Šta je novo?

Asus ili Gigabyte 3870

ma isto, al nesto je asus u zadnje vrijeme nabio cijene, to je i razlog sto sam uzeo gigabyte, jeftinija je oko 25-30 eura, zavisi kako gdje. Al opet kao trebalo bi da je asus nesto kvalitetniji i bla bla bla, sve zavisi kakav te primjerak zapadne, moze se desiti i da "svemoguci" asus zataji :banana::banana::banana:

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da je ASUS kvalitetniji, sve je to potpuno isto, pogotovo u ovom slučaju.

Obrati pažnju samo na tačne oznake modela kad budeš kupovao zato što Gigabyte ima i 3870 512MB ali GDDR3 sa Zalman hlađenjem, ona bi trebala biti 25-30€ jeftinija, dok bi "obične" 3870 trebalo da koštaju skoro isto.

Na Asus je garancija 3 godine, za gigabyte ne znam.

Poslednja izmena:
Rasprava je bespredmetna ... bilo koji proizvođač, referentni dizajn, normalna i ostvariva garancija. Da ne bi bilo poslije kukakanja sa kontrolom ventilatora, brzinom memorije, flešanjem BIOSa isl.

A i taj IceQ3, po čemu se on razlikuje od ostalih referentnih? Po boji ventilatora? Jedino ako su klokovi nešto viši, ali ne verujem da su i OC dometi viši, tako da je zaista svejedno...

Idi na onu koja ima bolje hladjenje.

Gigabyte ili Asus potpuno svejedno razlika je u nalepnici na poklopcu hladnjaka mada i u kvalitetu ugradjene memorije u njoj i ostalog što se ne vidi na prvi pogled sa slike!His bi gledajući ranije serije trebao da ima najbolje hladjenje u klasi to ih je uostalom i proslavilo ali to tebe ne zanima pošto se dvoumiš izmedju ove dve što si naveo,ja lično ne mirišem ova dva brenda što se tiče grafičkih kartica tako da neću ništa više da ti kažem osim pogledaj neku treću opciju ;)

Poslednja izmena:
Ajd' sad ozbiljno - kakva razlika postoji u hlađenju između HIS-a i ostalih koji imaju referentno 3870 hlađenje? Hladnjak i ventilator su isti, samo druge boje, tj. varijacija na temu ATi Silencera koji je HIS ugrađivao na svoje IceQ modele još pre nekoliko godina, a sada ih ATi ugrađuje serijski na 3870 (i na neke 1900/2900 modele pre ovoga).

Poslednja izmena:
Ajd' sad ozbiljno - kakva razlika postoji u hlađenju između HIS-a i ostalih koji imaju referentno 3870 hlađenje? Hladnjak i ventilator su isti, samo druge boje, tj. varijacija na temu ATi Silencera koji je HIS ugrađivao na svoje IceQ modele još pre nekoliko godina, a sada ih ATi ugrađuje serijski na 3870 (i na neke 1900/2900 modele pre ovoga).

Pa sve si lepo rekao ne vidim problem?:Klanjanje Ipak ja ne bi uzeo nijednu od ove dve ne kažem da sam u pravu:wave:

Pa "problem" je u tome što je taj kuler sada na svim standardnim ATi 3870 karticama, a HIS ga samo oboji u drugu boju. Poenta svega je: totalno je svejedno koju standardnu 3870 karticu kupiš, dobiješ isti proizvod sa drugačijom kutijom.

I da, ja bi pre uzeo ASUS, ali samo zbog CoH Opposing Fronts koji stiže uz sve nove bolje ASUS kartice :p

Poslednja izmena:
Pa "problem" je u tome što je taj kuler sada na svim standardnim ATi 3870 karticama, a HIS ga samo oboji u drugu boju. Poenta svega je: totalno je svejedno koju standardnu 3870 karticu kupiš, dobiješ isti proizvod sa drugačijom kutijom.

I da, ja bi pre uzeo ASUS, ali samo zbog CoH Opposing Fronts koji stiže uz sve nove bolje ASUS kartice :p

Pa sve te ja kapiram al ne kapiram što si onda kupio Gigabyte?:trust: Slažem se za kuler i farbu a meni je i vizuelno bitno naročito za providna kućišta ipak mislim da mora da imaju za nijansu bolje komponente na njima jer su ipak prepoznatljivi i moraju da odbrane ime koje su stekli :)

Poslednja izmena:
upadica:) kakve su performanse Gigabyte 3870 karte s obzirom da koristi gddr3?
razmisljam o kupovini iste pa da se raspitam...

