Šta je novo?

Asus ati radeon 9550ge/td 128mb

Poglavica

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
609
Danas sam kupio ovu kartu i kad sam je otvorio video sam da na sebi ima pasivni hladnjak,znaci onakav kakav ima obicna verzija td, umesto aktivnog kakav ima ova karta inace.Na sebi ima Samsung cipove.Inace jos je nisam stavio u masinu da bih je proverio posto plocu nabavljam tek u ponedeljak,ali mi nije jasno kako to da jedna ista karta postoji sa aktivnim i sa pasivnim hladnjakom.Dal sam prevaren ili ne?

Mislim da si prevaren
Da li je memorija u L ili u I formaciji i koliko nano sekundi ima?

Posto je danas nedelja, pri tom, post je pisan u pola cetiri, tesko da si je ''danas'' kupio...
Verovatno je subota u pitanju... Ne volim kupovati subotom... Uvek neki maler...
Ergo, kljucno pitanje da li je GPU sa 64 ili 128-bitnim memorijskim kontrolerom je koja je forma memorijskih chip-ova, L ili I. Ukoliko je L, izvesno je da je 128-bitni, posto navodis GE, u pitanju je ASUS. Ukoliko je I... Moje saucesce ti nista ne znaci, ali opet ga izjavljujem...
Ako te zbunjuje L ili I, jednostavno pogledas da li nedostaju 2 chip-a...
Trebalo bi da je PCB crvene boje.
Jesi li kupio u firmi, ili od privatnog lica? Nisam siguran, cini mi se da postojr modeli sa passive cooling-om i 128-bitnim memorijskim kontrolerom.

Mislim da su te presvukli, ja imam Abit 9550, isto su Samsung cipovi, i to 3,6 ns, i jako lepo radi ( 250/400 default, clock 420/480), tako da bi trebao da je vratis(ako mozes).

Ovako karta je kupljena u firmi,full pack ,kutija sa svim kablovima i drajverima,na kutiji kao i na kartici jasno pise 9550ge/td.Memorija je u l formaciji i svi su memorijski cipovi na mestu.Na njoj pise Made in Taiwan i PCB je svetlo crvene boje.Jedino sto ima veliki pasivni hladnjak umesto aktivnog,jel moguce da su to neke nove serije 9550ge 128mb 128bit ?

Trenutak, l ili I formaciji? English tastatura, CAPS LOCK ON, ili Shift.
Ukoliko je L formacija, nemoj brinuti, u pitanju je model sa 128 bit memory controller. Rekoh gore, postoje ''punokrvni'' modeli Radeon-a 9550 sa passive cooling-om. Priznajem, nisam znao za ASUS.
Ali, ukoliko je I formacija... Ostatak pretpostavljas.

Preporuka, montiraj alternativni cooling, ukoliko nameravas overclock-ovati. Naravno, cooper varijanta. Core ces verovatno moci preko 300, mozda do 400 i vise MHz-a, RAM ces moci garant na 230MHz.
Moguce da je u pitanju los core, te je zato namenjen passive cooling. Ili je GPU namenjen za Office/Multimedia PC's.

Poslednja izmena:
Ok bas me zanima sutra kad je ubodem u masinu da vidim kolko ce se klokovati.Inace Idavik,koji program koristis,jel Ati tool ili nesto drugo?Pozdrav

Omega Radeon Catalyst kao driver, ATi (Tray) Tool(s), pre svega prvi. Poigram se ponekad sa Riva Tuner-om na nekom ATi-u :p ...
:wave:

Poslednja izmena:
Koliko ima memoriskih chipova 4 ili 8.Treba da ima 8 ako je 128-bitna.4 sa jedne i 4 sa druge strane tj.odozgo.Uzadnje vreme izbacuju graficke karte sa pasivnim kulerom ,skoro sam video u jednoj radnji sapphire 9600pro sa pasivnim kulerom.Koliko si je platio?

I ja planiram za neki dan na uzmem tu istu karticu- Asus ati radeon 9550 ge/td 128mb, pa i mene zanima koliko si je platio, nisam se nesto raspitivao.

A za ostale pitanje, jel ima negde slika te kartice, da vidim kako izgleda kada je memorija u toj L formaciji, znaci hocu onu 128-bitnu. ***, mnogo slabo se razumem u te stvari, pa da me ne izrade.

