Šta je novo?

asus k8n overclock

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Evo ukratko:
kupio sam Asus k8n (Bios v.1009) i Sempron 2800+ BX. Uspeo sam da OC FSB na 280MHz, HTT mnozilac 3x, memorija 2,5-3-3-8 (2.8V), 1T command i sve radi ok. Temperatura procesora ide do 39C (Prime95 posle 15minuta).
Elem problem nastaje pri dizanju napona procesora jer Asus K8N dozvoljava setovanje napona samo ako se ukljuci C'n'Q ali Sempron 2800+ nema tu opciju (modeli 3100+ i veci imaju!). Interesuje me da li postoji neki drugi nacin da se digne napon, mozda neka hackovana verzija biosa...? Nvidia utility za overclock nije podrzan od strane Asusa K8N tako da to otpada.
Inace napon procesora po defaultu je 1.4V (tako javlja senzor) i max. stabilan takt je 2240MHz.

btw javlja mi se jedan cudan problem koji nisam jos detaljno ispitao ali u svakom slucaju je prisutan i pri default setovanjima ploce. naime kad se startuje neka aplikacija desava se da se sve zamrzne, ukljucujuci i misa, na 4-5 sekundi i onda sve nastavi normalno da fercera... ima li neko pojma sta to moze biti?

Imao sam slican problem na istoj ploci, samo ne sa zamrzavanjem nego sa shishtavim zvukom koji je prisutan non stop, osim kada je proc opterecen oko 100%. Bilo je i propraceno sa povremenim zamrzavanjem misa. Probaj da skines program CBid i u njemu disejblujes HALT STATE procesora. Mozda pomogne.

kovacm je napisao(la):
Elem problem nastaje pri dizanju napona procesora jer Asus K8N dozvoljava setovanje napona samo ako se ukljuci C'n'Q ali Sempron 2800+ nema tu opciju (modeli 3100+ i veci imaju!). ?

Ako bi lemio plocu moze, ja dugacije ne znam dal moze.

misko imas li neki link kako i sta treba da se lemi?

sredio sam problem sa "zamrzavanjem" misa: izgleda da sam stavio suvise jaku graficku kartu (NVDIDI VANTA 16MB) u moju masinu pa je ona blokirala sve vreme 🙂 🙂 🙂 ! Sad kad sam stavio FX5200 sve radi ko sat.

ma ne treba tebi napon na procesoru - nego druga ploca. ona ti ne da veci fsb. Au crni ti pa jel su ti rekli ljudi da uzmes epox !?

Poslednja izmena:
anti pa znas i sam da sam uzeo epoxa i da ploca nije htela da se upali (pusti struju na sekundu i udmah se ugasi). posle toga sam procesljao net i procitao da gomila ljudi ima slicnih problema sa epoxovim plocama i odustao sam od doticne. sta vise i moj diler kaze da mu se cesto vracaju epox ploce na reklamaciju.

jesi li siguran da CPU moze vise od 2.2GHz bez da mu se dize napon??? napon je sad 1.39V.

@anti sad sam video iz tvog potpisa da moze da ide do 2335MHz @ 1.37V 🙂

Au jes, imao si epoxa, izgleda pristigla losa serija, isto je jednom bila losa serija asusa i tako u krug. Ali ne znam da li si primetio malu cetvorkicu u oznaci moje ploce. Moja je pci-expres sa nf4 chipsetom - verovatno to znaci za OC, ali isto nema promenu multiplikatora ni voltaze procesora bez CNQ 🙁 nadam se da ce ubaciti u neki novi bios.
Procesor ide veoma lepo stabilno i brzo na 333mhz i to pod win64 za koji kazu da je nestabilniji.

kovacm je napisao(la):
misko imas li neki link kako i sta treba da se lemi?

sredio sam problem sa "zamrzavanjem" misa: izgleda da sam stavio suvise jaku graficku kartu (NVDIDI VANTA 16MB) u moju masinu pa je ona blokirala sve vreme 🙂 🙂 🙂 ! Sad kad sam stavio FX5200 sve radi ko sat.

Imas na extreme systems forumu, kucaj "vcore mod asus k8n" u searchu, ako ne bude nista bilo u sta cisto sumljam onda pogledaj koje cipove ima za regulaciju vcore-a, pa nadji plocu koja ima iste i gledaj njeno uputstvo, ja imam za epox-a, ako ima iste cipove kao i asus onda mozes slobodno i tvoju tako da prelemis evo ti link:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=57881&highlight=epox+8kda3j+mod+vcore

10x mate!

Nazad
Vrh Dno