Šta je novo?

Asus GTX 560 Ti DirectCU II User review

daum

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2007
Poena
320
Karta je jako dobro izradjena, na nivou 460-ice Top koju sam prethodno imao. Matirani PCB, metalni prekrivač coolera, nosač na bočnoj strani PCB-a za rigidnost. U paketu se dobija klasika uputstva, disk, i mini HDMI na HDMI adapter (hvala bogu). Asus ne daje 3DMark 2011 uz kartu nažalost.

Najbitnije, karta dostiže 1Ghz za GPU na 1.1v. Nisam imao vremena da proverim da li sa nižom voltažom, ali definitivno ću probati. Sa memorijom se nisam mnogo igrao, stao sam na 2200, bukvalno sam lupio odokativno čisto da vidim jel radi stabilno, i ovo će morati da se detaljnije testira.

Ovako klokovana dostiže koliko sam uporedjivao GTX570 i 6970.

Ko želi neki test ili neki benchmark koji nisam naveo, ili želi neki od navedenih u drugoj rezoluciji, neka kaže, potrudiću se da ga odradim.

Poslednja izmena:
Testovi:

3DMark 2011:

Vantage Asus GTX560: Vantage Asus GTX570:

Unigine Benchmark 2.5:

Unigine Benchmark 2.1:

Stone Giant, DX11, 1920x1080:

Metro 2033, DX11, 1920x1080, Very High, PhysX:

FarCry 2, DX10, 1920x1080, Very High

Crysis Warhead

Aliens vs Predator 3

...nastavak

Resident Evil 5 Fixed benchmark, DX10, 1920x1080, 8x AA

Resident Evil 5 Variable benchmark, DX10, 1920x1080, 8x AA

Street Fighter IV, DX10, 1920x1080, 8x AA

Bonus gameplay screenovi:

Crysis 2 Beta:

Test Drive Unlimited 2:

Poslednja izmena:
Lepo da te služi, odlična karta.

Da li se čuje ventilator kada je nasviraš na 1000MHz i kolika joj je max temperatura tokom Unigine-a?

Vidi i koliko možeš da nasviraš memoriju... ima GTX560-tica koje staju već na 1100MHz (4400), a ima onih, kao moja ;) koje idi stabilno i na 1250MHz (5000MHz). Memorija ne utiče toliko mnogo koliko GPU, ali ipak utiče, naročito na 1920x1080 sa 4xAA+AF

Lepo da te služi, odlična karta.

Da li se čuje ventilator kada je nasviraš na 1000MHz i kolika joj je max temperatura tokom Unigine-a?

Vidi i koliko možeš da nasviraš memoriju... ima GTX560-tica koje staju već na 1100MHz (4400), a ima onih, kao moja ;) koje idi stabilno i na 1250MHz (5000MHz). Memorija ne utiče toliko mnogo koliko GPU, ali ipak utiče, naročito na 1920x1080 sa 4xAA+AF

Hvala.

Vent se ne čuje ništa više nego kad radi na standardnim clockovima. Pored toga, zavojnice ne pište jer su potopljene u neki aluminijumski rastvor. Memoriju ću da probam kad budem imao živaca, sutra preksutra :D

...što se tiče overclocka, do 1.150 mogu da dignem kartu stabilno na 1020mhz, ali moram da dignem voltažu sa 1.1 na 1.15, a nije mi vredno toga. Ne znam koja je maximalna voltaža koju bih mogao da stavim, koristio sam maximum koji mi daje Afterburner.

Unigine temperature:

Naponska sekcija (slika iz review-a nekog):

Maksimalno, za neki benchmark, baš tih 1.15V. Može to da se flesh-om bios-a prevaziđe, ali ti i dalje ne bi savetovao preko toga bez da kartu dodatno hladiš (recimo staviš pored otvorenog prozora na ovoj hladnoći).

Za svaki dan nikako nemoj preko 1.1V, možda čak i nešto niže, tipa 1.05V pa koliko MHz izvučeš, izvukao si - verovatno negde između 960 i 975MHz.

Pazi, nije mi forsirana voltaža, dakle u idle modu radi na 50mhz za GPU i 135mhz za memoriju, na 0.95v i tako ima 32c.

Pošto se možda sat, dva poigram dnevno, malo više vikendom, ne verujem da ću joj skratiti vek nešto...