E ovako,kartica ima 4 memorijska cipa sa jedne i cetri sa druge strane.Sa obe strane su cipovi u L formaciji.Kartica je kupljena u firmi Monitor.Evo i karakteristika i cene:
Asus A9550GE/TD 128 MB » 6.235,00 dinara
I meni je najcudnije sto na Asusovom sajtu nema modela sa pasivnim hladjenjem.
Pozdrav

Poglavica je napisao(la):
E ovako,kartica ima 4 memorijska cipa sa jedne i cetri sa druge strane.Sa obe strane su cipovi u L formaciji.Kartica je kupljena u firmi Monitor.Evo i karakteristika i cene:
Asus A9550GE/TD 128 MB » 6.235,00 dinara
I meni je najcudnije sto na Asusovom sajtu nema modela sa pasivnim hladjenjem.
Pozdrav
Dobro, na kraju price kako to radi? Koliki je skor u 3DMarku03, koliki je max OC (naravno sa nekim dodatnim ventilatorom), pa da se uporedi sa predhodnim revizijama karte.

Nisam je jos ubo u masinu,veceras sklapam pa javljam sutra.

Evo javljam se sa rezultatima.Znaci sa originalnim catalyst drajverima bez dodatnog hladjenja core 510 mem 240 .Ovo su max. rezultati,a verujem da bi isla i vise posebno ako bih stavio omega drajvere i ubacio hladnjake na memoriju.Pozdrav.

Poglavica je napisao(la):
Evo javljam se sa rezultatima.Znaci sa originalnim catalyst drajverima bez dodatnog hladjenja core 510 mem 240 .Ovo su max. rezultati,a verujem da bi isla i vise posebno ako bih stavio omega drajvere i ubacio hladnjake na memoriju.Pozdrav.
Ako stavis ventilator radice bolje. Vrlo cesto se kod 9550 dogadja da kada ohladis GPU memorija hoce znatno bolje da se OC. Stavi neki ventilator na hladnjak pa pokusaj.

Koliko ima u 3d marku 2003?Da li ima artefakte tokom testa?Nesto mi je mnogo za core 510MHz!!!!jos pasivno hladjenje?

Mislim da ni u kom slucaju 9550 ni u kojoj izvedbi ne moze da postigne 510 MHz na GPU-u ni sa hladnjem koje kosta vise od same kartice da ne pricamo samo sa pasivnim hladnjakom. Mada treba proveriti da na tom pasivnom hladnjaku sitnim slovima ne pise nesto tipa NASA ili slicno :eyebrows:

I menu je to malo cudno. GPU koji radi na samo 1.3V ( u ovo nisam 100% siguran ) i sa onakvim hladjenjem ne moze da radi na 500MHz. Moze kod modela 9600XT ali tamo ima dosta veci napon.
Jedino ako si ubo' model koji je za X-files.

Moze, itekako moze ;)
www.benchmark.co.sr pa proverite rezultate za 9600 karte. Videcete da ima vise primeraka ASUS 9550 koje mogu i preko 500MHz za GPU.

Yellow Pinky je napisao(la):
Mislim da ni u kom slucaju 9550 ni u kojoj izvedbi ne moze da postigne 510 MHz na GPU-u ni sa hladnjem koje kosta vise od same kartice da ne pricamo samo sa pasivnim hladnjakom. Mada treba proveriti da na tom pasivnom hladnjaku sitnim slovima ne pise nesto tipa NASA ili slicno :eyebrows:

M-tech je napisao(la):
I menu je to malo cudno. GPU koji radi na samo 1.3V ( u ovo nisam 100% siguran ) i sa onakvim hladjenjem ne moze da radi na 500MHz. Moze kod modela 9600XT ali tamo ima dosta veci napon.
Jedino ako si ubo' model koji je za X-files.

Vi, "sumnjičavi", evo da se javi jedan koji ima baš takvu.
Moram da priznam da sam je "izabrao" od 15-20 primeraka, radi(la je) na 510 za core. Danas, ne znam iz kog razloga, max OC je 495Mhz. Verovatno se hladnjak zaprljao, a i ja sam ga skidao da vidim šta piše na GPU, dodao sam DVD+RW i HDD 120Gb u mašinu... Napajanje je "neo" 300W.
Bilo je još 2 koje su uspele da dobace 505Mhz i to je to. Sve ostale od 465-485...

Nazad
Vrh Dno