Šta je novo?

ASUS A9600PRO Problem

ikhabot

Slavan
Učlanjen(a)
16.06.2005
Poena
304
Imam Asus A7V8x-x plocu, AMD Athlon 2200+, i 512 RAM. Imao sam Asus 9200SE sa Catalyst drajverom. (verzija 11.2005 ) .

Zamenio sam grafiku sa Asus a9600pro i nakon restarta prebacio je u 640 desktop i prepoznao novu karticu. Nakon sto sam promenio rezoluciju u 1024 kartica prestaje da daje signal monitoru i ukljucuje se VPRecovery koji prebacuje na sofverski rendering. Kartica je i dalje na Catalyst-u iz novembra 2005. Posle restarta pocinje da radi kako treba ali kada sam ukljucio igru ( Empire Earth ). i iskljucio je po prelasku na desktop opet kreshuje i sada na monitoru daje signal HZ? . I tako par puta sve bezveze i bez reda. Evo sad skidam asusove drajvere i nadam se da je zbog toga, a ako nije jel neko zna o cemu je rec?

Ako imash ukljuchen Fast Write probaj da ga iskljuchish.
Stavi novije drajvere...neke catalyst 6.x

Predhodno lepo deinstaliraj stare drajvere.
Probaj da stavish i neke novije Hyperion VIA 4in1 drajvere...4.56 ili sl.

VPU recovery oce da zeza kada nije neshto uredu softverski (FW ukljuchen ili sl. npr. loshi drajveri za plochu) ili se kartica pregreva.

Uzgled kakvo ti je napajanje..?

Kako se iskljucuje fast write i sta je to ako mozes da objasnis nisam bas upucen.

Evo skidam katalist 6.3 videcemo sta ce biti

Kako da pre toga deinstaliram drajvere, dok je stari 9200 u masini ili kad, i kako jer preko device managera da ih deinstaliram ili ima neka specijalna procedura?

Probacu da updateujem i drajvere zaplocu i bios pa sta budde....

Napajanje je 350W nista specijalno nisam ga kupio odvojeno, znaci nije neki kvalitet, ali sada si mi dao ideju, da nije mozda da je to zbog optike, naime imam dve optike u kicistu, rezac i citac DVD?

sto se tice driver-a mozes da ih "ocistis" iz system-a pomocu programcica Driver cleaner:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=745

sto se tice iskljucenja fastwrite-a to uradi u BIOS-u, pod opcijom (cini mi se) advanced bios setup :trust:

a mozda bi i flash BIOS-a pomogao !
p.s.
ja od kako sam imao problema sa tom plocom i grafikama (ATi 9550) stalno predlazem flash BIOS-a :)

Vrlo slican problem sa istom grafickom i tom plocom resen FLESOVANJEM BIOSA!

Nazad
Vrh Dno