Šta je novo?

Asus Dual-Boot Tablet (Android/Windows)

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Emix

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
570

Znace se sve detaljno za 3 dana, kada ce tablet biti predstavljen.

Daj nam bar cenu ako znas, ovo deluje zanimljivo.Imao sam ranije HD2 i isti ovakav fazon.

Kakva cena, jos nista nije poznato 😀 A ja ne radim za Asus.
Mogao bi @ASUS Srbija da navrati u temu. ,)

Hehehe i od ovog androida nastade ozbiljan OS.. 🙂 Bas gledam sad ovo i nista mu ne fali.. 🙂

Ne znam koliko je interesantan mobilni OS na desktop računaru?

Ja gledam to ovako: Bolje da ga ima nego da ga nema.
Evo izlaze tableti od 13" tako da ce i Android sve vise poceti da se "ubacuje" u vece dijagonale.

Imas Windows 8 imas i Android ako ti zatreba, a verujem da mnogima hoce. 2 totalno razlicita OS-a. Tako da je po meni to samo plus.

Pre bih koristio desktop Android nego win8. MetroUI je prosto gadan za pogledati. Ima li sansi da se na ovom uredjaju u potpunosti ukine win8 i dragoceni prostor na disku prepusti Androidu ili korisniku?

Pre bih koristio desktop Android nego win8. MetroUI je prosto gadan za pogledati.

Zavisi za šta ti treba. Možda jeste gadan ali će svakako biti upotrebljiviji od Androida ako budu podržane sve Win aplikacije. Za sada je Android operativni sistem za igranje a ne za ozbiljan rad. Ovaj TF600 obećava što se tiče nekih ozbiljnih operacija (Ofis i slični programi). Meni se lično sviđa ta ideja. Netbukovi će posle toga biti spremni za penziju.

Ofis na tabletu? Mora da se zezas. Tableti su veoma ograniceni za takvu upotrebu.

Ofis na tabletu? Mora da se zezas. Tableti su veoma ograniceni za takvu upotrebu.

Android tableti jesu, ali moram da priznam iako sam bio skeptik po pitanju Windows tableta, da su me ovi prikazani koncepti jako zainteresovali, posebno razne kombinacije tableta/lap-topova koje su predstavljene. U sustini, to bi bila idealna kombinacija, kada bi neko napravio resenje koje obuhvata kako dobar, tanak i lak tablet, koji mozete da koristite kada vam je konzumacija sadrzaja dovoljna, tako i lap-top ili dodatnu tastaturu/dock koji biste kacili ili "transformisali" kada vam je potreban ozbiljniji unos teksta ili neka desktop aplikacija.

Windows tableti su do sada bili u potpunosti otpisivani zato sto Windows 7 jednostavno nije mogao da ponudi udobno tablet iskustvo, ali sve mi se vise cini da je Microsoft ubo jackpot sa Windowsom 8, koji ce upravo omoguciti da u jednom uredjaju konacno imamo sve, ili se bar nadam da ce tako biti. 🙂

Ne vidim ni jedan razlog zbog kojeg si mogao da pomisliš da se zezam. Tableti (Android) danas kakvi su imaju nula primenu za ozbiljne aplikacije. Sve je to konzumacija sadržaja i doviđenja. Windows 8 bi to mogao da promeni. Upravo je Ofis glavni Majkrosoftov adut za proboj na tržištu tableta. Mikrosoft je najavio novi Ofis za tablete tj. za ARM procesore. Nisam siguran da se Majkrosoft šali. Ali ajde da sačekamo neki zvaničan test. Uostalom, današnji hardver koji se nalazi u tabletima verovatno prevazilazi hardver koji se nalazi na dosta današnjih stolova (4-jezgarni procesor, minimum 1GB rama, tastatura, priključci za HDMI i USB, dobra baterija...).

U sustini, to bi bila idealna kombinacija, kada bi neko napravio resenje koje obuhvata kako dobar, tanak i lak tablet, koji mozete da koristite kada vam je konzumacija sadrzaja dovoljna, tako i lap-top ili dodatnu tastaturu/dock koji biste kacili ili "transformisali" kada vam je potreban ozbiljniji unos teksta ili neka desktop aplikacija.

Upravo tako i ja zamišljam budućnost ovakvih uređaja.

Nazad
Vrh Dno