Ne bi trebalo da budu primetno niže od obične 3870 sa DDR4, s'obzirom da ova memorija radi na 1900Mhz, ali ima niže latencije od DDR4 memorije na 2250Mhz, tako da bi to trebalo da bude skoro pa isto. Verujem da nije više od 2-3% razlika, a ako se uzme u obzir da je razlika u ceni ~30€, plus dobiješ Zalman koji sam vredi ~25€, ispada da je i više nego dobra kupovina. Ja sam prezadovoljan :)

Poslednja izmena:
hvala puno na odgovoru, upravo sam prostudirao neki review na net-u, odlicna kupovina po njima:)

naruceno;)

Nije u pitanju: boja,vent,...Nego drugi bis,fizicki odvojeni hladnjaci gpu-a i memorije,"pipe" koji na referentnoj ne postoji ,30% tisa,...A cena kao i Asus ,mada ce Asus sigurno pasti cim stigne nova tura.

Poslednja izmena:
Danas sam sastavljao jedan PC sa Asusom. Iako sam očekivao "standardnu" referentnu karticu sa COH slikom, u ogromnoj kutiji je bila kartica koja veoma sliči HD3850 512Mb (identično hlađenje GPUa i regulacije napona). Clockovi su referentni, a hlađenje je prilično tiho i temperature su više nego OK. Nažalost, stigao sam odvrtiti samo ATI Tool artefact test :(.

Također sam na neweggu čitao da ASUS ima više revizija tih kartica, navodno čak i sa single slot hladnjakom (ovo je najgora varijanta) ... tako da nikad ne znaš što te u kutiji čeka ;). Mislim da se one "standardne" više ne pakuju.

BTW, što se tiče kartica sa nereferenim hlađenjem, iz prve ruke mogu pohvaliti PowerColor PCS HD3850/3870 seriju (identična sa Club3D OC serijom) sa ZeroTherm hladnjacima. Hladnjak nije reguliran preko BIOSa, ali čak i na 5-7V preko adaptera ili potenciometra hladi strahovito dobro (tipa stalno ispod 60°C, bez obzira na režim rada).

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da budu primetno niže od obične 3870 sa DDR4, s'obzirom da ova memorija radi na 1900Mhz, ali ima niže latencije od DDR4 memorije na 2250Mhz, tako da bi to trebalo da bude skoro pa isto. Verujem da nije više od 2-3% razlika, a ako se uzme u obzir da je razlika u ceni ~30€, plus dobiješ Zalman koji sam vredi ~25€, ispada da je i više nego dobra kupovina. Ja sam prezadovoljan :)

Ne znam za tebe al ja tu kartu ne bih uzeo iz jednog prostog razloga, a to je : pokusaj sa tom kartom da nabijes 2,6GHz na memoriju pa mi javi. Po meni je model sa ref. kulerom i ddr4 memorijom prilicno bolji, samo zbog mogucnosti klokova na memoriji. E da, btw na toj karti ne bi izvukao ni 2.2 Ghz na memoriji bez dodatnih kulera na memoriji, jer je neko veoma "pametan" u gigabite-u zakljucio da memoroja na hd3870 ne treba da se klokuje (jer zaboga ko jos treba bolje performanse), koji kraljevi.

Ne znam za tebe al ja tu kartu ne bih uzeo iz jednog prostog razloga, a to je : pokusaj sa tom kartom da nabijes 2,6GHz na memoriju pa mi javi. Po meni je model sa ref. kulerom i ddr4 memorijom prilicno bolji, samo zbog mogucnosti klokova na memoriji. E da, btw na toj karti ne bi izvukao ni 2.2 Ghz na memoriji bez dodatnih kulera na memoriji, jer je neko veoma "pametan" u gigabite-u zakljucio da memoroja na hd3870 ne treba da se klokuje (jer zaboga ko jos treba bolje performanse), koji kraljevi.

Nekome je mozda vaznije da ima tisu kartu nego nekoliko MHZ koji ce mu doneti 0.3 frejma vise, ups izvinjavam se, 50 poena u marku. Sto se GA tice ona ima DDR3 tako da sigurno ne mozes da ocekujes DDR4 klokove.

Ne znam za tebe al ja tu kartu ne bih uzeo iz jednog prostog razloga, a to je : pokusaj sa tom kartom da nabijes 2,6GHz na memoriju pa mi javi

A ti misliš da se grafičke kartice kupuju da bi se nabijali klokovi na memoriji?

Ajde ti meni javi kad uporediš performanse DDR3 memorije na 1.9Ghz i DDR4 memorije na 2.25Ghz, ili DDR3 na 2.2Ghz i DDR4 na 2.6Ghz, pa kaži koji je dobitak i da li vredi 30€ više. Naravno, ako je tebi neki doživljaj što veći broj megaherca i gigaherca, to je onda druga priča, onda nemoj upoređivati.

Vule ti je lepo rekao, razlika se meri na defu (a verovatno i sa klokovanim kartama) sa par %, eventualno 1-2fps, ako i toliko. Gigabyte je lepo nasao nacin da pojeftini kartu za par desetina evra a da to ne utice previse na performanse :)

Nazad
Vrh Dno