Šta je novo?

Asus K50ab i problem sa Ati mobiliti 4570

spaske030

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2007
Poena
309
Na gore pomenutom laptopu je grafička ati 4570 i na win 7 sve to radi kako treba, ali pošto su mi tražili XP da bi njega instalirao morao sam iz biosa da promenim SATA kontroler i XP sam instalirao bez problema međutim problem je nastao kod drajvera za grafiku na zvaničnom sajtu AMD-a ne postoje drajveri za ovu karticu i Win XP, skinuo sam i sa Asusovog sajta i krene instalacija izbacuje neku grešku, probao sam još neke drajvere sa neta kada i uspem neke da instaliram čim uradim restart posle uvodne aplikacije pojavi se crn ekran i ne mogu ništa do ponovo ubaciti Windows.
Molim ako neko može da mi pomogne u čemu je problem?
Probao sam da modifikujem drajvere preko Ati Mobility Modder-a međutim isti ishod.
Molim za pomoć???

Nema rešenja za ovo, bar ne još, naravno, pošto je asus u pitanju, obrati se podršci, koja će ti u roku od 24h odgovoriti na rešenje problema. Slobodno piši na srpskom, jer postoji čovek koji se zove Lukasz Wojtowiec engineer L1, tehnical support... [email protected]
Napiši tačnu oznaku modela, serijske itd, da zna o kom lapu je reč... i naravno sam problem...
Najlakše bi bilo da staviš W7... to znamo svi... JHB!:bottle:

Da na Win 7 sve radi ok, ali to nije za mene ali izgleda ću morati da vratim 7-icu pa nek se naviknu, probao sam još neke drajvere da modujem međutim bez uspeha.

Evo da javim da sam uspeo da rešim problem (konačno) možda nekom bude od pomoći, problem je bio u podešenju u BIOS-u u delu ADVANCED postoji opcija VGA Mode Select i po difoltu pdešeno je na (Power Xpress Mode) i u Visti i Windowsu 7 to radi kako treba jer tamo vidi kao 2 vga akceleratora ati 3200 što je integrisan čip i drugi Ati 4570 koji se pokreće kada ima potrebe (igre, aplikacije i sl.).
Da bi mogla grafika da radi kako treba i da drajveri nebi pravili probleme treba podesiti u Biosu - Advanced - VGA Mode Select- za XP podesiti na (dGPU Mode) i onda instalirati drajvere ja lično sam drajvere skinuo sa zvaničnog Asusovog sajta, mada se mogu instalirati i drajveri modifikovani preko Ati Mobiliti mooder-a, tako se mogu instalirati novije verzije drajvera ako ima potrebe.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno