Šta je novo?

Asus ili MSI

Maga

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
304
Ljudi pomagajte, ostala mi je jos graficka pa da kompletiram racunar. Odlucio sam se za radeon 9600XT, ali me muci jedna stvar. Da li da uzmem Asus ili MSI? Uzgred ploca mi je MSI i da li to ima neke veze da je bolje da ploca i graficka budu iste marke?

Mnogo ti je bolje da uzmes Leadtek WinFast A6200 AGP. Svaka se (zasad) moduje i ludo klokuje, a uz to ima famozni Pixel Shader 3.

Mozda mala prednost za Asusa.
Pa nije lose kada su ploca i graficka iste marke. Nije to kao modem i ploca ili TV kartica i ploca.
Znam da se mnogi nece sloziti sa ovom konstatacijom ali ovo govorim iz iskustva. Imao sam kombinaciu MSI ploca Leadtek graficka. Imao sam grdne muke sa DX9. Morao sam da testiram sve DX od 7-9 da bi graficka normalno radila sa 9-vetkom.
E jedan dan menjao sam pastu na kuleru i ode srafciger pravo u plocu. Zamenim plocu Abitom i sve OK. Sada Abit radi i sa MSI NX6600GT i sve OK.
Mozda je ovo retka pojava ali ipak se desava sto treba uzeti u razmatranje.

POZ

Glas za 6200, Leadtek. Ja imam 9600pro, i skoro sam kod ortaka gledao njegovu A6200TD128 (Leadtek) stvarno je extra. cena 125e sa PDVom. Mislim da je bolja (kada joj se otkljucha jos jedan quad pipe) u odnosu na 9600XT koja je i znatno skuplja od nje... Mada i neotkljuchana skoro da "shije" 9600pro... Dakle glas za 6200 ,ali iskljucivo Leadtek ili Asus. Nema veze koji ti je brand maticna/graficka...

Poslednja izmena:
opet se ponavlja: Dobar dan, ja sam se odlučio za crno vino... A bre bolje ti je belo, uzmi belo, još jedan glas za belo i sifon...

Ako je dilema baš između Asusa i MSI (a verovatno znaš da ima još proizvođača za 960XT) onda moj glas za Asusa.

Mi samo hocemo da pomognemo coveku... Evo sad gledam na pcberzi: ASUS ATI RADEON 9600XT 128+TV 135.70 CompArt, Leadteka mozes naci za 130E max. a daje bolje performanse... No ako ne zelis da se bavish otkljucavanjem i klokovanjem onda uzmi 9600xt.

Bash tako!!!!Fora je da pomognemo choveku da dobijenajvishe za te pare!!!! lepo ti je NiTro rekao ako kupujesh kartu kupi Leadtek ,ako hosesh bolje performanse,a ako dobijash na poklon pa se dvoumish ja bih uvek pre uzeo MSI ali je to vec subjektivno mishljenje mada ni taj asus nije losh chak shta vishe!!!
Pozdrav!!!

A da samo u retkim ali ponavljam jako retkim situacijama moze da ti pravi problem grafika i plocha ralichitih brendova,ali ponavljam retkim :) ja josh uvek neznam nikog lichno koji je imao frku sa tim ali sam par puta prochitao na netu na nekim stranim forumima,ali opet nishta shto flesh biosa nemoze da reshi!!!!
Leadtek A6200TD 128bit 128ddr3.6ns PS3 mod 8P/3V oc 450/650 (a tek treba da fleshujem bios od Sparkle da bi terao core gpu-a na 550 i nisam overklokovao procesor i memoriju) i imam sledece rezultate pa ti vidi shta cesh jer ti ovo toplo preporuchujemo i iz najbolje namere!!!!!!
Pozdrav!!!!!

animaN jesi li citao moj post. Nadam se da jesi. Eto retko se desava ali se ipak desava. Sve mi je normalno radilo sem igrica koje su trazile instalaciju DX9 i Screen savera sa podrsko za DX9 doslo je do razoblicenja tona a kasnije i do seckanja u igrici. Kada propustim test svih DX-sa masina radi potpuno normalno. Samo zezati se svaki put kad ukljucis komp nema smisla. Zamenim Leadtek Asusom 5900GE i radi bez problema. Komsiji na Gigabite ploci taj isti Leadtek radi sasvim normalno. A stavio sam na plocu najnoviji bios i nije vredelo dok nisam zamenio graficku.
NITro mora da si zagrizeni ATI-jevac jer ako covek treba da pukne 135e za 9600XT neka doda jos 35e i kupi 6600GT za 170e i da bude miran jer ta se kartica kolje sa R 9800XT cak je i odnela malu prednost pa pogledajte na XBit-u test!
O podrssci za pixel shadere 3 koju 6600 podrzava samo ukazuje na novu generaciju kartica koju objektivno u tom cenovnom rangu ATI nema odgovora svidjalo se to vama ili ne. Bilo je dosta vremena da ATI-jevci pljuju po NV iz serije FX a sada mogu samo da zive od stare slave i da preporucuju kartice starije generacije. FarCry sa patchom 1.3 na NV6600GT izgleda fenomenalno sto je inace bila privilegija ATI-ja.
Sva preporuka za NV6600GT jer se ipak kartice ne kupuju svaki dan a pogotovo ne one iz starije generacije.

POZ

ljudi su potpuno u pravu što odvraćaju čoveka da kupi najpogrešniju kupovinu poslednjih godinu dana, a to je 9600XT... ;)

kao po algoritmu: nemoj to, doplati i uzmi ovo..
pa dobro, daj da vidimo šta kaže pokretač, je l' mu poklanjaju 9600xt ili smo ga totalno predomislili

Astrolog: Ja sam za nvidiju. Ne znam stvarno gde si nasao 6600GT za 170E. Cak ni PCI-E verzije ne kostaju toliko.

NITro isto tamo gd si iti nasao R9600XT za 135e.
Inace takve cene su u sobi Mali Oglasi i bas za 170 je lik prodavao znaci ne novu mada i ne moze biti stara 6600GT.
U Hot Hardware Mozes R 9600XT da nadjes za 160e!!!!!!!! za NV6600GT za 200e. Dakle razlika je opet nekih 40e a dobija se kartica najnovije generacije kao Rx800 ili Rx850 samo su im cene od 450e pa nadalje. Jesu to ultimativne kartice ali nista vise nemaju podrske od 6600GT kao ni NV6800GT ili Ultra cija cena takodje je paprena.
Nista nemam protiv ponavljam da covek kupi grafiku jedne generacije unazad.
Za relativno malo vise para dobio bi neuporedivo vise i to je algoritam zokis koji postavljam.
Ako gresim vi me ispravite jer ponavljam kartice koje prelaze cenu od 100 i kusur evra vec su diskutabilne oko kupovine sta uzeti??
Mislim da ovo moze biti od koristi buducem vlasniku neke od pomenutih kartica da jos jednom razmisli o izboru. Ovo pisem dobronamerno a ne iz navijackih strasti.

Pozdrav svima!!!

Nisam ja nasao 9600XT za 135E nego Pcberza. Ako ne verujes uveri se sam.
Takodje nasao sam i Asus 6600 gt agp za 135, ali to mi je nesto sumnjivo.

NiTro je napisao(la):
Nisam ja nasao 9600XT za 135E nego Pcberza. Ako ne verujes uveri se sam.
Takodje nasao sam i Asus 6600 gt agp za 135, ali to mi je nesto sumnjivo.

Ma nema problema mislim da jednako razmisljamo i to je OK. Treba bas pregledati one navedene sobe na Bench forumu!
Pozdrav!!

Vidim ovde se prica o 9600xt, pa ja kad sam to sebi nabavljao bili su aktuelni saphire i his modeli. Ja sam uzeo saphire, i cini i se da mi je vrlo ok. Btw, ja sam svojevremeno tu karticu bez pdv platio oko 130e, pa mislim da bi sada cak i sa pdv trebala da ima bitno nizu cenu. U malim oglasima na forumu mislim da ljudi prodaju to za oko 90e.
Ja bih ipak proverio koliko je sumnjiv taj 6600 gt za 135e, mozda je sasvim ok, normalno je da cene padaju.

