Šta je novo?

asus m3a posle flesovanja temp procesora 61 C

volk

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2006
Poena
301
Posle update-a najnovijim Biosom sa assusovog sajt sa load defaul\t settings u Biosu temperatura procesora je uvek oko 61 C a ploce oko 40 C.
Kolega mi kaze da je to greska najnovije verzije Biosa i da samo pokazuje tu temperaturu a u stvari nije tolika ?

Ne mora da znači a može da bude da ti je kolega u pravu.Ja to proveravam na sledeći način.Kažeš da kada đeš u bios pokazuje ti 61step.procesor.Pipni rukom aluminijumska rebra na kuleru od procesora.Ukoliko je temperatura takva da ne možeš da držiš ruku na njima,zaista je 61.Ukoliko je temperatura takva da je jedva primetna,da ne kažem mlaka,drugar ti je u pravu i nema razloga da se sekiraš.;) No svakako onda moraš videti šta ćeš sa verzijom biosa,moraš je menjati.Svakakva čuda se dešavaju tako da je moguće da on nije dobar.Meni se juče desio još jedan u nizu bisera sa asus pločama.Najnoviji drajveri sa zvaničnog sajta asusa za ploču M2N-X PLus nisu potpuni.Ostaje neki problem sa SM Bus kontrolerom i nikako ne može da se reši.Dok stari drajveri,sa cd-a ploče nemaju taj problem.I zato po ko zna koji put kažem...Asus je to!!!:wall: A samo mi nije jasno što ga ljudi toliko obožavaju.

To tije apsolutno normalna stvar s noviji BIOSima za asus ploce,sto kaze korg za svaki slucaj proveri pipanjem ali nemas brige,ne znam zasto svi noviji biosi od asusa prikazuju vece temperature za procesore(pun je njihov forum prituzbi na to,u nekim slucajevima cak je i manji moguci max OC nego na ranijim verzijama)

Probaj ovo:

Posle update-a najnovijim Biosom sa assusovog sajt sa load defaul\t settings u Biosu temperatura procesora je uvek oko 61 C a ploce oko 40 C.
Kolega mi kaze da je to greska najnovije verzije Biosa i da samo pokazuje tu temperaturu a u stvari nije tolika ?

Imas programe:
core temp
real temp
everest
asus pc probe 2
hw monitor
OCCT Perestroika
...
ne lazu svi
-vidi sta koji od njih kaze po pitanju temperature
procesora na default-u a zatim i pri maksimalnomopterecenju.
Mislim da je BIOS malkice izbagovan.
Uostalom, ako si dobro montirao hladnjak na procu
nemas zasto da se brines.
:type:

Nazad
Vrh Dno