Šta je novo?

Asus K55VM - problem sa grafikom/ekranom

VectorZz

Cenjen
Učlanjen(a)
12.06.2013
Poena
170
Naime, imam problem sa slikom. Ostavio sam laptop na sleep, kako sam zatvorio ekran, kad sam ponovo otvorio, nije imalo slike, samo backlight. Kad povezem na eksterni monitor preko HDMI, sve radi...ali ekran nista, samo backlight. Probao sam isto na sleep pa da ga opet dignem, i nista, reinstal drivere sa asusovog sajta i nista,, doduse nvidia nisam dirao kontam nema veze, zato sto ekran radi na intelovoj integrisanoj...valjda... probao sam ga i da ostavim da se sam ugasi da mu se istrosi baterija i opet nista..... dajte neko resenje, jer trenutno sto mi je jedino da kupim jos jedan monitor
Specifikacija laptopa:
Kod:
Operating System

Windows 7 Ultimate 64-bit SP1

CPU

Intel Core i7 3610QM @ 2.30GHz	47 °C

Ivy Bridge 22nm Technology

RAM

4,00GB Single-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)

Motherboard

ASUSTeK COMPUTER INC. K55VM (SOCKET 0)	47 °C

Graphics

Digital Flat Panel (1024x768 60Hz) (1920x1080@59Hz)

SAMSUNG (1920x1080@59Hz)

Intel HD Graphics 4000 (ASUStek Computer Inc)

2047MB NVIDIA GeForce GT 630M (ASUStek Computer Inc)	42 °C

Storage

931GB Seagate ST1000LM024 HN-M101MBB ATA Device (SATA)	38 °C

Optical Drives

Slimtype DVD A DS8A8SH ATA Device

DTSOFT Virtual CdRom Device

Audio

Intel Display Audio

A kada se boot-uje laptop da li ima slike ili ne? Ako ne moguce je da je nesto crklo, ili ekran, ili se ostetio flet kabl. Ako ima slike probaj neki live linux, pa ako radi mozes da probas da prckas po cp-u da li moze nesto da se namesti ili reinstall sistema.

ili isprobaj kombinacije sa fn- dugmetom pored ctrl-a.

na mom asusu je kontrola za graficki output fn+F8 ( pritisni jednom i sacekaj par sekundi , trebalo bi da prebaci na lcd , odnosno laptop display).

ako hoces da se bakces sa driverima , noviji ne mora da znaci da je i bolji (ovde mislim na integrusu) a ako si instalirao noviji za nju , trebalo bi i za gpu (zbog nacina na koji prebacuju odgovornost sa jedne na drugu , ja sam recimo imao problema sa nba 2k14 , koji zbog ovoga nikako nije mogao da aktivira gpu iako ga je video).

Poslednja izmena:
Takodje probaj da sa FN tasterom povecas osvetljenje. Ako nece, skini drajver za graficku pa probaj.

@korisnik2007a

nema slike, samo pozadinsko

@Markomaniax

probao sam da menjam vec, nista se ne desava, takodje i drivera sam reinstal na pocetne i opet nista

@djalf

probao sam, samo se jacina svetla menja nema slike

Lik iz lokalnog servisa je probao nesto nije uspelo nista, reko mi je jos da flashujem bios, ali to nije moguce posto je asus dosta popustio sa suportom, i zadnji update je 211 za ovaj model koji ja vec imam, i ne mogu da re-flashujem, tako da nista od toga

jedino je da je otiso flet kabl, ali vise mi se ne da popravljat, jer tri puta je otvaran vec, i malo su se razlavabavili kontakti za srafove, plasim se da ga otvara opet ko zna dal ce da se sastavi, kontam kupicu monitor, i dok ne pregori ovo pa da uzmem desktop sto sam trebo davno da uradim...

Poslednja izmena:
jednostavno izgleda da nisi imao srece. moj laptop iz potpisa , radi perfektno vec 3 godine , upgradeovao sam mu samo ram na 8 gb i ubacio ssd hard a ni jednom nije otvaran , cak ni zbog brisanja prasine (sto bih mogao da uradim xD ).

Zao mi je jedino sto sam tad dao 83000 za njega i on je radio lepo jedno vreme ali onda je krenulo pregrevanje...zaboravih da napomenem ovo se vec desavalo prošle god i popravio se sam od sebe

I proradio je ......sam od sebe....ugasio ga spakovo kofer, i poso nazad za Bg, doso u stan, reko aj da upalim mozda ce upali, kad ono ima slika... i dalje mi je misterija, al pu pu da ne ureknem samo nek sljaka dok ne izgori nacisto

Nazad
Vrh Dno