Poslednja izmena:
Ma to je sigurno obicni 6600 nego su se malo zaneli u kucanju :)

Pojavile su se i neke jeftine gainward 6200 i 6600 (103 i 114 evra), ako ovaj 6600 moze da se nasvira bara na 500/600 to bi bila prava stvar, samo mi sumljivo otkud sad gainward najjeftiniji

Poslednja izmena:
Pa ja ne znam kako radi MSI, ali kod mene bas taj Asus radi odlicno; pri tome, meni bas nisu bitne frekvencije i megaherci, vec prikaz i boje. Tu sam imao neke strahove pre nego sto sam karticu dobio, ali sam prezadovoljan rezultatom.
Sto se performansi tice - jedina igra koju imam je Call of duty (i to slucajno), koju teram na 1280x1024, pod najzescim setovanjima, i radi bez ikakvih problema.
E za dalje i za vise nisam merodavan.

bancho je napisao(la):
...samo mi sumljivo otkud sad gainward najjeftiniji

Ne radi se o Golden Sample modelima kakve smo mi "malo stariji" navikli da vidiom od Gainward-a... ;)

Poslednja izmena:
--------------------------------------------------------------------------------

nove karte na prodaju:

ASUS N6600GT AGP GeForce 128mb DDR3......CALL
ASUS V9570 Gamer Edition/TD 128mb...97
ASUS RADEON A9550 GAMER EDITION /TD 128mb/128bit...75
ASUS RADEON 9600XT 128mb....159
ASUS N6600 /TD/ 128mb PCI-Express...140
Club 3D 9250 128mb 128 bit TV out...60
GIGABYTE 9250 128mb 128bit ,vivo...69
Asus V9520/TD 128mb 128bit..65

cene su krajnje....

Evo izvoda iz jednog cenovnika sa Hot Hardware a cene su slicne i na PC berzi.
Jeste da nisu najsvezije ali cene otprilike uporedjujuci sa drugim karticama su to.

POZ

Asus ATI Radeon 9600XT 128MB,DVI,TVOut 137.56 PC Impuls
011/38.09.111

ASUS N6600GT/TD/128MB GeForce 6600GT AGP 200.60 PC Project d.o.o.
011/190.029
[ ostali podaci

ASUS N6600GT/TD/128MB GeForce 6600GT AGP 201.78 BCC - Beocomp
011/380.94.60
[ ostali podaci

ASUS A9600XT/TD/128MB ATI Radeon 9600XT 173.00 Eurolink Team
011/24.03.522
[ ostali podaci

ASUS N6600GT, GeForce 6600GT, 128MB DDR3, DVI 213.00 Microsystems
011/32.83.007

Eto izvoda iz cenovnika sa PC berze gde je najeftiniji R 9600XT~140e a ide i do 173e i vise!!!!!

Dok se kao sto sam rekao moze za ~200e naci 6600GT. Treba biti samo uporan.

Ovo su samo orijentacioni podatci sa PC Berze i gde vi nadjoste R 9600XT za 90e!!!!!

POZ

Da rezimiram kad sam ovoliko davio. Nadje se neki polovnjak ATI 9600XT za 90e i jos 30 kupaca za nju. Coveku se verovatno zuri pa spusta drasticno cenu.
Ista stvar je i sa NV6600GT za 170e mozda covek prelazi na PCI.
Ali to nisu sigurni podatci niti kupovina jer sam sam imao losa iskustva.

2. Polovna MSI, Asus, Gainward pojavili su se na nasem trzistu pre 2-3 meseca i ne mogu se bas smatrati polovnom grafikom.
Ono sto moze biti polovno je svakako R 9600XT koji moze biti star vise od godinu dana, kome je mozda menjan bios, kuler, naklokovan do besvesti i iznjakan pa to ne moze biti bas sigurna kupovina.
Druga je zabluda sto ljudi jos misle da se proizvodi R9600XT. Ako se ne proizvodi a sta nam to prodaju dileri. Zalihu kartica koja je cucala u magacinu godinu dana ili po principu zamene preprodaju istu kao novu. Mislim da ce ova druga varijanta biti tacnija.
Ovo su moja razmisljanja o novoj kartici i kartici koja se vise ne proizvodi i gde su svake mucke moguce.
Novo je ipak Novo!!!!!!!

Pozdrav i hvala na strpljenju.

MSI ATI 9600 RX9600XT TD128 R 108.56 EU (uracunat PDV)
MBsoft cenovnik od 12.05.2005.

Nazad
Vrh Dno