Šta je novo?

Asus DRW-2014 L1T problem???

cacanin

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2006
Poena
440
Posedujem Asus DRW-2014 L1T i imam jedan problem DVD diskove reze veoma "lose" i sporo, za jedan pun DVD treba mu skoro 30 minuta, dok obican CD od 700mb reze odlicno za 3 minuta, sta je problem, da li je za zamenu i da li je moguce da je crkao ako nece DVD da reze brzo a obican CD reze odlicno?

Hvala i pozdrav.

Chudan neki Asus... selektivno odlazi u PIO mod samo kad reze DVD medije :d

Ako imash Nero CD/DVD Speed instaliran testiraj optiku sa nekim dobrim DVD diskom - original, bez ogrebotina ako nadjesh idealno. Grafik citanja bi trebao biti linearan.
Ovako neshto
3_cdspeed_bench.jpg

Ako dobijesh ovako iskrzan grafik, znachi da DVD deo tvog uredjaja baca kashiku i nosi Asus-a na reklamaciju.
0Icd9BWPWgkeBQss-s-.png

CD MAX write & read (u mom slucaju) 40X = 6 MB/s
DVD MAX write & read 16X = 20MB/s
PIO mod bi trebalo da kolje samo rezanje i chitanje DVD-ova, a ne CD-ova, right? :)

hmm.. ne. PIO mod je mod u kome radi ceo uredjaj, ne moze da utiche samo na DVD ili CD medije.
Chinjenica da CD medije uredjaj cita i upisuje deklarisanim brzinama navodi na zakljuchak da je DVD digitalija zveknula, shto ovde nije ni bitno jer svakako nema popravke.

Jel ti chitas sta ja pishem? :)... Namerno sam HDD bacio i PIO mod i pustio HD tach i nije izvukao vise od 16MB/s uz zauzece procesora od 97%
A DVD trazi 20 MB/s u 16X rezanju iliti 16MB/s na 12X.
CD kome je MAX 6MB/s nemoze da dohvati limit PIO moda od 16MB/s. Jel sam sad bolje pojasnio moju teoriju?
Znaci na svim brzinama ispod 12X za DVD (~16MB/s)optika bi trebala da radi bez ikakvih problema (ako je ispravna).

Poslednja izmena:
Ne vredi sve sam isprobao, crkao je sad nacisto, porucio sam NEC-SONY sutra stize!

U svakom slucaju hvala svima na pomoci.

Vrh Dno