Šta je novo?

Asus EeePC 1015 PEM problem sa TV

• Začetnik teme Začetnik teme Siksy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Siksy

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2006
Poena
320
Dakle, imam Asus EeePC 1015 PEM...Treba da ga spojim na TV. On na sebi nema HDMI već ima VGA.
Nabavio sam kabel VGA na RGB (kompozitni dakle sa druge strane) i tako ga spojim na Panasonic plazmu ali neće...Kaže problem sa rezolucijom slike.
Ista stvar je i na samsungovom lcd tv. Smanjim u grafičkim podešavanjima asusa rezoluciju izlaza tj na tv na minimum (60 Hz) i onda sam isprobavao redom (60,65,72,75,85,100,120) i svaki put kaže TV da je rezolucija problem i Mode not supported!?
Znači probano na 2 tv...i isto..
Da li onda ne valja ovaj VGA to Composit kabel?
Ima li neko predlog onda koji drugi kabel da uzmem?

Zašto ne probaš da spojiš netbook sa tv-om putem normalnog VGA kabla? Pretpostavljam da ta Panasonic plazma ima VGA ulaz? Ja sam pre par godina imao skoro identične probleme tvojim pokušavajući da spojim jedan desktop računar sa tv-om koristeći DVI to VGA kabl. Stvar sam rešio upotrebom običnog VGA kabla i odgovarajućeg adaptera DVI to VGA. Iskreno, sumnjam da će bilo kakav (ako uopšte postoji, stvarno ne znam) adapter rešiti tvoj problem, zato predlažem da uporebiš običan VGA kabl. Ja svoj netbook (Asus EEEPC R051BX), koji, doduše ima HDMI, spajam sa tv-om koristeći i VGA i HDMI izlaz bez ikakvih problema, upotebljavajući najobičnije kablove (bilo VGA kabl, bilo HDMI).

Poslednja izmena:
Da se i ja nadovežem na temu. Drugar ima Samsnug plazma tv koji nema VGA ulaz, ali ima RGB i HDMI. Njegov laptop nema HDMI izlaz, ali ima VGA. Znam da VGA na HDMI ne može, ali me interesuje da li je moguć vid povezivanja VGA na RGB, pošto vidim da i otvarač ove teme ima problem da dobije sliku na TV-u?

Nažalost, panasonic tv nema vga🙁
Taj tv ima: kompozitni, scart,hdmi,komponentni(rgb) i s-video...
Dakle,pokušao sam vga na komponentni (rgb) a ne na kompozitni kako sam greškom napisao u prvom postu i ne radi ni na jednoj frekvenciji.

Poslednja izmena:
Da li si probao da proveriš da se ne radi o faličnom kablu i probao neki drugi kabl istog tipa? Samo nagađam, no, moguće je da tv neće da prikaže bilo kakvu sliku ukoliko nije baš u odgovarajućoj rezoluciji koju on podržava? O kojoj konkretnoj rezoluciji se radi i da li integrisana grafika u netbook-u može da je izgura?

Komponentni YPbPr nije isto što i RGB. To je razlog što neće da proradi.

Nazad
Vrh Dno