Šta je novo?

ASUS M2N X PLUS problem sa intex zvučnom!!!

SAJEVAC

Cenjen
Učlanjen(a)
24.07.2010
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
ryzen 7 5800x3d + lc cc-120
Matična ploča
gigabyte b450m ds3h
RAM
16gb ddr4 geil evo forza 2x8gb 3200mhz cl16 + Hyperx predator 2x8gb 3200mhz cl 16- sve ukupno 32gb
GPU
PURE AMD Radeon™ RX 7800 XT 16GB
Zvuk
Microlab 2.1 ....
PSU
corsair cx750m v2
Kućište
cooler master mb520
Monitor
Dell G2724D 165hz
Miš & tastatura
Redragon
Pristup internetu
  1. ADSL
Pokusacu da objasnim o cemu se radi i molim vas za sto brzu intervenciju i pomoc.Beskrajno zahvalan sam onome ko mi pomogne.Radi se o verovatno softverskom,a moguce i hardverskom kvaru maticne ploce.Koristim win 7 operativini sistem i dodjoh na ideju da kupim novu zvucnu karticu.Uzeo sam intex(krs kakvog nema posto mi je prodavac uvalio,a ne razumem se)i stavio je u moj pc slot.Kartica nije htela da radi i ja sam instalirao drajvere za win 7 i opet nije htela da radi.Izvukao sam karticu,uninstalirao drajvere i sada nece vise ni moja integrisana kartica na maticnoj ploci da radi.O cemu se radi i sta je uzrok toga.Veoma mi je potreban zvuk na racunaru.Ponovom sam instalirao sistem (win 7),ali se kartica isto ponasa.Da li trebaju neki drajveri ili sta vec moze da resi problem ovakvog ponasanja.Pomozite molim vas :).

Poslednja izmena od urednika:
udji u bios i upali integrisanu zvucnu koja ti je ugasena jer ti je ugradjena nova.

udji u bios i upali integrisanu zvucnu koja ti je ugasena jer ti je ugradjena nova.

Predpostavio sam da je to.Sad jos jedno pitanje.Vidim da ste raspolozeni da pomognete.Jedan covek mi je rekao da se to radi na mojoj maticnoj u ovoj komandi onbord divajs, iz advens menija.Ja sad nemam pojma gde je tu integrisana kartica.Jos nesto,vratio sam bios na fabricka podesavanja i opet ne pomaze.Tacnije pritisnuo sam default settings,tako nesto i opet nista :D .

Prilozi

• MUZIKA.jpg
    MUZIKA.jpg
    88.6 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
Upališ računar, i stišćeš Delete taster na tastaturi dok ne uđeš u BIOS, plavi meni.
Dođeš do desne leve strane, i nađeš opciju koja se zove Load setup default i nju pokreneš, posle udariš f10 da bi izašao sa sačuvanim stavkama, i to je to.

Upališ računar, i stišćeš Delete taster na tastaturi dok ne uđeš u BIOS, plavi meni.
Dođeš do desne leve strane, i nađeš opciju koja se zove Load setup default i nju pokreneš, posle udariš f10 da bi izašao sa sačuvanim stavkama, i to je to.

Znam da udjem u bios i poznajem hardver racunara,bavim se klokovanjem procesora i slicnim stvarima,ali ja i kad vratim sve na default opet isto.

Da li si vadio bateriju? Mislim ne može da crkne integruša zato što si ubo extrenu kartu.

Mislis na resetovanje biosa vadjenjem baterije?Nisam.Neznam da li to vredi probati?Desava se jos nesto,a to je da cim utaknem kabal(aux) u integrusu volume mixer pocne da mi brljavi i da se trese(sam skace gore dole kao da se pojacava i utisava),a zvuka nigde.Sve je to pocelo kad sam izvadio intex i uninstalirao drajvere za nju.Dosta sam konfiguracija sklopio,ali mi se ovo nikad nije desilo.Kratak edit,resetovao sam bios i nije uspelo.Problem je i dalje isti.

Poslednja izmena:
Odneo sam u servis kompjuter i ljudi se cude tamo sta se desava.Ovakvo ponasanje kompjutera jos nisu videli.Neznam sta bi moglo da bude.Stvarno sam iznenadjen.

I mi smo imali 1 komad sa takvim desavanjima.
Na kraju smo coveku zamenili plocu.

Kad se to desilo (treba mi datum) i ko smo "mi"? Tj. koja firma?
Koliko laži na jednom mestu da ne veruješ :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno