Šta je novo?

ASUS Kuciste???

Van Gogh

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2002
Poena
619
sobzirom da sam vremenom nadogradjivao konfiguraciju kompjutera dodje red i na kuciste jer je od starog ostalo ANS kuciste sa 300w napajanjem koje ima providnu stranicu sa kulerom koji svijetli...e sad sam se nameracio i mogu da uzmem za nekih 50tak eura asus kuciste TA-212
valja li sto...na mene je ostavilo super utisak

Prilozi

• csasusta212.jpg
    csasusta212.jpg
    7.7 KB · Pregleda: 120
Ja sam imao prilike da ga vidim u sklopu neke konfiguracije pre pola godine (samo sto je bilo crno) i veoma mi se dopalo... Jedino ne valja, po meni, ona plastika pomocu koje se skriva FDD uredjaj, jer se klati previse. Ipak, kuciste je dosta bolje od razno-razne konfekcije koja se prodavala ovde. To koje sam ja video (glupo da kazem probao) je bilo skroz crno. Zavrsna obrada je zaista dobra, kao i kvalitet plastike od koje je izradjena prednja maska. Ne znam kakvog je kvaliteta napajanje, ali sam lim vredi nesto vise novca u odnosu na spomenutu konfekciju.

Ja sam hteo sebi da uzmem jedno isto takvo, ali mini-belo za trecu masinu od koje sam kasnije odustao :)

Kućište je za taj novac sasvim ok. ja koristim jedno ali u kombinaciji sa chieftec napajanjem pa o samom napajanju ti ne mogu ništa reći. Kvalitet izrade je odličan za njegovu cenu. Plastika koja prekriva optičke uređaje i fdd je diskutabilne funkcionalnosti ali ako ne koristiš previše te uređaje u svakodnevnom radu (kao ja) to nije prevelika mana. Uz kućište ide i jedan 80mm fan koji je užasno bučan! Dobro je što napred imaš 4xUSB, 1x firewire i audio.

Ja sam ga danas video u izlogu i cena je oko 5600din. Napajanje je 360W. Ja bih uzeo samo limariju bez napajanja..ali ako je fan buchan...... :trust:

.

Poslednja izmena:
Ne bih ti preporučio. Smaraju ona vratanca,posle par dana mi je došlo da ih odvalim,onda bučno napajanje...Dtk kućišta mi izgledaju dosta kvalitetnije,da ne spominjem chieftec ili CM.

e tesko je u pg naci nesto bolje sto se tice kucista a ja eto radim sa racunarima pa jedino da ga porucim i sl....
znam da su ona vratanca beyveye ali floppy ne koristim nikad...a ona od optike se sam spustaju tako da mi je isto imali ih ili ne :)
pitanje je koliko je bucn jer ja trenutno u kucistu imam 6 kulera koji rade... i 3 hard diska pa kad to pocne da zuji ne vjerujem da ga ovo asusovo kuciste moze nadmasiti :)

p.s.

zaboravih da pitam sta mislite o MS Industrial kucistima i to modelima Andromeda i Mercury, mi smo ovdje sklopili dosta racunara sa njima i odlicno su se pokazala...samo me interesuje napajanje?

Meni se pomenuto kuciste nije dopalo zbog vratanca koja se klimaju, zbog maski preko optickih uredjaja, i zbog sjajne plastike od koje je izradjena prednja maska, vide se otisci prstiju.

A sta mislis o ovom kucistu?
Kvalitetno kuciste, prednja maska je od aluminujuma, donji deo, sa mali rupicama, mozes iza postaviti neki tihi ventilator da ubacuje hladan vazduh unutra ;) Da me neko pita koje bih kuciste sad kupio a da nije Chieftec, to bi bio ovaj Asus. Nekako mi izgleda najkulturnije a kvalitet je na visokom nivou.

link

Prilozi

• 89_l.jpg
    89_l.jpg
    17.1 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Ovo TA-250 kuciste jos i izgleda manje zbog drugacije maske. Ima solidno prostora unutra, jedina mana je sto taj ventilator skuplja prasinu na prednjoj resetki :(, lako ce cisti - ali smeta.

