Šta je novo?

ASUS GTX560 Direct Cu II OC problem

ribolovacr

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2010
Poena
235
Naime, karta (ASUS GTX560ti Direct Cu II) uspeva da stabilno radni na 942mhz za gpu sa naponom 1.062v. Vec za 952mhz mi treba napon od 1.070v pri cemu temperatura prelazi 70 stepeni na 60% obrtaja ventilatora. Koristim MSI afterburner. Znaci li ovo da mi je zapao los primerak cipa ili nesto pogresno radim? Interesantno je da recimo u furmarku karta bez problema pola sata radi na 952mhz na 1.062v, a sa istim setovanjima se posle desetak minuta u bilo kojoj igri resetuje na fabricka podesavanja ( igra se zamrzne na pola minuta i onda radi normalno dalje ali sa fabrickim klokovima i naponom za graficku.)

Poslednja izmena:
sto los primerak ta karta je vec fabricki klokovana zar ne ? ne ocekuj od nje neko nenormalno klokovanje, ili daj malo vise voltaze ali ..... iskreno ne znam zasto se penalis da je toliko klokujes kad ti verovatno sve odlicno radi na 942MHz ;)

Brate rekao sam ti i tamo na onom cirkus forumu.
Ponovicu.
Ides od maksimalnog napona od 1.1v koji je bezbedan za tu kartu tj vazdusno hladjenje i trazis maksimalni klok!
Vent stavis na auto a testiras kartu sintetickim testom tipa Crysis Warhead i stavis na 10 loop-ova sa AA on i nativnom rezolucijom tvog
monitora.Za OC koristis ili MSI Afterburner ili Asus Smart Doctor .A mozes i ovako da setujes kartu :

Dosao do stabilnih 990 Mhz na 1.15v. Na 1 Ghz nece ni da cuje. *** tako se zalomilo. Neki optimum za ovaj moj primerak je 962Mhz na 1.075v i memorijom na 2310Mhz. Zlatna sredina izmedju performansi i zagrevanja. Ipak je to overklok od 15% u odnosu na fabricka setovanja karte.

Na 990 mHz sa 1.15v u crysis wh i bulletstorm prelazi 83 stepena na 90% obrtaja ventilatora, sto se prilicno cuje - ako si cuo nekad prescota sa stock kulerom na 4500-5000 obrtaja to je to. Ostatak masine mi je bas tih tako da cujem vrlo jasno graficku kartu,

Na 90% je bucna bas dosta, testirao sam GTX 560 bez "Ti" sa tim istim kulerom pa znam. Je,l si probao da zamenis pastu ? Ja bih uradio to izgleda kao da su vece temperature nego sto bi trebalo.

Nisam menjao pastu. Baci medo neki link-tutorijal kako se rastura kartica. Nisam to radio do sad, pa bi filmic bas pomogao. Jos jedna stvar, hocu li izgubiti garanciju ako rasturim karticu da promenim pastu?

Nisam menjao pastu. Baci medo neki link-tutorijal kako se rastura kartica. Nisam to radio do sad, pa bi filmic bas pomogao. Jos jedna stvar, hocu li izgubiti garanciju ako rasturim karticu da promenim pastu?

Evo bas za tu kartu:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=343035

Znaci odvijes ona dole 4 srafa i samo skines kuler. Obrises fabricku pastu alkoholom sa heatspreader-a graficke i sa samog kulera i naneses novu.

Ne gubi se garancija naravno jedino ako je nesto zalepljeno na srafove nazad mada sumnjam.

Nesto su mi sumnjivi ovi nesto noviji drajveri (od ~mesec do dva unazad). Jos sa tamo nekim predhodnim drajverom mnogi su prijavili ovde na forumu da im se smanjio max stabilan OC. A evo vidim i kod sebe da karta vise nije stabilna na podesavanjima na kojima je ranije bila sa nekim starijim verzijama - barem je tako u Dirt 3, a nemam nijednu drugu igru da to i potvrdim ..

Nema artifekta vec jednostavno pukne drajver i vrati na fabricka podesavanja ..

Ako su drajveri uzrok, nadam se da kako su ih pokvarili tako će i da ih poprave... Jer i ja sam dobio sličan utisak... sa 266.66 je svojevremeno radilo 900MHz na okruglo 1.0V potpuno stabilno (kao i 1000MHz 1.1V), sada sa 275.33 (a i prethodnim 270.xx) ponekad, retko doduše, hoće da "iskoči", pa sam minimalno digao napon na 1.012V (900MHz) odnosno (1.112V za 1000MHz) i tu je stabilno... Možda jeste a možda i nije drajver, možda je i degradacija, a možda je i viša ambijentalna temperatura u pitanju, ali mrzi me da vraćam drajver i da čekam da se desi (ili ne desi) nestabilnost...

Vrlo slicno i kod mene. S tim sto meni trazi za cak dva koraka vecu voltazu da ne bi ponekad "iskocio". Ambientalnu temperaturu kod mene otpisujem jer karta ne dostize ni ~70c, bilo je to ranije stabilno i na nesto vecoj temperaturi. Degradacija jako tesko. Ako su (a cini mi se da jesu) shebali nesto ove drajvere nadam se da nece to da iskuliraju po obicaju ...

Poslednja izmena:
Nisam uspeo da vidim koliko manju temperaturu je dobio lik sa novom pastom?

@ OCz, M_M

Dobro je... Do drajvera je 100% onda... Ja uzeo novu masinu skoro i prelistam onu temu za GTX 560 i vidim svi furaju graficke fino, rek'o ova moja je onda bas krs primerak. Instalirao sam novi win i stavio odmah 275.27 Beta. Jako slabo se klokuje, puca sve zivo. Cak sam mislio da je graficka neispravna jer je Crysis pucao na defaultu. Takodje sam primetio neke artifakte u UH-u. Zanimljivo je npr. da sam presao ceo Witcher 2 na njima i nijednom nije pukao drajver niti sam primetio bilo kakve druge probleme (usporenja i sl.). Ali Crysis je pucao kao po pravilu vec posle 30 min igranja. Temp nikada nije prelazila 65 stepeni. Sinoc sam stavio 270.61 i igrao Crysis nekih 2 sata mozda i sve je bilo ok. Sad mi je laknulo kad sam ovo procitao, bio sam ubedjen da je graficka neispravna... :)

Poslednja izmena:
Koji su vam se drajveri pokazali najbolje za overklok?
Sto se tice paste imam noctua NT-H1. Da li da menjam fabricku sa ovom ili da ga batalim i igram se na 962 Mhz i 1.075v@ 65-68 stepeni celzijusa?

Koji su vam se drajveri pokazali najbolje za overklok?
Sto se tice paste imam noctua NT-H1. Da li da menjam fabricku sa ovom ili da ga batalim i igram se na 962 Mhz i 1.075v@ 65-68 stepeni celzijusa?

Kao sto su vec ljudi gore napomenuli ...sa 266.66 driverima ces dostici najveci klok,ali ti isti driveri su za igre totalno bezvz .
Po nekom mom iskustvu sa 560ti,svaki klok iznad 950Mhz za realno igranje se skoro i ne primeti,dok ces naravno u sintetickim testovima imati poboljsanja rezultata:)
Ostavi tu pastu sto je na kuleru,to su normalne temperature za 560ti u full load-u ako ti je fan na 60-65% ...mislim,mozda ces dobiti 1-2c ali to je vise placebo efekat sa menjanjem paste :p

Nazad
Vrh Dno