Šta je novo?

ASUS k55vj-sx019d & Win7

• Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja
D

deki30

Guest
Prijatelj, uz moju podrsku, kupio navedeni laptop, ali na sajtu su drajveri samo za Win8 x64...
Vrlo slican model, da ne kazem identican, k55vm, ima drajvere za sedmicu...
Skinem drajvere za sedmicu, instaliram win7 x64, stavim te drajvere, svi prodju, samo graficka nije htela, tj drajveri za nju...
win7 radi, ali loader ne moze da ga aktivira, prijavljuje gresku:mad:

sta da se radi, sem da se stavi osmica?

Poslednja izmena:
Probaj da podignes te od win 8. Trebali bi da su isti driveri.

Prvo ti treba drajver za Intel HD 4000 Windows 7 64bit http://downloadcenter.intel.com/con...+Processors+with+Intel®+HD+Graphics+3000/2000

Pa onda za Nvidia 635M Windows 7 64bit http://us.download.nvidia.com/Windo...n8-win7-winvista-64bit-international-whql.exe

Sto se tice loadera ako ti treba imam ja posalji mi pp ako ne uspes da krekujes!

Nema to veze sto su na zvanicnom sajtu samo drajveri za windows 8 , ti vidis na Aidi64 koji ti je koji drajver i posebno skidas recimo Smbus...Usb...Network...wireless!

grafika odradjena OK, kako rece kolega Darkodar....

znaci, sve je proslo, ali nece daz-ova 2.2.1 aktivacija...

Nece ti ni proci aktivacija na Asus-u...saljem ti na pm resenje...

znaci, probao sam 4,5 loadera i aktivatora, ali nece...
na kraju, probao predlog kolege, sa remove WAT varijantom i - radi...:)
jeste da ne pise genuine, ali nema ni 30 days trial...;)

hvala svima!

Obzirom na to da imam isti lap-top (K55VJ) neću otvarati novu temu nego ću nastaviti ovde. Imao sam identičan problem kao i dekijev prijatelj. Rešio sam ga pomoću pre-aktiviranog Windows7. Drajvere sam koristio takođe od modela K55VM i sve radilo odlično. Kažem "radilo" jer sam pre par dana instalirao GTA IV, i na moje zaprepašćenje zaključio da igra ne koristi ugrađenu grafičku nVidia GeForce GT635M, nego internu Intel HD Graphic 4000. Iako sam u nVidia Control Panelu podesio da primarni grafički procesor bude GeForce, i dalje sve funkcioniše po starom. U BIOS-u nisam našao ništa što bi moglo da isključi integrisanu grafiku. Probao sam u Device Manager-u i da deaktiviram integrisanu, ali se automatski isključuje i GeForce. Tragao sam po forumima na netu za rešenjem, ali svuda se nudi ovo što sam ja već uradio. U ASUS-ovom servisu su mi rekli da mi problem mogu otkloniti jedino uz debelu novčanu nadoknadu jer "lap-top je kupljen bez instaliranog OS-a i podrazumeva se da je onanj koji sam ja instalirao nelicenciran i ne podleže garanciji". Toliko o njima. Interesuje me da li neko može da mi pomogne oko rešavanja ovog problema. I da li je moguće da je GeForce neispravna?

