Šta je novo?

ASUS GeFroce 3......

• Začetnik teme [Miki]
  • Datum pokretanja
M

[Miki]

Guest
Ovako uplaim ja Q3 mislim :" Jao sto cu da se izigram"...pocnem igru i vidim da secka...Znaci kao da predmeti kasne da se pomere pa se psole pomere 5x vecom brzinom:) posto se nerauzmem moze li mi neko pomoci oko toga...Znaci imam ASUS V8200 GeForce 3 DeLuxe karticu....

Nisi nam bas mnogo rekao. Kazi koji procesor imas, koliko memorije, koji hard, operativni sistem i najvaznije koje drajvere. Sta se desava u drugim igrama?

...

Imam AMD 1.33Ghz,512 MB Kingston,40gb maxtor + 20 GB WD,Win 98 SE i 23.11 drivere....(i gess)...Sve je super radilo do pre 2 dana...To sam primetio kod Colin...relija 2 i Q3 inace jos sam samo otad igrao CS ali tu nisam primetio....

Ako nije tajna posalji mi na private mesage koliko si dao za nju, posto sam je trzio ali je cena da se u.....s, pa sam uzeo msi Gf3ti200 pro-vtg

Skini programcic zvan GTU.Tweek program za nVidia Karte. Najverovatnije ti je ukljucen VSync (Vertical Sinhronisation) monitora koji je, opet, verovatno mali pa nemogu da se usklade. Postoji jos jedna mogucnost a to je da nisi dobro (ili mozda uopste) instalirao VIA drivere za maticnu plocu koji znaju da uspore rad celog sistema na 98/se platformama. Zato ti preporucujem da predjes na WIN2k prof i da skines najnovije VIA drivere i nema da te bolji glava. Win 98 je visiko intel optimizovana platforma i cesto se desavaju takvi problemi. Mada ni to nevazi preterano jer npr. moja 98SE radi savrseno a ortaku ... ma win je cudo :D

Ma, i bez 4in1 i sa losim drajverima i bez icega ne sme da secka. Na V3 grafickoj i procesor na 600 Mhz ne secka.
Mozda ti radi Quake3 sa software renderingom. Namesti sa Quake3 CD-a OpenGl drivere za svoju karticu, ako nisu namesteni, a izgleda mi da nisu.

Ma koliko sam ja skapirao nepojavljuje se njemu klasicno seckanje zbog slabog framerate-a nego mu se dogadja da stvar onako "laguje". To se i meni dogadjalo pod w98/se kad neinstaliram Via drivere ili se oni lose instaliraju.

Evo malog pitanja za zadnji odgovor:Sto mi nije taj problem pre javilo ako nesto nije instalirano nego od pre 2-3 dana....E da sve je podeseno iradi pod Open GL-om.:confused: Stvarno neznam sta da radim....A da instaliram Win 2k mi se neisplati jer pretezno se bavim igricama i animacijom....

jel ti je to samo u q3 ili i u drugim igrama?za q3 probaj da ubacish u shortcut -com_hunkmegs 240 -com_maxfps 220

[Miki] je napisao(la):
Evo malog pitanja za zadnji odgovor:Sto mi nije taj problem pre javilo ako nesto nije instalirano nego od pre 2-3 dana....E da sve je podeseno iradi pod Open GL-om.:confused: Stvarno neznam sta da radim....A da instaliram Win 2k mi se neisplati jer pretezno se bavim igricama i animacijom....

:confused: :confused: :confused: igrama i animacijom i mislis da je w2k los????? -ovo je novo :D

A kojom se animacijom bavis ? 3d? ...razmisli malo...

Pa ono svi su mi rekli da W2k sux za igre....zato sto je u osnovi win NT....Licno se nisam uverio ali slusam savete:)....

[Miki] je napisao(la):
Pa ono svi su mi rekli da W2k sux za igre....zato sto je u osnovi win NT....Licno se nisam uverio ali slusam savete:)....

Skoro je na nekom sajtu napravljen uporedni test WIN98SE, WIN2000 i XP, i 2000-ka je dobro prosla, isto brzo, a ponegde i brze nego ostali (u igrama). Samo ako imas dobre drajvere za sve kartice za 2000-ku.

Sto se igara tice XP je sampion brzine. Kod mene na GF3, XP je mnogo brzi od 98 ili milleniuma. Brzi je bas zbog dobrih drivera. Inace moj brat ima Voodoo3 i K6-2 koji je takodje u igrama brzi pod XP-om iako je sam sistem zbog slabije masine malo lenj. Vecina igara radi pod njim tako da ga preporucujem. Rekoh ti vec da je moja masina jako slicna tvojoj, pa pretpostavljam ako se kod mene XP ponasa bolje od ostalih windowsa, da ni kod tebe nebi bilo drugacije

<Mancha> je napisao(la):
Inace moj brat ima Voodoo3 i K6-2 koji je takodje u igrama brzi pod XP-om iako je sam sistem zbog slabije masine malo lenj.

Mora da se na toj zveri od masine oseca itekakva razlika izmedju XP-a i ostalih OS-ova :).

Ja sam kupio licencnu verziju XPa i sve instalirao .....ali prc...prvo neradi mi skener a nemaju na netu driveri,drugo zvucna karta je radila mnoooooooooooooooooooooooooooooooooooooogo losije t.j. zvuk je bio izoblicen,culo se krcanje iako sam skinuo najnovije drivere....Tako da neznam dal cu ikad preci na Win XP na "stonom" :) racunaru....

Vrh Dno