Šta je novo?

Asus Fonepad Note FHD6

mtomas

Cenjen
Učlanjen(a)
09.12.2011
Poena
170
fonepad-note-fhd6-000.jpg
Nesto novo iz Asusa,meni licno zanimljiva stvar.
sudeci po specifikacijama ima odlican ekran,stereo zvucnici su sa prednje strane sto je odlican potez,olovka koju sam probao na note2,jako korisna stvar.

General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
SIM Yes
Announced 2013, June
- Stylus
Display Type Super IPS+ LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 1080 x 1920 pixels, 6.0 inches (~367 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Loudspeaker Yes, with stereo speakers
3.5mm jack Yes
Memory Card slot microSD, up to 64 GB
Internal 8/16 GB storage, 2 GB RAM
Data GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
Speed DC-HSPA+; HSDPA, 42 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, dual-band, Wi-Fi hotspot
Bluetooth Yes, v4.0 with A2DP
NFC Yes
USB Yes, v2.0
Camera Primary 8 MP, 3264 x 2448 pixels, autofocus
Features Geo-tagging
Video Yes, 720p@30fps
Secondary Yes, 1.2 MP
Features OS Android OS, v4.2 (Jelly Bean)
Chipset Intel Atom Z2560
CPU Dual-core 1.6 GHz
GPU PowerVR SGX544MP2
Sensors Accelerometer, gyro, compass
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM
Browser HTML5
Radio No
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, via Java MIDP emulator
Colors White
- SNS integration
- MP3/WAV/WMA/AAC player
- MP4/H.264/H.263 player
- Organizer
- Document editor
- Photo viewer/editor
- Voice memo/dial
- Predictive text input
Battery Non-removable Li-Ion battery

E sad,ne razumem se u intel procesore,madam sam misljenja da ce ovaj solidno obavljati i teze zadatke.
Naravno,tu je i pitanje cene,nemam predstavu koliko bi mogao da kosta,ali je dobra stvar sto ce ga biti zvanicno i kod nas sa cenom koja je ista kao i bilo gde drugde u svetu,uvecanu jedino za onaj porez za mobilne telefone.

Taj SoC je u rangu Samsung Octa ako je verovati benchmark aplikacijama, e sad kakva je optimizacija i trajanje baterije ostaje da se vidi. Ono sto sam video testova Lenovo K900 koji ima taj SoC (samo na visem kloku) Android leti na njemu.

Mene najvise zanima cena a verujem da cemo to saznati relativno skoro posto Asus ima predstavnika na forumu.

Mnogo veliki okvir. Bice bespotrebno glomazniji. Ali je dobro sto note dobija konkurenta

Ovo će mu biti konkurent samo bude imao podjednako dobru olovku i digitizer. Bez toga je kao da ste kupili običnu kapacit olovku i koristite je na nekom drugom telefonu.

Ako bude kostao 250 eura kupujem ga odma. Trazim bas ovakav fablet koji moze da stane u dzep a ne kosta boga oca.

Ne verujem da ce biti skup, ne izgleda kao premium proizvod. Specifikacije se mozda cine wow u ovom trenutku ali uzmite u obzir da je ovaj Atom iako poprilicno mocan vec stara generacija a da je 1080P na putu da postane uobicajena rezolucija na tabletima jer dolaze uredjaji sa 1600P. Jedino mi nije jasno zasto ekran ima crne trake gore i dole i zasto ga ipak nisu profilisali kao smartfon tablet i dodali mu hardverske dugmice.

Meni se mnogo svidja telefon? ali je ogroman ***.

Ide ovo na 350e kod nas,sve preko toga cisto bacanje para.

Ako bude 270 evra odmah ga uzimam,bas sam zainteresovan za njega.

Kakvim ciframa se vi gadjate... Jeste za 250 evra ćete dobiti 6'' FHD IPS phablet...

Cena ce biti oko 500 evra.

^ pusti nas da mastamo :eyebrows:
ali ako je asusu cilj da sa ovim modelom direktno konkurise samsungu N2,i cena ce biti tu negde,znaci skupo. ova dva uredjaja jeste da imaju razlicite ekrane i procesor,ali su u osnovi dosta slicni. ostaje jos da se vidi funkcija stulysa,da li je u pitanju obicna olovka ili ce pruziti mnogo vise kao na N2. N2 se moze kupiti za 400 eura sa nasih mreza,sto sa note FHD6 nece biti slucaj,posto ne verujem da ce se nuditi preko operatera.
znaci da je pablo najrealniji.

Ovo ne moze da konkurise Note serije jer kao prvo, nije u pitanju smartfon nego tablet sa funkcijama telefona sto se vidi i po dizajnu. Niti je premium finis, a to sto su dobre specifikacije pripisite napretku tehnologije. Da Samsung nije trash kompanija ne bi ni bilo poredjenja jer bi Note a i S4 bili od nekog boljeg materijala pa ne bi imalo smila. Ovako, posto su oba uredjaja plastik fantastik ljudi ih porede.

