Šta je novo?

Asus EAH4850 Glaciator fansink OC

Ti sta god da stavis od procesora imas bolesne skorove :d,valjda su tvoje komponente navikle da daju uvek najvise .

Poslednja izmena:
Nikolas,moram da te pitam,posto VGA nisam niskad klokovao...Da li bi po pravilu nekom bilo kom i moja kartica(isto Asus4850Glaciator),trebala da se klokuje fino,isto tako?Da li da odmah sibnem klokove na npr 700/1100 ili nesto?E da i kako testiras da li je stabilna za rad?
Izvini ako su totally n00b ptianja al sta da radim:)Za tu me je komponentu najvise strah:d
Poz!

Nikolas,moram da te pitam,posto VGA nisam niskad klokovao...Da li bi po pravilu nekom bilo kom i moja kartica(isto Asus4850Glaciator),trebala da se klokuje fino,isto tako?Da li da odmah sibnem klokove na npr 700/1100 ili nesto?E da i kako testiras da li je stabilna za rad?
Izvini ako su totally n00b ptianja al sta da radim:)Za tu me je komponentu najvise strah:d
Poz!

Svaka karta je prica za sebe,mozda moze isto,mozda moze i bolje od ovoga sto sam ja uhvatio klokove.Nista karti se nece desiti,ako preteras sa klokovima,jednostavno ce zabosti,onda reset i ponovo ispocetka.Mislim da mozes probati sa svojom kartom 680MHz-700 MHz za gpu i memoriju oko 1100MHz,trebalo bi da prodje,sto se tice igara.

Moja se klokuje isto kao i Nikolasova ,probaj pa vidi ali mislim da ce i tvoja raditi tako, 750 i nesto za gpu, na 760 zabada u 3dMarku , memoriju jos nisam probao preko 1153..

Poslednja izmena:
Ok,al ae malo me asmo uputite u testiranje?:DCitao sam onu temu sto ima psotavljena,bas oko testiranja stabilnosti,ali me zbunjuju ljudi:)

Mene mrzi da nesto ja tu testiram koliko je stabilna, provrtim 3d mark jer me zanima kolo ce da baci , i onda igram nesto i ako ne zabode onda je ok. (gta4 benchmark lako pukne ako su klokovi nestabilni, farcry2 isto a i 3dmark06 u onom zadnjem testu )

Poslednja izmena:
@jafazec

Iz rivatunera stavi klokove na 680/1050 i probaj,nema tu nista specijalno.Ako prodje, idi dalje sa podizanjem klokova.

Poslednja izmena:
Evo klokovao sam je na 680/1100,prosla je 3dmark06,temperatura nije otisla iznad 62C na 100% fan.
Medjutim mene nesto buni a to je sto se meni skor u 3dmarku popravio samo za nekih 100poena??Jel to normalno ili nesto ne stima??
Rezultat:

Prilozi

• 11.JPG
    11.JPG
    169.4 KB · Pregleda: 69
Evo sad sam uradio Crysis Benchmark 2 puta..Radio sam ga 2puta zato sto je prvi put puko,izbacio VPU recover na 680/1100 fan na 40%.Onda sam odmah posle toga,samo povecao fan na 100% i benchmark je proshao lagano,dao mi je 2fpsa vise nego na stock vrednostima kartice.
Sta se ovo desava?Moze neko da mi pojasni malo,jel nesto ovde ne stima ili sta vec?

Mene zanima na kom si naponu tero ovaj e8600 na 4753MHz i dali je stabilan tu posto i kod mene moze da odradi 3Dmark 4500MHz 1.45v, ali nema govora da je stabilan pada nakon 5minuta orthosa a vidim da su neki pricali da mogu ovaj e8400 dici na 4.9GHz na vazduhu sto je po meni cista besmislica.

Mene zanima na kom si naponu tero ovaj e8600 na 4753MHz i dali je stabilan tu posto i kod mene moze da odradi 3Dmark 4500MHz 1.45v, ali nema govora da je stabilan pada nakon 5minuta orthosa a vidim da su neki pricali da mogu ovaj e8400 dici na 4.9GHz na vazduhu sto je po meni cista besmislica.

Na SS vidi se napon od 1.53V,ali samo za testove.Naravno da nije stabilan proc na 4753MHz.Tvoj primerak E8400@4900MHz na vazduhu,verovatno je nemoguca misija.

Previše proc utiče na skor u 3DMarku.

@nikolas61 znam da je nemoguca misija jer nisam mogao preci 4600MHz iz jednostavnog razloga jer su prevelike temperature preko 75c ako se nevaram ploca restartuje na 80c
Evo malo slika da vidite razliku koliko procesor utice na 3Dmark skor
ovo je klok na kom radjen test
Noname3.jpg

skor e8400 4230MHz
12925.jpg

skor amd 5200 3200MHz
skor_10681.jpg

Grafika je iz potpisa moja masina

Poslednja izmena:
Evo klokovao sam je na 680/1100,prosla je 3dmark06,temperatura nije otisla iznad 62C na 100% fan.
Medjutim mene nesto buni a to je sto se meni skor u 3dmarku popravio samo za nekih 100poena??Jel to normalno ili nesto ne stima??
Rezultat:

Ma to te procesor koci zato ti nije puno veci skor klokuj jos malo taj procesor imaces veci skor mislim da taj AMD 5400 moze jos malo barem 3200MHz.:D

Evo jos jedan rez bice bolje samo dok uvatim hladnije vreme ili kupim neki bolji cooler ovaj cooler master mars je pravo smece.

test_4410MHz.jpg

uh...koji clock na "staroj" e6400-ki...ko bi rekao da moze na toliki clock da ode...svaka cast

Ljudi, pošto vidim da terate ovu karticu prilično dobro a moja neće preko 675/1025 interesuje me da li je hladite još nečim? Takođe, koja vam je temperatura kartice u idle, pošto meni pokazuje 60-61 stepen a Everest za memoriju prijavljuje čak 64 stepena.

Kako bre neće da ti predje preko 675/1025? preko čega je klokuješ,kog programa? evo ti pogledaj na slici. ovo ti je sa fabričkim Glaciator kulerom i veoma slabim napajanjem (da imam jače mislim da bih mogao da je teram još). može da ti bude do napajanja...i kao što vidiš na 62% fana temp mi je 57C i to posle Furmarka...

Prilozi

• oc.JPG
    oc.JPG
    260.5 KB · Pregleda: 59
Probao sam iz Catalyst Control Centra. Čudi me da se kartica toliko greje s obzirom da je kućište baš dobro provetreno (1x20+1x12cm ubacuju, 4x12cm + 14cm na napajanju izbacuju vazduh). Izgleda da ću morati da skidam hladnjak i stavim neku bolju pastu...

Pazi ovako,ja nisam neki iskusan kloker ali iz mog iskustva izbegavaj CCC u širokom luku ako želiš da klokuješ...bolje klokuj preko Rive,100% je bolji i stabilniji program + u CCC nikako nisam uspeo da lepo izkontrolišem fan,u Rivi sa time nisam imao problema...

Ok. Primljeno k znanju. Poigraću se sa setovanjima preko vikenda pa javljam šta sam uradio...

Nazad
Vrh Dno