Šta je novo?

Asus K8N-E deluxe, zvucna....

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
znaci, problem je sledeci, zvucna jednostavno ne daje znake zivota, ali se instalira bez problema. ne prijavljuje nikakvu gresku nego cim treba da se pojavi neki od windows notification zvukova ne cujem nista preko zvucnika nego se oglasava PC speaker, kao kada vam zvucna nije instalirana, a inace ni iz winampa ili bilo kog programa jednostavno nema zvuka.... zvucna je ALC 850.... ima li resenja ili da vracam plocu?

Proveri dali nije iskljucena u BIOS-u i eventualno da kablovi nisu u prekidu, mozda nije crkla?

proverio bios, inace da je iskljucena ne bi mogla da se instalira.... kablovi ispravni, probao 3-4 seta zvucnika

U pravu si za bios ali probaj u biosu da je iskljucis pa je ponovo ukljuci mozda ce da proradi?

probao, nece, uradio u update biosa ali opet nista.... radio reinstalaciju drajvera, opet nista.....

Jedino ti ostaje da zamenis plocu, cuo sam da se ljudi zale da im na tim plocama otkazuje zvuna i usb kontroleri ja sam imao K8N-E Deluxe, Asus K8N4-E i jos uvek koristim K8N i nisam imao nikakvih problema.

Ali pre nego zamenis plocu, pravac na control panel/sounds and audio devices/audio pa proveri sta ti stoji kao default za sound playback... a kad si vec tu pregledaj i ostale tabove i stavke... ako to ne pomogne,onda razmisljaj o zameni

probao sve sto postoji, nema pomoci, samo mi zamena preostaje, jedini problem je cime ce da mi je zamene, posto se ne proizvodi vec 2 godine :(

Najverovatnije sa K8N4-E ili sa K8N posto ih jos ima na trzistu.

Ne daj se, kukaj, moli, preti sekirama i pistoljima, trazi svoj deo i ne daj da te prevere!

Proveri front audio connector na plochi. mozda je pomeren/nedostaje neki jumper.

Nazad
Vrh Dno