Poslednja izmena:
Obzirom na to da imam isti lap-top (K55VJ) neću otvarati novu temu nego ću nastaviti ovde. Imao sam identičan problem kao i dekijev prijatelj. Rešio sam ga pomoću pre-aktiviranog Windows7. Drajvere sam koristio takođe od modela K55VM i sve radilo odlično. Kažem "radilo" jer sam pre par dana instalirao GTA IV, i na moje zaprepašćenje zaključio da igra ne koristi ugrađenu grafičku nVidia GeForce GT635M, nego internu Intel HD Graphic 4000. Iako sam u nVidia Control Panelu podesio da primarni grafički procesor bude GeForce, i dalje sve funkcioniše po starom. U BIOS-u nisam našao ništa što bi moglo da isključi integrisanu grafiku. Probao sam u Device Manager-u i da deaktiviram integrisanu, ali se automatski isključuje i GeForce. Tragao sam po forumima na netu za rešenjem, ali svuda se nudi ovo što sam ja već uradio. U ASUS-ovom servisu su mi rekli da mi problem mogu otkloniti jedino uz debelu novčanu nadoknadu jer "lap-top je kupljen bez instaliranog OS-a i podrazumeva se da je onanj koji sam ja instalirao nelicenciran i ne podleže garanciji". Toliko o njima. Interesuje me da li neko može da mi pomogne oko rešavanja ovog problema. I da li je moguće da je GeForce neispravna?
Ubodi punjac u laptop(ako ne ubodes ovo sto ti sad pisem nece raditi) , desni klik na igricu koju hoces da igras i run with graphics processor i izaberi nvidiu pre toga skini najnovije drajvere za nvidiu http://us.download.nvidia.com/Windo...n8-win7-winvista-64bit-international-whql.exe

primer

Capture.PNG

Da, uradio sam između ostalog i to. Nije pomoglo.

Nemoguce kad uradis to i udje ti u gta recimo rezolucija ti je 640x480 tako je meni bilo mislio sam da on pokrece intel hd 3000/4000 ai ustvari pokrece nvidiu , udji u gta i promeni rezoluciju na 1366x768

Rešen problem. Sve ove "nevolje" koje su me snašle izazvalo je jedino moje neznanje i neobaveštenost. Ali, čovek se uči dok je živ. Kao prvo, Power Plan je trebalo podesiti na High Performance, a koristeći nVidia Inspector podesio sam i odgovarajući profil. I sada lepše radi. Inače, rezolucija je sve vreme bila 1366x768 i nisam je menjao, dok sam vrednosti ostalih parametara smanjio za 10-15%.

@deki30

Da li ti imaš problem sa grafikom ili sa krekovanjem Windowsa?:wall:

@kritika

ne razumem pitanje, ali nije ni bitno...
pretpostavljam da si video, da je reseno...

E bolje Vas ja našao :)
Imam od četvrtka ovaj model, pa pošto je reč o drajverima za Win7 ne bih ni ja da otvaram novu temu.
Skoro sve sam rešio, tačnije samo bluetooth mi ima "grešku".
Kada sam instalirao to prvi put u "divajs menadžeru" je BT prikazan kao "ok", i bilo je "this device radi dobro" međutim pokretanje bt file transfera ništa nije mogao da pronađe, niti su desktop računar (sa ispravnim usb bt ) i telefon mogli da pronađu laptop! Dakle nešto ipak nije bilo ok. Obrišem ja to i setim se u system info /components/problem devices da vidim koji je hardver, i ispade da je BT zapravo Atheros chip ( ja sam prvi put instalirao nešto kao za Intel i ne znam kako je to moglo biti prihvaćeno), ok.., instaliram to za atheros što sam skinuo sa sajta za K55vM i sada mi kaže u device manager > Blutetooth radio>Bluetooth USB host Controler sa narandžastim trouglićem i znakom upozorenja, kliknem na to i ima ona poruka :
"Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged (Code 19) " Dakle, zaj*** sam nešto u registrima, i dok to ne rešim ne vredi mi da instaliram i deinstaliram drajvere 5x kad neće koristiti? Inače uz svako podizanje sistema windows pokušava opet nešto oko toga instalirati ali bude Failed.
Neko da se razume dobro u registre ?
Čip je Atheros po svemu sudeći AR3011 ili AR3012 ?!? ( vid 13d3 pid 3362 ), ako je potrebna info čipset je hm76, sve ostalo šljaka sa driverima za K55VM ( sem naravno grafike 635 koja je posebno instalirana sa sajta nVidia)
Hvala :)

Poslednja izmena:
Hvala ali čini mi se da je problem sada nešto "dublji" od toga hoće/neće da nađe BT uređaje, reseta šifre i reinstalacije drajvera :) Imam problem u registrima. Ili ja nešto ne primećujem na toj support stranici ?
:d

