Šta je novo?

Asus Am2 M2n32-sli Deluxe/wifi-ap

gr-off

Slavan
Učlanjen(a)
23.06.2007
Poena
301
Da li neko ima iskustva za ovom plocom?
Ima neke silne pasivne hladnjake i jedan fun (opciono),
kako bi se smanjila buka pri hladjenju.

Koliko se greje sistem na ovoj ploci? Cena ploce je oko 160 evra, pa mislim da
za ove pare vredi uzeti (koliko para toliko muzike). Interesuje me vase misljenje?

Imam je skoro godinu dana u kombinaciji sa 3800 x2, uzeo sam je zbog nf 590 a ne zbog SLI.
Cipset je ovih dana bio na 50 stepeni procesor nesto ispod u prosecno provetrnom kucistu inace osim probirljivosti za memoriju sto je verovatno potpuno uklonjeno poslednjim biosom druge zamerke nemam. Sistem se nikada ne zaglavljuje i ne rusi pri tom sam skoro uvek u multitaskingu (renderovanje, snimanje sa DVB kartice...)

Kada sam kupovao delove za konfiguraciju proslog leta bila je nestasica memorije, najbolje sto sam nasao bila je NCP Gold 667 kod Imtela .Kupio 2x512 i jedan modul nije hteo ni da cuje da radi jednostavno nema buta. Kod njih u servisu je najnormalnije radio, dali mi drugi i taj je radio ali ne u dual ch modu.
Pre par meseca kupio sam Corsair VS 2x1Gb 667Mhz i opet ista stvar s`tim da ovaj modul nisu proveravali, zamenili ga i sada najnormalnije radi u dual ch modu na 800 Mhz dez dizanja napona. Inace ploca u biosu ima ludilo od opcija za stelovanje memorije.
Da li je u pitanju ostra selekcija ploce u odnosu na memoriju ne znam ali kada memorija legne vise nikad nisam imao problema cak mi je radila papazjanija 2xNCP +2xCosair, moduli od 512 i to u dual ch i sa tom kombinacijom sam procesor( 3800 x2) bez podizanja napona popeo na 2,5 Ghz stabilno.

Kod mene je temperatura konstantno u opsegu izmedju 31-37 a na max opterecenju je 47.
A sto se ploce tice ja prezadovoljan s tim da je moja PREMIUM VISTA EDITION a ne WiFi, mada je razlika samo u dodatnim opcijama.

Imam je skoro godinu dana u kombinaciji sa 3800 x2, uzeo sam je zbog nf 590 a ne zbog SLI.
Cipset je ovih dana bio na 50 stepeni procesor nesto ispod u prosecno provetrnom kucistu inace osim probirljivosti za memoriju sto je verovatno potpuno uklonjeno poslednjim biosom druge zamerke nemam. Sistem se nikada ne zaglavljuje i ne rusi pri tom sam skoro uvek u multitaskingu (renderovanje, snimanje sa DVB kartice...)

Maki,upravo sam te hteo pitati za renderovanje.Tip mi nudi Asus M2N-e sa Athlonom X2 6000+ Dual Core,da li ce mi seckati dok se vrsi renderovanje?

Maki,upravo sam te hteo pitati za renderovanje.Tip mi nudi Asus M2N-e sa Athlonom X2 6000+ Dual Core,da li ce mi seckati dok se vrsi renderovanje?

On ima 50% slabiji CPU(ako ga drzi na def. clocku)od tog 6000+ i ne "secka" mu.Mozes sam da zakljucis :)