Nek te sluzi sa srecom.Karta je vrh.Ja sam bio izmedju MSI Twin Frzr II i te ali je Asus definitivno malo mocniji ;)
Postigao si i zeljeni klok.1000 Mhz je impresivno.Karta daje zaista dobre performanse.
Sa tim klokom dostigao si a Boga mi i prestigao GTX480.
Evo okacicu i ovde screen..

259g39c.png

Prilozi

• Warhead poredjenje.png
    Warhead poredjenje.png
    504.1 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
Vidim da koristis i LCD TV,da li spusta klokove kada je karta u dulaview/clone modu ? sa 266.77 driverima ...kod mene sa ovim oficijelnim 266.66 ne spusta :(

Poslednja izmena:
Vidim da koristis i LCD TV,da li spusta klokove kada je karta u dulaview/clone modu ? sa 266.77 driverima ...kod mene sa ovim oficijelnim 266.66 ne spusta :(

Probao sam sad, ne spušta clockove... i ovi 266.77 su navodno WHQL, samo nisu sa nvidia sajta...

Probao sam sad, ne spušta clockove... i ovi 266.77 su navodno WHQL, samo nisu sa nvidia sajta...

hvala za info

eee i jos jedno pitanje :) Test drive unlimited 2 koja su podesavanja i da li imas instaliran patch (onaj koji donosi promenu vremena,kisa,oblacno etc,,) i da li ti je isti frame rate kada si u gradu gde ima zgrada,pored obale recimo ? i kada si na otvorenom (autoput/suma)

Poslednja izmena:
Evo testa Crysis Warhead, DX10, Full HD 16x QAA

hvala za info

eee i jos jedno pitanje :) Test drive unlimited 2 koja su podesavanja i da li imas instaliran patch (onaj koji donosi promenu vremena,kisa,oblacno etc,,) i da li ti je isti frame rate kada si u gradu gde ima zgrada,pored obale recimo ? i kada si na otvorenom (autoput/suma)

Nemam nijedan patch instaliran. Podešavanja su sve na maximumu, plus 2xAA samo.

Evo average-a u gradu, pada i do 45:

TDU2 kod mene zna da padne i do 30 u gradu,mada instalirao sam sve moguce patcheve i sva podesavanja su na max + 8xAA
hvala u svakom slucaju :)

Moguce,mada moj klinac je igra mnogo vise i ne zali se :p

@PCbeast, Ja ne vidim neku razliku sa isključenim PhysX-om, imaš u attachmentu HTML iz benchmarka pa pogledaj.

Usput, evo testa Lost Planet 2 sa 32x AA:

Inače najbitnija stvar, svi testovi su sa karticom na 1Ghz, i 2200 za memoriju

Prilozi

• Metro 2033 Benchmark.rar
    3.6 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
@Alister
Koliko tvoj primerak ide stabilno?

Pojma nemam :) ...ovako je drzim za svaki dan,najvise sam probao 1000 za GPU i odradio sam par testova ali nisam primetio neke bitne razlike,mnogo igara je CAP-ovano na 60 frejmova tako da nema ni potrebe

Prilozi

• 1st.PNG
    1st.PNG
    120.9 KB · Pregleda: 93
@Daum, odlicna karta! Nek te fino sluzi :). Na tim klokovima je definitivno kao GTX 570 stock, sto je fantasticno s obzirom da je solidno jeftinija.

@Alister, jako ti je dobar klok na tako maloj voltazi :zgran: . Moja nece nikako na 980 :(. No dobro, nije lose ni 960 za svaki dan, jednostavno zapao me takav primjerak. Meni treba 1.075v da bi radila na 960, tvoja na 1.029v radi na 980 sto je stvarno odlicno :). Probao sam sve moguce voltaze, od neke nize do 1.1v i nista... posle nekog vremena dobijem crn ekran i moram da restartujem racunar.

@Maverick78
Sad videh koji model karte imas.Obzirom koja je trebala bi da hoce ali si izgleda losije srece pa si nabo malo losiji primerak.
No i tih 960 Mhz je sasvim dovoljno za danasnje uslove.
Daum je definitivno dostigao GTX570 verujem da je u odredjenim igrama i prestigao.
Eno u poredjenju koje sam stavio definitivno ima bolji rezultat od GTX480 na def.

Pojma nemam :) ...ovako je drzim za svaki dan,najvise sam probao 1000 za GPU i odradio sam par testova ali nisam primetio neke bitne razlike,mnogo igara je CAP-ovano na 60 frejmova tako da nema ni potrebe

Sjajno ako je ovako držiš, fantastičan primerak kartice... mojoj treba 1.05V da bude stabilna na 975MHz...

Vrh Dno