Petsto evra za ovo je van pameti.

I manite se poredjenja, ovo moze da se kupi za toliko i toliko skinuto sa mreze preko oglasa, sa preporucenim cenama uredjaja.

Poslednja izmena:
@G@W A sta je onda Note 2? Smartphone sa funkcijama tableta? :D
Note II je premium finish?

Upravo tako, Note 2 je smartfon koji moze posluziti kao tablet zbog velicine ekrana. Deluje kao ista stvar ali nije.

Note 2 nije premium finish i upravo u tome je problem i zato se poredi sa Fonepad. Ovako sa slika Fonepad mi deluje kao Nexus 7 kvalitet plastike sto je uporedivo sa Samsungom ali nije sa ostalim plasticnim telefonima vise klase (Oppo, Blackberry, Lumije). Samsung je vec opasno poceo da prodaje brend sto se vidi po novim tabletima sto su isti kao oni od pre dve godine po istoj startnoj ceni. Prodaju maglu kao Apple sto radi vec godinama.

Verujem da ce Fonepad Note FHD6 biti u ponudi bar jednog provajdera kao i vecina Asus mobilnih uredjaja do sada. Ako cemo ici Asusovom logikom cena, ovaj uredjaj ce ili zameniti Fonepad (sto je malo verovatno) ili biti skuplji ali sigurno ne duplo skuplji. Moja neka procena je izmedju 300-400 dolara, nikako 500 dolara.

ma kojih 500e. Ne moze ovo da parira samsung note 2 pa kakav god imao finish. Ovo se pokusaj asusa da se usunja i u to polje. Ako im bude islo napravice oni neki infinity note :D naravno za vece pare. Moje predvidjanje 350e max.

kamera 8mpix bez blica!! nisu nisu ni trebali da je ugrađuju

Upravo. Ako već hoće da konkurišu N2 nek barem urade pristojnu kameru> to što nem ablic povlači i da neće ugraditi neku ekstra kameru u njega.

Ovo je tablet a tableti bas i nemaju neku kameru. Ovo nije konkurent Note 2!

mozda se spremaju za odgovor na n3 koji ce isto imati 6" :D

Da ali taj note ne bi trebalo da bude znacajno veci od sadasnjeg jer ce mu sigurno smanjiti bezel sa strane i spakovati ekran do kraja kucista.
Meni ovaj asus deluje glomazno da bih ga drzao na uvetu i pricao dok idem po gradu,kao tablet je ok,ali nikako nije u istom kosu sa note 2.

gde je uopste granica izmedju phableta i tableta?

Pa nema je, kao sto ne postoji granica izmedju telefona i fableta. Pre 3 godine kada je izasao Dell Streak su svi pricali da je ekran od 5" ogroman i da to nikom ne treba na telefonu, a danas bi svi da setaju GS4 i XZ koji imaju toliki ekran.

jasno je meni da je danasnji trend sto veci ekran,kao sto je pre desetak godina trend bio sto manji telefon,pa su dogurali do panasonika g50,velicine kutije sibica. pitam zato sto neki govore da je ovo tablet ,pa me je zanimalo da li postoji neka definisana granica.
verovatno sam jedan od mnogih koga ovaj ili slican uredjaj zanima kao adekvatna zamena za dva uredjaja,telefona i tableta. kod ovog modela mi se posebno svidja sto ima stereo zvucnike napred,stvarno pametno resenje i nije mi jasno sto to nisu ranije poceli da praktikuju,ne samo asus nego svi.. svidja mi se i ips ekran,navika,a svidja mi se kad na uredjaju pise intel inside :)

Pa nema je, kao sto ne postoji granica izmedju telefona i fableta. Pre 3 godine kada je izasao Dell Streak su svi pricali da je ekran od 5" ogroman i da to nikom ne treba na telefonu, a danas bi svi da setaju GS4 i XZ koji imaju toliki ekran.

Mene samo zanima gde ce ovo da se zaustavi jer je realno sve preko 5'' previse za dzep/koriscenje jednom rukom, ili mozda jos 0,5'' ali da se razvuce ekran maksimalno.

Pre 2 godine je 4,3'' ekran smatran skoro pa phabletom a sada se neki model sa takvim ekranom i ostalim hardverom smatra ''telefoncicem'' :d

Poslednja izmena:
Sto veci to bolje :d
Smatram da ako phablet ima mali bezel (okvir) moze i 6.5" da komotno stane u dzep osim ako ne nosite utegnute farmerke.
Lakse je citati sa sto veceg ekrana. Ne razumem ljude koji citave knjige procitaju na telefonima od 4".

Kad Asus planira da objavi cenu i datum izlaska? Koji im fazon da predstave prozivod i nista ne kazu?

Poslednja izmena:
Vrh Dno