Šta je novo?

ASUS ga pretera...

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
Asusova ploca sa E7205 / 82801DB ICH4 kosta u USA 290$!!!!
Koliko li ce kod nas da kosta:(

Evo ih spec, a verzija je DELUXE ma sta to znacilo...

CPU Supported: P 478 Intel Pentium 4/ Celeron up to 3.06 GHz (Hyper-Threading)
Chipset: E7205 / 82801DB ICH4
FSB: 533/400MHz
RAM: DUAL CHANNEL 4x 184-pin DIMM Sockets (PC2100) ECC/non ECC DDR SDRAM Memory, 4GB Max
IDE: 2x channel Ultra DMA/100/66/33
RAID: Serial ATA RAID 0/1 support
Slots: 1x AGP(Pro/8X), 5x PCI
Ports: 2x Serial ATA ports, Gigabit Ethernet, Realtek...

Asusova ploca sa E7205 / 82801DB ICH4 kosta u USA 290$!!!!
Koliko li ce kod nas da kosta:( Evo ih spec, a verzija je DELUXE ma sta to znacilo...
Cek, jel' to ova Asus P4G8X DeLuxe? Ako jeste, kod nas kosta nesto preko 200 evra. Kad se doda porez dodje tu negde... Inace, Gigabyte 8INXP model sa tim chipsetom je jos skuplji, valjda ta 8-layer izrada (neko pomenu) dosta kosta...

A da mi ipak sacekamo da malo cene padnu dole a?:wave;

Pitao sam brdo ljudi i niko ne zna kako je moguca sledeca stvar. Na koju foru je jeftinije ovde nego u usa. Mislim sve ostalo je malo do bitno jeftinije samo asus ovde jeftiniji?!
Zormi ti si covek u tom poslu pa mi molim te kazi kako je to moguce? Ja mislim da je to "asus" a ne asus....
Da to je ploca sa oznakom koju si ti naveo...

Mislim da bi bas danas ta ploca trebalo da stigne u SK, pomenuse cenu 230E.

Ne znam da li je deluhe, ali ima Serial ATA i Gigabitni LAN.
Ne znam da li i sta moze jos luxuznije da bude.

Sasa je napisao(la):
Mislim da bi bas danas ta ploca trebalo da stigne u SK, pomenuse cenu 230E.

Ne znam da li je deluhe, ali ima Serial ATA i Gigabitni LAN.
Ne znam da li i sta moze jos luxuznije da bude.

SK ? Ti si bese Sasa Uzelac iz Sk ?
Pa da te pitam (ako si ti taj) sta ti znaci recenica : "Epox 8RDA ne poseduje RAID ili SERIAL ATA kontroler ali to nadoknadjuje dobrom integrisanom zvucnom i firewire-om ???" :p:D Kakve to veze ima jedno sa drugim ? :)
NHF, naravno. Cisto skrecem paznju na jednu interesantnost.
I reci ovima iz igracke redakcije da ne postoji P4 na gigaherc, koji oni preporucuju. :p

Nije to nista imas na 71 strani preporucuju Pentium 4 na 800MHz:D

U SK pise:
"Doduše, nema dodatnih kontrolera (IDE RAID ili SerialATA, na primer), međutim oni gotovo da nisu ni potrebni s obzirom da MCP-T poseduje i dva Firewire porta i „nVidijin” Soundstorm APU (Audio Processing Unit), kako „nVidia” zove integrisani zvučni kontroler."

Misli se da nema dodatnih kontrolera-svakakvih, ali da i ne trebaju jer sam cip-set poseduje dobar FW i 5.1 zvuk.

U orginalnom tekstu je posle kontrolera bila zagrada i pisalo je (RAID, S-ATA, LAN, Audio itd.) ali je neko to malo prekratio i ostavio los primer. Greska.

Medjutim, ovako kakvo stvarno jeste tj. kako je objavljeno je mnogo razumnije nego kako si ti to "karikirao" ili sta vec.
Jeste, nije bas dobar primer u zagradi, mislim, nije niko kriv sem mene sto je tako tekst odstampan jer sam ja dobio tekst na finalni uvid i rekao da je OK.
Medjutim, ja ipak malo vise znam od citaoca sta i kako sam mislio kada sam to pisao pa sam preko toga presao kao da je jasno da se misli na razne dodatne kontrolere ne samo za skladistenje.

Tebi bi skrenuo paznju da kad kad citiras i stavljas navodnike onda stvarno citiras.
Nemoj smisljati svoj prevod ili kako si ti to razumeo.

Pozdrav!

Pitao sam brdo ljudi i niko ne zna kako je moguca sledeca stvar. Na koju foru je jeftinije ovde nego u usa. Mislim sve ostalo je malo do bitno jeftinije samo asus ovde jeftiniji?!
Zormi ti si covek u tom poslu pa mi molim te kazi kako je to moguce? Ja mislim da je to "asus" a ne asus....
Prosla su mi kroz ruke 4 komada do sada, sve je cakum-pakum, full pack, sva oprema, svuda Asus oznake... ploca te slozenosti ne moze da se kopira a da ne ispadne skuplje od originala.

Kao sto neko rece, to je serverska platforma pa mozda u USA ciljaju visu klasu kupaca, sta znam... Ili su prosto kupili prvu seriju po visoj ceni.
GA 8INXP rekoh kosta za 10-15% vise ovde.

ZorMi je napisao(la):
Prosla su mi kroz ruke 4 komada do sada, sve je cakum-pakum, full pack, sva oprema, svuda Asus oznake... ploca te slozenosti ne moze da se kopira a da ne ispadne skuplje od originala.

Kao sto neko rece, to je serverska platforma pa mozda u USA ciljaju visu klasu kupaca, sta znam... Ili su prosto kupili prvu seriju po visoj ceni.
GA 8INXP rekoh kosta za 10-15% vise ovde.

Jel postoje one fore gde je ploca pravljena, da ta serija u USA nije pravljena na Tajvanu gde se nekada kvalitetno radilo, ili ja gresim..

Neke ploce imaju oznaku Made in Taiwan, konkretno moja, i skuplja je ovdje tacno 10 $ od kineskinje, isti model.

Athlon je napisao(la):
Neke ploce imaju oznaku Made in Taiwan, konkretno moja, i skuplja je ovdje tacno 10 $ od kineskinje, isti model.

To je cista zabluda. Nema veze gde su proizvedene ploce.

I ja to mislim, ali cena govori drugacije. Mislim da ce se to brzo iznivelisati kod Asusa, a to se tice konkretne cene ploce, proverit cu da li je negdje pala cena, mislim da je skinuta sa www.newegg.com

Athlon je napisao(la):
I ja to mislim, ali cena govori drugacije. Mislim da ce se to brzo iznivelisati kod Asusa, a to se tice konkretne cene ploce, proverit cu da li je negdje pala cena, mislim da je skinuta sa www.newegg.com

Nema to veze ni sa nivelacijom ni sa asusom, nazalost. Nikad se nije desilo da ploca kosta 20% manje ovde nego u usa, ali nikad...

Nazad
Vrh Dno