Šta je novo?

Asus Eee PC - [FAQ, MODS & HACKS]

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Vidim da je vise benchmarkovaca vec pazarila ovog malisana, a posto je "modding friendly", mnogi su ga vec i nabudzili kako dodatnim ramom i storage prostorom, tako i bluetoothom i drugim spravicama. Naravno, tu ne mislim samo na modding hardwerske prirode, vec i na uputstva za instalaciju OS-eva i drugog softvera.
Zato predlazem da svi oni koji na bilo koji nacin modifikuju svoj Eee PC i imaju malo slobodnog vremena, to i dokumentuju recima i slikama, naravno na ovom mestu.

Predlazem da se tema zakaci, premesti ako je potrebno ili brise ako je suvisna.

eee-pc-usb-flash-blutooth-hack.jpg

Introduction:
Asus Eee PC Homepage
Asus Eee News, Mods, and Hacks
Eee User

Hardware mod:
Eee PC Internal Upgrades - najdeteljniji "all in one" mod (link prethodno okacio Alias)
How-to: Asus Eee PC with touch screen - YouTube

Software mod:
Eee PC: Enabling Full Desktop Mode
Uticaj Win XP-a na SSD
Slimming Down Windows XP Professional for Eee Using nLite
Installing Microsoft Windows XP on an Eee PC 701 4G
The Official Playable Games on the Asus Eee - odlican link sa poduzom listom igara koje mozete pokrenuti na Eee-u

Community:
Eee User Forum - najbolji forum posvecen Eee-u (link prethodno okacio kUdtiHaEX)
Asus Eee Links - svi linkovi vezani za Eee na jednom mestu

GOOD LUCK WITH
screwdriver_small.jpg
!:wave:

Poslednja izmena:
Posto planiram i ja da ubacim jos malo memorije pogledao sam sa donje strane lap i vidim da nema zaseban otvor za memoriju ako ovaj iznad na slici nego ce trebati da se odsrafljuje cela donja ploca. Verovatno je u to zbog ovog surf modela.

Ako neko ima iskustva sa otavarnjem cele ploce neka napise da li komplikuje stvar zbog zbijenosti komponenti i sl.

Poslednja izmena:
Posto planiram i ja da ubacim jos malo memorije pogledao sam sa donje strane lap i vidim da nema zaseban otvor za memoriju ako ovaj iznad na slici nego ce trebati da se odsrafljuje cela donja ploca. Verovatno je u to zbog ovog surf modela.

Ako neko ima iskustva sa otavarnjem cele ploce neka napise da li komplikuje stvar zbog zbijenosti komponenti i sl.

Imam jedan crni primerak ispred sebe, za prodaju, pa ne bih da ga otvaram. Zbog nalepnice.
Mislim da ima samo jedan memorijski slot, pa za upgrade je neophodno ZAMENITI postojeći modul od 512MB većim.

Vrh Dno