Pravo da ti kazem,idi na jeftiniju :).Ne kazem ovo bez veze i iz zezanja,vec svaka od njih (barem sto se performansi tice) ce dati skoro pa iste rezultate u radu.
Inace odlicno ce se slagati 6000+ sa njima,mozes da ocekujes solidan OC od 3.2-3.3Ghz sa mozda manjim povecanjem napona(mozda i na def. voltazi).Inace vazno je napomenuti da taj CPU(kao i svi ostali AMDovi) imaju naprednu tehnologiju za cuvanje energije,pa kad ne radis nista i komp sedi u "idle" rezimu,moze da obori frekvenciju i napon za CPU na vrlo niske vrednosti i tako poprilicno smanji potrosnju energije(sa 3GHz i 1.4V za vcore na 1Ghz i 1V za vcore).Cim ga "opteretis" sve se vraca u normalu(promene traju po def. oko 200ms,znaci trenutno :) )

Koje cene si nasao za ta dva modela M2N32?
I koju memoriju planiras da kupis?Moja preporuka ti je Corsair VS 667,2x1GB,cas 5.

Poz

PS Ja licno ne bih uzeo ni jednu od te dve vec bih isao na Foxconn-a(nije da tim Asus modelima nesto fali,naprotiv vrlo su dobri,nego ja volim bas ovu Foxconn plocu :) ) :
MB SocketAM2 nForce590-SLI, Foxconn C51XEM2AA-8EKRS2H PCI-e/DuaDDR2/SATA2/DuGLAN/RAID/SB/2x1394
Cena bi trebala da bude oko 95e u maloprodaji

Poslednja izmena:
Odgovor na pitanje koji me je interesovao oko hladjenja ploce je dat. Jos samo jedno (mozda je nebuloza, ali sta cu kad ne znam). Da li je ikako moguce izvesti da na ovoj ploci rade dve Atijeve graficke u CrossFire rezimu? Nista vise. Hvala.

Odgovor na pitanje koji me je interesovao oko hladjenja ploce je dat. Jos samo jedno (mozda je nebuloza, ali sta cu kad ne znam). Da li je ikako moguce izvesti da na ovoj ploci rade dve Atijeve graficke u CrossFire rezimu? Nista vise. Hvala.
Ne, ova ploca podrzava rad sa dve Nvidia graficke karte - SLI, za CrossFire je potrebna ploca sa ATI cipsetom.

Pravo da ti kazem,idi na jeftiniju :).Ne kazem ovo bez veze i iz zezanja,vec svaka od njih (barem sto se performansi tice) ce dati skoro pa iste rezultate u radu.
Inace odlicno ce se slagati 6000+ sa njima,mozes da ocekujes solidan OC od 3.2-3.3Ghz sa mozda manjim povecanjem napona(mozda i na def. voltazi).Inace vazno je napomenuti da taj CPU(kao i svi ostali AMDovi) imaju naprednu tehnologiju za cuvanje energije,pa kad ne radis nista i komp sedi u "idle" rezimu,moze da obori frekvenciju i napon za CPU na vrlo niske vrednosti i tako poprilicno smanji potrosnju energije(sa 3GHz i 1.4V za vcore na 1Ghz i 1V za vcore).Cim ga "opteretis" sve se vraca u normalu(promene traju po def. oko 200ms,znaci trenutno :) )

Koje cene si nasao za ta dva modela M2N32?
I koju memoriju planiras da kupis?Moja preporuka ti je Corsair VS 667,2x1GB,cas 5.

Poz

PS Ja licno ne bih uzeo ni jednu od te dve vec bih isao na Foxconn-a(nije da tim Asus modelima nesto fali,naprotiv vrlo su dobri,nego ja volim bas ovu Foxconn plocu :) ) :
MB SocketAM2 nForce590-SLI, Foxconn C51XEM2AA-8EKRS2H PCI-e/DuaDDR2/SATA2/DuGLAN/RAID/SB/2x1394
Cena bi trebala da bude oko 95e u maloprodaji

Bijah bolestan pa se ne javih pre,:)
Foxconn sam trazio ali ih ovi u BL nisu imali pa sam uzeo kako si rekao,jeftiniju verziju asusa i corsair memorije 2x1gb.Sve super radi i unapredjenje na staru plocu i procesor je velika.
Hvala Ivane

Nema na cemu,srecno ti bilo u radu sa novom masinom :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno