Šta je novo?

ASUS GTX580 i...

Serbian91

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2009
Poena
350
Nedavno sam uzeo ASUS GTX580, pa me zanima da li kod nas ima da se kupi odgovarajuci cooler za nju?

Jedino sto sam za sada nasao je: ARCTIC COOLING Accelero Xtreme Plus GeForce

Poslednja izmena:
Treba ti Arctic Cooling Accelero XTREME Plus. Samo obrati pažnju da se kod njega zasebno kupuju setovi za montažu, u zavisnosti od grafičke karte (vidi link). Tebi treba VR004 (Arctic Cooling VR Heatsink 4). Trebalo bi da ga ima u Gigatronu za ~500din.

Ovako nešto se može očekivati sa Accelerom i gtx 580.

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=736708&mpage=1
crysistemps.png

Fabričkom hladnjaku na GTX580 kartici ne fali ništa. Drugim aftermarket vazdušnim hladnjakom ne bi mnogo dobio, jedino pravo vodeno hlađenje...

Samo me zanima kako nista ne bi dobio?
Taj cooler je ubica, smeo bih da se zakunem u ruku do kolena da je samo ~ 10C razlike izmenju njega i nekog solidnog WB-a.
Jos na slici nije na max broju obrtaja...

Nisam napisao da ne bi ništa dobio, već da ne bi mnogo dobio u odnosu na vapor chamber kuler koji dolazi standardano na GTX580 i koji dosta dobro radi posao (za razliku od GTX480 usisivača). Naročito ako se ima u vidu da GPU-ovi generalno trpe veće temperature. Takođe, ko sada uzima karticu, može da se opredeli za ASUS DirectCuII varijantu koja košta približno referentnoj, pa posle nema potrebe za dodatnim troškom kupovine aftermarket kulera. No, sve ovo nije važno, pošto je čovek u jednoj drugoj temi rekao da je umesto ASUS-a uzeo MSI Twin Frozr.

Vrh Dno