Šta je novo?

Asus M2N problem...

Jova

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
309
Imam problem sa dve nove M2N ploce... na startovanju racunara pojavi se poruka "bad bios checksum... starting bios recovery"
To mi javlja boot block procedura. Pomislim ja... dobro i to se ponekad desava... podmetnem mu flopy sa "M2N.ROM" biosom.. on ga lepo ucita.. obrise stari i upise novi... i onda se resetuje... i tamam kad pomislim da sam resio problem on ponovo isto...
par puta mi je uspelo da dobijem BIOS ekran sa podesavanjima, ali kada uradim "save and exit" on ponovo kaze "bad bios checksum"...
Procesor je 3200 A64, grafika je XFX 7300LE, memorija takems 512MB 667...
:smash:
Imal' ko kakvu ideju ?

Probao sam i to (zadnji bios=0702), al' ne vredi...isto se ponasa...u principu zanima me da li ugradjene komponente (CPU, memorija, grafika, napajanje) mogu da uzrokuju ovakav problem, ili je matična ploča, verovatno, neispravna...

Poslednja izmena:
Da ne ostane bez konacnog resenja... utvrdjeno je da je takeMS memorija bila uzrocnik ovih problema...i to cela jedna serija... sa drugim takeMS memorijama ili sa Kingstonom ovaj problem se nije javljao... pozdrav svima

Poslednji BIOS je 0802 jos iz februara koji je meni resio par problema pa ga preporucujem sa zvanicnog ASUS sajta a postoji vidim i BETA 1001 koji je u fasi testiranja.

M2n

Trenutno imam bios 0702. Nemože da skine ovaj 0803 sa asusovog sajta, pa ako neko ima da ga okači.

Interesuje me da li vdimm mod može da se uradi i sa ovom pločom kao sa m2n-e. Takođe ako neko može da mi kaže koliko je max išao sa ovom pločom, jer memorija može samo do 1,9v, i kad se promjeni sa auto na 1,9 odma moram da radim cmos reset.

Meni je max sa x2 3800@2400Mhz, napon na proc 1,25v

Nazad
Vrh Dno