Kuciste je extra (iz prvog posta), ja sam ga sebi uzeo, za te pare fantastican kvalitet unutrasnjosti, napajanje cini mi se isto kao i Chief 360W (ona prosla serija sa 2 fana, samo sto ovo ASUS ima jedan), o ukusima ne vredi raspravljati ali meni je jedno od najlepsih koje sam video do sada, bas zbog te elegantne jednostavnosti :)

Mozda malko smaraju vratanca za flopi, ali koliko ga koristim... :)

Pohvale su i na racun frontalnih USB konektora kojih ima cak 4, plus Audio/FireWire ;)

U svakom slucaju, sve preporuke za kuciste.

imam ja ovdje kod mene i ovu varijantu asusa ali mi ne odgovara jer imam bijelu optiku :) a ova prva varijanta mi bas zbog toga i odgovara jer ima maske preko optike....

Falcon je napisao(la):
A sta mislis o ovom kucistu?
Kvalitetno kuciste, prednja maska je od aluminujuma, donji deo, sa mali rupicama, mozes iza postaviti neki tihi ventilator da ubacuje hladan vazduh unutra ;) Da me neko pita koje bih kuciste sad kupio a da nije Chieftec, to bi bio ovaj Asus. Nekako mi izgleda najkulturnije a kvalitet je na visokom nivou.

TA-250 koristim nekih 6 meseci. Po meni super kuciste za taj novac. Napaljanje je 360w i ima tih ventilator na njemu. Ispod napaljanja postoji jos jedan ventilator koji uzbacuje vazduh iz kucista,taj ventilator je dosta bucniji i kod mene je iskljucen. Fina izrada celog kucista, kvalitetna zavrsna obrada.U svakom slucaju moja preporuka :) . Pre njega sam koristio DTK kuciste i cini mi se da je ovaj ASUS ipak kvalitetniji.

Poslednja izmena:
Ja odustao od istog

Bas u subotu otisao da vidim to kuciste, i sto posto siguran da cu da ga kupim, ali brate kad ga je izvadio lik iz kutije totalno razocarenje.Poklopcic od USB vec otkacen (verovatno je napravljen tako da moze da se skine, ali ipak vrlo lose deluje).Plasticna vratanca koja pokrivaju CD takodje vrlo jadno izgledaju.Kad sam tek pomislio na one fine vibracije od napajanja kad se prenesu na njih...Stranica se standardno zavrce saficima.Nisam nesto bog zna sta ocekivao, ali ipak 3000 i nije bas malo.Bio sam pod utiskom asusovog kucista od "Pundit" sistema, ali ovo nije ni blizu tome.Tako da ja odustadoh.Doduse, sve je stvar ukusa, ali sam sasvim siguran da na mom kucistu nece biti nikakvih vratanca.Ortak uzeo DTK, crno, tesko,ne cuje se, ekstra!Ne mogu da se porede.Slika je slika, u stvarnosti je mnogo drugacije.Meni mnogo ubedljivije izgleda ono TA-58 http://event.asus.com/testweb/hq/products4.aspx?l1=7&l2=37&l3=0&model=664&modelmenu=1, ali posle ovog nisam siguran ni u to.

Poslednja izmena:
Ja sam kupio za sebe Cooler Master Centurion 5 kuciste i prezadovoljan sam.

Napred ima jednu osmicu koja uvlaci vazduh u kuciste i hladi hardove (temperatura u odnosu na staro kuciste im je pala za 10-tak stepeni), a pozadi jednu dvanaesticu.

Tiha su oba ventilatora.

JA sam prezadovoljan.

Skoro sam u Imtelu video neko mnogo jako kuciste, ne secam se cije je bilo. Verovatno Coolermaster, posto su oni zastupnici, unutra je bilo perverzno a cena nije bila prevelika za to sto nudi... Bas cu da prodjem ovih dana da vidim koje napajanje ide uz njega, verovatno ga uzmem cim padne neka kinta

Vrh Dno