Šta je novo?

Asus ASUS K555LN-DM091D mikrofon problem

brancic

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2008
Poena
330
pozdrav! da neko kojim slucajem nema resenje ili je bar cuo za slican problme, cini mi se da od kad sam presao na Windows 10 imam problem sa mikrofon koji se manifestuje tako sto je veoma tih nivo snimanja. Probao sam sve zivo od preinstalacije drajvera za zvuk preko podesavanja i nista nije uspelo.
vise resenja nemam a na netu nigde nisam video dlican problem

Vidi jel pojacano do kraja:

1.PNG

I probaj da ukljucis neku od ovih 3 opcija:

2.PNG

ja jos uvek imam ovaj problem sa bilo kojim drajverima i podesavanjima, Ali sad me nesto jos vise uzasava kod ovog lapopta a to je sto mi se cini da desni zvucnik krci kad se pojaca . Cak i u onim windows zvukovima.
Ako je do drajvera onda bi zezalo i sa slusalicama ali na njima je ton super. Sta da radim?

nemam opciju tu opciju za gasenje dolby, ili bar ja nisam mogao da nadjem. Sto se tice mikrofona nije mi jasno na supruginom lapotopu koji je bas bio jeftinoca mikrofon munja a ovaj ipak nije neka skroz niza klasa lapotopa da tako lose radi a komplikovano mi je da kupujem usb zvucnu i externi mikrofon zato sto cesto nosim laptop na posao i koristim skype .

Probaj da ukljucis loudness eqalization pa vidi jel krci onda:

Capture.PNG

Sto se tice mikrofona , mozes da kupis neke bluetooth bezicne slusalice sa mikrofonom koje imaju zvucnu u sebi sad ne znam koje su dobre , to mi deluje kao najbolje resenje za tvoj problem , da ne bi u servis nosio , sad ne znam koje su najpovoljnije , najbolje da zoves radnje ili da vidis na oglasima.

sad sam u paranoji da kad sam nosio laptop u kimtec servis da mi ugrade ssd umesto hdd a umesto optike sam stavio caddy za hdd, da mozda tu nesto nije poremeceno sto se tice zvucnika jer bas taj desni zvucnik krci kad . Ne znam mozda lupetam

To mozes lako da proveris , prvo iskljuci(smanji do kraja) desni , pa pusti nesto , pa onda levi probaj na ovaj nacin:

Capture.PNG

R je oznaka za desni(Right) a za levi L(Left).

pa definitivnio mi se cini da je bolji taj levi nego ovaj desni gde se nalazi caddy, skinuo sam masku i video da caddy stoji cvrsto . U podesavanjim kada ovako podesim equalazer onda manje ima distorziju zvukaslika.jpg

Mozda i mikrofon ima veze sa tim , probaj mikrofon da ubacis i u balance ugasi desni i vidi sta se desava sa mikrofonom.

probao sve ostao bez resenja i strpljenja , nosim ga sutra na servis pa cemo viditi kako ce oni da me otkace kako je sve to normalno. Druze Darkodar hvala puno na savetima !!!!!!!

Nazad
Vrh Dno