Ovo je cesta greska koju Device manager prijavljuje kad ima neki problem sa drajverima (moze ih biti vise). Ako me secanje sluzi, nisam imao ni jedan problem sa instalacijom drajvera na tim K55. Sad sam na downloads strani za tvoj model
za Win7 32bit] i ovo je sto vidim:

- Intel WiFi Wireless LAN Driver, Version V15.0.1.1 , 2012.08.28
- Atheros Wireless Lan Driver and Application, Version V9.2.0.480, 2012.06.15
- Intel BlueTooth driver, Version V1.0.13.30079, 2012.08.29
- Atheros Wireless Lan Driver and Application, Version V7.4.0.115, 2012.04.06

Ako prebacis u izboru OS na Win7 64bit dobijas sledece:
- Atheros Wireless Lan Driver and Application, Version V9.2.0.480, 2012.03.22
- Intel WiFi Wireless LAN Driver, Version V15.0.1.1, 2012.03.02
- Atheros BlueTooth driver, Version V7.4.0.115, 2012.03.02 - ovaj si stavio?
- Intel BlueTooth driver, Version V1.0.13.30079, 2012.02.08

Koju si kombinaciju drajvera koristio, koji OS imas 32/64bit? Inace evo ti par fora pa pokusaj da vratis sistem u stanje pre instalacije poslednjih drajvera pa probaj onda iz pocetka sa drugim:
- imas opciju Rollback driver u Device manager-u kad kliknes Properties na drajver...posle toga probaj da uradis UNINSTAL Intelovih drajvera na istom mestu...odmah potom (bez da trazis novi hardver) idi u
- C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\ i nadji folder gde je Intel smestio te BT drajvere i obrisi ga
- resetuj komp pa instaliraj Atheros
- takodje ne znam jel si ostavio ukljucen System Restore, mozes i da vratis ceo sistem na vreme pre instalacije Intel BT drajvera

Javi kako je proslo, pozz.

Tek sam vidim koliko nemam pojma kada nešto treba rešiti na sedmici :d Na download strani za moj ( k55VJ ) model je dostupno samo win8 64 bit ali drajveri od vm su ok ( kod mene je inače win7 pro 64bit - legalan).
Ja sam prvobitno instalirao - Intel BlueTooth driver, Version V1.0.13.30079, 2012.02.08 video da od toga nema ništa i onda išao na uninstal, pa onda skinuo to "- Atheros BlueTooth driver, Version V7.4.0.115, 2012.03.02 - ovaj si stavio? ( taj, taj) " i instalirao to i nastao je taj problem "Windows cannot start this hardware bla, bla (Code19) .
U trenutnom stanju "Rollback" mi i nije dostupno? :D
Što se tiče FileRepository\ tamo je sve neki folderi za bezveznim nazivima, pregledao sam sve pod slovom B i ništa mi ne liči da je za bluetooth...
System restore za C: je uključen međutim kada sam instalirao intel drivere i mislio da je sa bt sve ok ( jer nije nikakva upozorenja dao da nije) ja sam nastavio instalirati i još dosta, dosta drugih stvari, i kada bih sve to vratio unazad radije bih disable bt pa ko ga šiša :)
Mislio sam da postoji neki drugi način, da je to (Code19) vezano za neku grešku u registrima koju treba obrisati/popraviti da bi hardver mogao da se pokrene, tako nešto pročitah googlajući o_O Driver kao driver izgleda instaliran ok ali neće da se pokrene bt čip ?!?

Probaj sledece, skini neki od ovih programa - sluze za uklanjanje starih drajvera i bekap itd..nadji neki koji je besplatan ili onaj koji nije ;)

http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html

http://www.pro-it-education.de/software/deviceremover/

http://www.majorgeeks.com/Driver_Magician_Lite_d5591.html

a mozes cini mi se da probas i CCleaner

Ako hoces uradi screenshot ovog FileRep foldera da probamo da nadjemo gde ga je smestio, ali prvo probaj jel ce neki od ovih programa ocistiti/ukloniti BT drajver...

Nazad
Vrh Dno