Šta je novo?

Asus K52Fb

pois0n

Cenjen
Učlanjen(a)
19.09.2010
Poena
195
Moja oprema  
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10 5G
Pametni uređaji
Sat
Pristup internetu
  1. Optički internet
Drug planira da uzme preko vip-a internet+laptop pa ga interesuje kakva su iskustva sa tim laptopom ? Da napomenem on je prosecan korisnik...

1. Ako vec mora da uzme 3g net i laptop uz to, sto ne pogleda kod Norvezana, deluju povoljnije...
2. Ako bas mora u Vip-u, onda nek' uzme A53E - noviji i nesto bolji. Za osnovne stvari - net, filmovi i sl. i vise nego dovoljan. Inace, Asus k'o Asus - dobro upakovan, hladan, ok baterija, prosecan, ne bas sjajan display i tastatura koja je ok po rasporedu i obliku (pa i hodu) tastera ali se ugiba na par mesta. Tesko da u toj klasi ima bolje tj. gde je nesto bolji display i/ili tastatura, losije je kuciste, hladjenje, baterija...

Ljudi zapamtite nesto.Ako koristite racunar za surf , facebook , igranje pilica , slusanje muzike i gledanje filmova ne treba vam vauuu laptop.Taj laptop je savrsen za svakog korisnika koji ne planira da igra zahtevne 3D igre i tera neke jake programe.Ja imam malo slabiji CPU od tog iz asus-a i imam ddr2 umesto ddr3 memorije i radim sa lapom sve sto pozelim.Ne treba vam i5 procesor i 540M graficka ako planirate da igrate angry birds i slusate muziku.

Jednostavno za win7 za komotno koriscenje vam je dovoljno imati bilo kakav dual core CPU, bar 2 gb ram-a a hard minimum 250 gb tj zavisi sve ko za sta koristi.Znaci ta prica da nekom za osnovne stvari treba sandy bridge ili ne znam kakva grafika je smesno zaista.Za prosecnog korisnika koji nije gamer vaznije je da kupi stabilnu masinu koja RADI.A to dal ima P6200 ili T4500 ili T3100 je totalno nevazno.Takodje ako imas 2 gb ram-a kad ti bude malo odes i za 10 evra kupis 2 gb i cao...

Ako ti je mali hard odes i kupis externi od 500 GB za 40-50 evra hard za storage a ima vec za 80 evra externi od 1 TB u oglasima.....E sad ko oce da radi 3D animacije i da obradjuje video u premijeru ili tera crysis 2 na high detaljima njemu vec treba i i5 procesor i jaka odvojena grafika.........

Poslednja izmena:
Ako po istoj ceni imas Pentium 6100/6200 i B940/B950, normalno je da niko normalan nece uzeti slabije. Uz to, K53/A53 su i za nijansu kvalitetnije izrade, tako da je to jos jedan plus.
Glavno pitanje je da li je uopste pametno uzeti 3g net (i koji paket, koliko GB), koliko to dobro radi na laptopu? Ne verujem da je uporedivo sa adsl-om/kablom, mozda jedino sa nekim wireless-om, znaci za neki surf, mail, chat, eventualno skype...nista download, (HD) stream i sl.

Evo sad sam javio drugu sve sto ste vi pisali.Sad me je pitao da li mu se vise isplati da uzme preko vip-a ili da kupi u prodavnici neki laptop do 450e i uvede kablovski net?
Po meni je jeftinija varijanta kombinacija sa vip-om samo njihov net koliko vidim je problem.Njemu je bitno da moze normalno da ide na fb,yt,slusa muziku i gleda filmove...

Evo sad sam javio drugu sve sto ste vi pisali.Sad me je pitao da li mu se vise isplati da uzme preko vip-a ili da kupi u prodavnici neki laptop do 450e i uvede kablovski net?
Po meni je jeftinija varijanta kombinacija sa vip-om samo njihov net koliko vidim je problem.Njemu je bitno da moze normalno da ide na fb,yt,slusa muziku i gleda filmove...

Ja sam koristio vip-ov net oko 3 meseca i bio sam jako zadovoljan. Radilo je stvarno super, s tim sto treba obratiti paznju na pokrivenost signalom, ima na njihovom sajtu i mapa pokrivenosti gde je razlicitim bojama oznacena i jacina signala.

Jedini nedostatak koji sam primetio kod ovog vip interneta je sto je 3G USB modem koji sam dobio od njih trosio bateriju na netbuku brze nego wifi, za mozda 20% (+,-).

Da li ce uzeti 3G net ili kablovski zavisi od budzeta koji ima na raspolaganju, kupovinom uz ugovor stedi na ceni uredjaja, ako ce koristiti samo 3G net i nece placati jos neki dodatni. Sa druge strane, taj 3G net nije za neki ozbiljniji download, ne zbog brzine, brzina je super, ali super je u okviru dozvoljenog mesecnog saobracaja koji je predvidjen odabranim paketom. Kada prekoraci taj saobracaj, ne doplacuje se nista, ali brzina pada na 200 Kb/s, sto je realno upotrebljivo samo za surf.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno