Šta je novo?

Asus laptop problem

blue moon

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.01.2014
Poena
230
Desilo se sledece,lap je bio ceo dan u stand by modu,zatvoren.Kad sam pokusao da ga startujem ne prikazuje sliku uopste,crn ekran kao da je ugasen a cuje se da radi.Da li ie ekran crkao ili ne mora da znaci?Postoji li ista sto bi mogao ja kao obican korisnik da probam pre nego sto ga odnesem u servis?

Ako prikazuje sliku, a nema svjetla samo, otis'o Inverter Board :)

povezi ga na neki monitor prvo... kada ga palis,da li se cuje zvuk (iz zvucnika,ne ventilatori),tj da li uopste radi laptop normalno (kao da mu je ugasen monitor)?

Pa jel zaboden u stand by rezimu? Drzi 5-10 sekundi dugme za gasenje i vidi sta se desava? Moze biti da se nakupilo masine u slotu za memoriju.

Ne cuje se zvuk uopste ord windowsa nego samo zujanje blago,dal je to kuler,procesor ne znam ni ja,uglavnom normalan zvuk kad laptop radi samo ne prikazuje nista,ekran ugasen.
Da li bi mozda znacilo da pokusam da ga ocistim malo,produvam,puno se pepela od cigareta tu nakupilo?

Proradio nakon sto sam usisao prasinu i lepo ga ocistio.

Opet isti problem,danas sam ga posle malo koriscenja samo zatvorio misleci da ce otici u stand by,veceras stizem kuci,otvaram ga on svo vreme izgleda radio,cuje se kuler,a ekran ugasen.Probao sam da ga ugasim i upalim i nece.Ja mislio da sam ga sredio danas produvavanjem.
Sta da mu radim,sta li je u pitanju?

Reko' Inverter vjerovatno. Uperi svjetlo u ekran i vidi da li ima slike. Uzmi malo pomjeraj ekran na sarkama, vidi da li prekida, more bit i flet kablovi da su otisli.
Garant nesto od ova dva, a problem se nece manifestovati uvijek, mozes ga cistiti do zore.

Poslednja izmena:
Aha znaci to je.Ja podignoao i novi sistem za svaki slucaj.Pa koliko kosta da se zamene ti flatovi?

Ja sam sebi mijenjao inverter, on je kostao oko 40€, zamjena bi bila, dodaj jos najmanje 20 na to. Sumnjam da su i flet kablovi nesto mnogo jeftiniji.

Skupa investicija majku mu.A znaci kazes da moze da se desava periodicno dok ne crkne skroz pa bilo sta da je od ta dva?

Ćuti dok može da se popravi dobro je. Da je crkla grafička mogao bi da se slikaš, ako je lemljena na ploču a 99,99% da jeste.

Zvao sam poznanika sto radi u servisu kod mene u La,kaze da je moguce da samo treba da se raskaci hdd i citac diskova i moze da se desi da proradi.To ili da se skine pa vrati baterija sa biosa.Nije inverter sigurno jer nema slike uopste,a flet isto ne bi trebalo da je jer mu nije drhtala slika kad sam mu pomerao panel gore dole.

Nazad
Vrh Dno