskljuciti u biosu, na tebi je odluka koju ces kupiti.

I kod mene je se gasila sama, e sad imala je opcija u biosu da mogu da rade zajedno u sli rezimu. Posto je na ovoj ploci AMD cipset verovatno nemogu zajedno da rade, kad jedna upaljena druga se automacki gasi.

Ubediste me za PRO. Nadam se da necu da je psujem. Upravo gledam uputstvo. Za sad sam sa srecan!

Dule13 i Lug11322:

Ako mozete da probate da li ploca moze "FSB" 300MHz?

Imam neki X2 3800+ (F3) pa bi ga pokusao o/c na 3GHz kao neko prelazno rijesenje do nekog 45nm X2,X3 ili X4...

I jos nesto: Kad se "ubode" diskretna graficka integrisana se "iskljuci". E sad, ima li neka opcija u BIOS-u da se "presaltam" na integrushu, a da diskretna ostaje "iskljucena". AMI BIOS :S:

edit: Zaboravi' glavno: Gdje ste kupili i koliko platili?

Thanks

Poslednja izmena:
pa da krenem od kraja; im#el, 6650din, veceras, a dal moze u radu da se "presalta" na integrusu, zanimljiva opcija, samo sad ne smem nista da pipnem jer zena gleda "Seranove" , a i umoran sam najranije sutra ako me neko ne bude brzi. Samo sam, na brzaka, za svaki slucaj napon za proc podesio na 1,4 i stavio mnozioc na x15 i Vmem na 2,15V. I neverovatno!, Geil-ovi koji su bili vreli, prst senzor, sada su ladni! Kao i procsor. (na ler).

za crossfire

ovako; fsb do 280, ( krenuo od fsb 300 pa nece, pa 280 pa nece), do 280 i oce. mozda moze i vise sa nekom drugom memorijom i drugim naponima. (verujem da moze vise). U bios-u Advanced-Internal-Graphics Configuration ima opcija koja odredjuje koji graf. adapt. ce biti primarni, nisam probo, imam puno zica a radim nesto drugo pa me trenutno mrzi da kacim drugi monitor ali mislim da je to ono sto te je zanimalo.Pozdrav.

za crossfire

ovako; fsb do 280, ( krenuo od fsb 300 pa nece, pa 280 pa nece), do 280 i oce. mozda moze i vise sa nekom drugom memorijom i drugim naponima. (verujem da moze vise). U bios-u Advanced-Internal-Graphics Configuration ima opcija koja odredjuje koji graf. adapt. ce biti primarni, nisam probo, imam puno zica a radim nesto drugo pa me trenutno mrzi da kacim drugi monitor ali mislim da je to ono sto te je zanimalo.Pozdrav.

Hvala.
Kad stignes probaj tako sto ces "nakaciti" isti monitor tj. promijeni izlaz sa kartice na plocu, odradi u BIOS-u i javi.

Na netu sam nasao da podnosi 300MHz pa sam zato pitao...

:wave:

Мој процесор неће даље од 260 тако да не могу да испробам FSB od 300, иначе овеклок ми је скочио за једно 200 мегахерца на овој плочи.

Мој процесор неће даље од 260 тако да не могу да испробам FSB od 300, иначе овеклок ми је скочио за једно 200 мегахерца на овој плочи.

260??? Taj 4000+ je G1 ili 90nm F2?
Pa jesi probao sa multi na npr. 8 pa da probas 300MHz?

Poslednja izmena:
Немам живаца сад можда сутра. Уосталом плоча је стварно изнад просека нема шта да се бринеш, да ли ће или неће, ради као сат.

Poslednja izmena:
kaze ovako

kad u bios-u postavis da ti primarni adapter bude onboard sistem se podize sa integraljke. kod mene stigne do dela gde zavrsi ono sa vozicem i kad treba da se pojavi desktop tu stane. zvuk ide normalno. mogu da udjem u safe-mod-u. kao da fali drajver za graf. mozda prilikom instalacije nije trebalo da bude ubacena ova 3870ica vec da vidi prvo itegraljku pa onda redom. mozda neko zna.

kad u bios-u postavis da ti primarni adapter bude onboard sistem se podize sa integraljke. kod mene stigne do dela gde zavrsi ono sa vozicem i kad treba da se pojavi desktop tu stane. zvuk ide normalno. mogu da udjem u safe-mod-u. kao da fali drajver za graf. mozda prilikom instalacije nije trebalo da bude ubacena ova 3870ica vec da vidi prvo itegraljku pa onda redom. mozda neko zna.

nemoj da instaliraš sve drajvere, već prvo samo sa ploču (SB, lan i zvuk). slobodno ubodi odmah svoju grafu, kad se digne sistem, ubaci njene drajvere

wild1waltz

tako nekako sam i uradio, stvar je u tome da sistem stane tamo gde stane kad stavim da je primar. graf. integr. tako da ne mogu da koristim integtisanu dok je ubodena ova druga. To jest mozda i moze ali mi nikad nece trebati, bar mislim. Inace sam sa plocom zadovoljan.

Nazad
Vrh Dno