Šta je novo?

Asus HD7770 Bios Problem

Borgof

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poena
395
Moja oprema  
CPU & Cooler
R7 5700X3D
Matična ploča
TUF GAMING B550-PRO
RAM
32GB Crucial Balistix
GPU
RTX 3070 Gaming X Trio
Storage
1TB nvme + 2TB WD Black
PSU
SS650
Kućište
H510
Monitor
LG 32"
Miš & tastatura
G502 X & Nuphy Air 75
Laptop
HP Envy X360 13" Ryzen 4700U
Mobilni telefon
Note 20 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ljudi, ovo je vise poziv u pomoc nego li potreba za servisnim savetim :).

Naime, primetio sam veceras da mi ne radi fan na grafickoj iz naslova. Ne bi to bilo nista cudno da ne odrzavam racunar, ali zaista je kartica redovno ciscena i odrzavana. Takodje sam primetio u par navrata da pokusava da se pokrene fan ali bezuspesno. Raskopcao sam sve, izvadio karticu i privezao sam fan na 3x1.5V duracell baterije i radio je. Posle toga sam vratio karticu u komp i pokusao preko afterburnera da vidim sta se dogadja. Uspeo sam da pokrenem fan rucnim setovanjem na 90%, ali cim vratim na automatic, prestane da se vrti. Onda sam uspeo nekako da ga ostavim u zivotu rucnim setovanje krive, ali se ugasio cim sam usao u formulu, koja je zakucala kod ucitavanja staze.

E tu mi je onda pukao win. U pitanju je 7 64bit pro original, koji nisam mogao da restorujem niti da popravim pa sam pregazio osmicom koju imam na disku, instalirao AMD Catalyst i dalje nista sto se fana tice. Onda sam odlucio da skinem i flashujem bios kartice da vidim hoce li se promenuti sta, nakon pokretanja ATIWinflash utility-ja i backupovanja originalnog biosa odradio sam flash i... brickovao kartu :(. Sada baca samo crnu sliku, a maticna izbacuje kod 62 na svom mini displayu.

Potrebno mi je da negde u novom sadu odradim reflash kartice kako bih je oporavio. Ako iko ima nacina da mi pomogne, kompenzovao bih uslugu. Ili ako neko ima neku old school PCI grafulju na zajam na jedno poslepodne da odradim to sam, i to bi i te kako znacilo.

Hvala vam unapred.

Nazad
Vrh Dno