Šta je novo?

ASUS Fonepad 7 ME175CG

ASUS Srbija

Zvanični perdstavnik
Vendor
Učlanjen(a)
14.03.2011
Poruke
645
Poena
169
Ovih dana ce se u prodaji na nasem trzistu naci novi ASUS Fonepad 7 (ME175CG), 2-u-1 i telefon i 3G tablet.
Osnovne karakteristike su:
- Procesor: Intel Z2520 1.2GHz Dual Core CPU sa Hyper Threading tehnologijom
- Ekran: 7" IPS 1280x800
- RAM: 1 GB
- Kamere: 5/1,2 MP
- Android 4.3
- Ostalo: GPS, Bluetooth, Micro SD slot, Micro USB,
- Autonomija do 10 sati

Cena ce biti 21.690 dinara.

Fonepad 7 je namenjen svima koji preferiraju uredjaj velikog ekrana, uz zadrzavanje mogucnosti telefoniranja. Naglasak je na vise nego solidnim performansama po veoma atraktivnoj ceni.
 
Poslednja izmena:
Koliko ovaj model ima Flesha ? 8 ili 16 GB ?


Inace sam imao prilike da koristim stari model koji je imao Intel sa jednim jezgrom i bio je odlican. Od ovog novog modela ocekujem ako nista drugo da bude brzi, jer ni starom nije nista falilo osim toga. Ovo je ono sto ljudi nazivaju pravi biznis model uz nisku cenu.
 
Poslednja izmena:
Ovaj model ima 8 GB prostora za skladistenje podataka.
Da ne bude zabune, evo pojasnjenja oznaka: Prvi model se zvao Fonepad (ME731MG). Naslednik se zove Fonepad 7 (ME372CG). Ovaj novi model se takodje zove Fonepad 7 (ME175CG), ali ima nesto sporiji procesor i nema prednje zvucnike, ali zato ima oko 5.000 dinara nizu cenu. ME372CG i ME175CG koegzistiraju, sto znaci da ME175CG nije naslednik ME372CG modela.
 
koliko je jaka graficka u ovom modelu? ako je to PowerVR SGX544MP2 moze biti kul. inace ima dual sim? vrhunski
 
Poslednja izmena:
svejedno za ovaj novac je više nego ok. lomio sam se da uzmem onaj fonepad od 30000 sa single core atomom, ali zbog grafičke kartice koja je na nivou galaxy s1 odustao. 544mp2 je već ok
 
Ovaj model ima 8 GB prostora za skladistenje podataka.
Da ne bude zabune, evo pojasnjenja oznaka: Prvi model se zvao Fonepad (ME731MG). Naslednik se zove Fonepad 7 (ME372CG). Ovaj novi model se takodje zove Fonepad 7 (ME175CG), ali ima nesto sporiji procesor i nema prednje zvucnike, ali zato ima oko 5.000 dinara nizu cenu. ME372CG i ME175CG koegzistiraju, sto znaci da ME175CG nije naslednik ME372CG modela.

Hvala na pojasnjenju. Nije bas lako nakome ko je obican korisnik da se snadje u tim silnim brojevima oko oznaka. Ja sam koristio onaj sto je imao Intel Atom Z2420 , koje je on imao brojeve kao oznake, stvarno sam zaboravio verovatno je to onaj sa 7 na pocetku , i nije bio los, samo brzinski nije bio bas naj.

Ovaj novi sa dva jezgra i boljom integrisanom grafikom trebao bi da bude prava stvar i cena mu je dosta dobra , za ono sto nudi.
 
Poslednja izmena:
cena mu je vrhunska za ono sto nudi, ne postoji nista slicno na trzistu, cak i 3g tableti su skuplji od ovog, a ovo moze i da prica.

jos jednom svaka cast asusu sto svoje proizvode u srbiji plasira po svetskim cenama, a ne kao ostali smradovi, skuplje po x %
 
ja ne mogu da nađem ni jedan jedini review ovog soc-a, nemam pojma kako se pozicionira među popularnim mobilnim čipsetovima. ima li neko ideju koliko je zapravo jak ovaj clovertrail u ovom telefonu?
 
Slažem se, u pitanju je odličan tablet za svoju cenu.
 
pa šta mogu u prodavnicama da vidim? mogu da vrtim homescreen levo-desno. ne mogu u prodavnici da uradim uporedni test 5 uređaja pa da vidim kako stoje po performansama. ne znam šta očekivati od ovog intela, nešto kao s3? one x? slabije? jače?
 
uuu da, super! kako nisam ovo video?! hvala puno! da, taj na testu je 2560, a ovaj u ovoj temi 2520. jel ima ovaj sa testa da se kupi i koliko košta?

edit: piše 27000

malko slabiji od nexus petice u nekim testovima, uglavnom isto. grafički su tu negde, i igre bi trebale da lete. sve u svemu jako fino.
 
Poslednja izmena:
Koja je bolja opcija, ovo cudo ili lenovo a3000 i zasto? ako moze i neko objasnjenje/misljenje. Unapred hvala
 
ne znam gde ima taj a3000 kod nas i koliko kosta, ali ja bih pre uzeo ovog asusa. malo bolja rezolucija ekrana ako nista drugo
 
Kada se uporede specifikacije asus je bolji gotovo u svemu: jači procesor, bolja grafička, veća rezolucija displeja, novija verzija androida, veći kapacitet baterije.
Lenovo ima veći kapacitet interne memorije.
Ja posedujem memopad hd7 i njime sam skroz zadovoljan mada razmišljam da ga zamenim ovim fonepad-om zbog jačeg procesora, jače grafičke i dual sim funkcije :cool:
 
naglaseno je vec da dual sim nije za nase trziste. steta :/

inace, ako je taj a3000 mozda nesto ultra jeftin, sto da ne.... samo nit znam gde ga ima, nit koliko kosta...
 
Lenovo A3000 ima skoro istu cenu kao FonePad 7 ME175CG. Ima ga u domaćim prodavnicama. U firmi na E, na primer.
 
^ Hteo sam da postavim isto pitanje. Rekao bih da podržava. Čini mi se da u pakovanju sa tabletom dolazi i USB OTG adapter? (Ovu informaciju sam pronašao na internetu, na zvaničnom sajtu nije navedena)
 
Poslednja izmena:
bluetooth tastaturice su sada veoma jeftine, mislim da nema smisla petljati se sa usb tastaturom, pogotovu što ne možeš onda da ga puniš, ili da povežeš usb memoriju recimo, ili šta već...
 
Nazad
Vrh Dno